Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Nekonečným prostorem našeho vesmíru byla vyslána zpráva. Nejvyspělejší civilizace - Zlatá rasa - v ní svolává ostatní vyspělé kultury. Zlatá civilizace se totiž chystá odejít z našeho vesmíru a chce znát ty, které ponechá za sebou. Na zprávu odpovídají tři rasy - Stříbrná, Bronzová a Hrdinská.
Hrdinská rasa mocných válečníků však rozpoutává válku a za trest je Zlatou rasou téměř vyhlazena. Poslední žijící pětice z Hrdinské rasy je pak určena k ochraně ostatních ras. V tuto chvíli odpovídá na vyslanou zprávu ještě jedna rasa - Železná rasa - z planety Země. Pátý a poslední z ochránců ras je určen pro ochranu lidí. Zlatá rasa poté odchází z našeho vesmíru a nechává za sebou zbylé tři rasy. Bez Zlaté rasy však nikdo nedohlíží na mír, a tak je rozpoutána nová a ničivá válka. Ochránci ras jsou vázáni svými smlouvami a přísahami chránit jednotlivé rasy. Poslední ochránce však nestihl dorazit k lidem a je ztracen v běsnění války.
Příběh seriálu začíná právě zde. V okamžiku, kdy výzkumná loď lidí pátrá po svém ochránci. Lidé ztratili ve válce téměř vše a on je teď jejich poslední nadějí. (Brady)

(více)

Recenze (8)

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Nádherná Epická Space opera, která si bohužel všechny trumfy vystřílí hned ze začátku a v průběhu už nemá čím překvapit. Ale stejně je to radost sledovat. 71% ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Prvý diel nasadil asi príliš vysoký štandard, takže zvyšok sa zdal pomalý a rozťahaný. Najmä bitky boli tak epické, že by som ich polovicu vystrihol. Ale účel splnený, pochopil som, že to nebola sranda a že aj najmocnejšia bytosť známeho vesmíru mala čo robiť, aby nedostala nakladačku ;-). Princezničke fandím, tá mala aspoň jasný cieľ. Motív konania Zlatého kmeňa som však nejako nevládal prehryznúť. Skomplikované na škodu veci. ()

Reklama

Darik 

všechny recenze uživatele

Průměrné mecha anime s celkem dobrým příběhem a některými postavam. Jednu věc to však má epickou - a tou je opening - ten song nemůžu dostat z hlavy. Takže ačkoli dávám 60%, tu čtvrtou hvězdičku dávám za opening. ()

paveltommy 

všechny recenze uživatele

Hezké. Jak je zde již několikrát zmíněno, mechanismus bitev všech ras je zajímavý a dost povedený, celý svět je hezky propracován a není tu žádný větší zádrhel. Bohužel však již po pár dílech víte co se kde děje, a nic moc nového Vás nečeká. I tak ale stojí celá série za shlédnutí, tento seriál tak trošku vybočuje od toho na co já jsem zvyklý, a přijde mi to o to zajímavější. Povedený příběh, zajímavé díly, slušné tempo. A konec taky není špatný. Škoda jen že po pár dílech to trošku upadá a chvilku se to vleče. I tak ale hezká podívaná. 70-75% ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jak už říkal mota, tak anime si podráží nohy tím, že ty největší trumfy ukáže hned na začátku, Pak už prostě víte, v jakém duchu se to bude celé odehrávat a vesmírné bitvy jsou už ke konci pořád na stejné brdo. I tak to ale nesmíme tvůrcům příliš zazlívat. Aspoň se celou dobu něco dělo a mělo to dobré tempo. 7.5/10 ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama