Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý ale děsně nudný snímek. Přijde mi, že trval mnohem dýl. Sice film těží hlavně ze silného efektu oznamovacích scén, ale ke konci zaujme i vztahem obou vojáků. Každé oznámení proběhlo jinak, tak si divák může udělat představu, co všechno musejí vojáci oznamující rodinám smrt syna či manžela prožít. Jenže už málokoho zajímá nekonečné žvatlání vdovy o svých pocitech. Druhou nekonečně nudnou scénou bylo vyprávění Woodyho Harrelsona o něčem, co si vlastně už ani nepamatuju, ale vím, že jsem strašně dlouho koukal, jak mluví a mluví a mluví a mluví a mluví... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film a prohlídka reakcí při střetu s osnámení úmrtí nejbližších. Celým filmem prochází určitý nadhled do kterého, ale časem zabřednete. Kupodivu, ale vše funguje jak má a vy začínáte sympatizovat s hlavními postavami, které jsou také komplikované, což je evidentní hned od počátku a všechno se vám to celou dobu rve do ksichtu. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Precious je The Messenger najmä ukážkou dvoch hereckých prístupov: expresívneho, chvíľami až preexponovaného a intímneho, minimalistického, čeština má krásne slovo, niterného. Ja preferujem ten druhý a i preto je The Messenger filmom geniálne nenápadného Bena Fostera. Guma Woodyho Harrelsona je cool, ale keď ja mám modrú knižku a uuufff, že som rád. P.S. Žufankou do treniek, brrrr, už nikdy. ()

SydneyB 

všechny recenze uživatele

Trocha oddychu od typických vojenských filmů, kterých v dnešní době vzniká nespočetně, tento film nám dává zcela jiný pohled na současnou situaci na Blízkém Východě, nestará se o politiku, v podstatě ani o ty, kteří tam jsou, ale spíše o ty, kteří jsou tady. Rozhodně nejzajímavější stránkou filmu jsou skvělé herecké výkony, ale co by ne, když jde o takové atraktivní obsazení. Příběh je silný a vtáhne člověka do stejného srabu, ve kterém je hlavní hrdina. Scénář všechno dotáhne do finishe a splní vše, co nám slíbil. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ben Foster a Woody Harrelson su velmi dobri (rovnako ako sekundujuca Samantha Morton a na par minut objavujuci sa Steve Buscemi), tema je tiez zaujimava, spracovanie nie je vobec zle, avsak celkova dlzka je na dany material zbytocne prehnana. Uplne by mi stacilo nejakych 90 minut, obsah by tak mohol nadobudnut vyrazne vacsiu intenzitu a film by tak po vypnuti hned nevysumel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama