Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K filmu "Bohoušúv syn" som sa dostal iba vďaka tomu, že som si ho všimol v biografii českého herca Vladimíra Menšíka. Dostal som chuť si pozrieť nejaký krátky, starší, televízny titul, v ktorom si zahral. Tak som sa do toho pustil. Vôbec som netušil, že to voľne nadväzuje na snímok "Bohouš", ktorý natočil režisér Petr Schulhoff v roku 1968. Ten som nevidel. Neviem, či to bolo práve týmto aspektom, že som sa pri sledovaní komédie "Bohoušúv syn" z roku 1975 moc nebavil. Vladimír Menšík exceloval a ostaní herci boli tiež dobrí, dokonca mi nevadil ani ten uslintaný bernardín. No ako celok to na mňa nezapôsobilo. S týmto stávkovým úletom ma pán režisér František Filip veru nepotešil. A navyše na mňa takáto socialistická nostalgia všeobecne nijak zvlášť nefunguje. ** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úspěch televizní povídky o turistovi vsadícísiho se s hospodským že má skutečně hlad jako bernardýn nenechal tvůrce chladným a 7. let poté se k tématu vrátili. Nový příběh už obsahuje daleko více postav, je jednou tolik delší a nejde už tak tolik o bernardýna jako o onoho turistu, který se tu objevuje dokonce i z celou svojí rodinou. Sází se kudy chodí a má s tím potíže i v zaměstnání. K sázce, kde je v hlavní roli opět bernardýn, dojde v restauraci někde u lesa, kde má dojít k jisté pomstě, ale nakonec se z toho vyvine estrádní taškařice, při které dojde k poučení na obojích stranách. Při srovnání s předchozím snímkem už toto nedosahuje oné kvality, ale jinak se jeví jako další televizní komedie, kde excelují Vladimír Menšík, Miloš Kopecký, Josef Hlinomaz a Iva Janžurová, která posledním dvěma vřele přihrává. Za zmínku také stojí, že se tu v dětských rolích objevují Michal Dlouhý a Mahulena Bočanová. Zrovna u ní se tato role po-zapomíná, což je škoda. Po seriálu 'Chalupáři' to byla pro ní druhá herecká příležitost. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Protože se Bohoušův syn v televizi objevuje narozdíl od originálu vzácně, viděl jsem ho až dosud jen jednou v dětství a měl na něj dost neurčité vzpomínky. Teď ale musím říct, že není horší. Z původní sestavy zůstal jen Menšík a předmětem zápletky je pomsta. Miloš Kopecký je bratrem Jiřího Sováka z prvního Bohouše (raději nepřemýšlím, proč byl Sovák Randa, Kopecký Fanta a oba křestním jménem Alois - asi je to zvláštní rodina) a majitelem Bohoušova syna Pepy. Tak jako bratr vede horský hotýlek nevalné úrovně a vláká Menšíka do zdánlivě předem prohrané sázky. Ta je o něco komplikovanější než původní a vyžaduje účast více lidí. Jde o to, zda se potvrdí Kopeckého furiantské tvrzení, že bernardýn umí hledat houby. Chvilka soudruhování na začátku a trochu nastavovaný konec maličko kazí dojem, jinak je to velmi zábavná komedie a pořád šlape jako hodinky. 90% ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější je tahle komedie v manželských přestřelkách Janžurové a Kopeckého. "Lojzíčku, víš, že já nikdy nevím, jestli ty jseš ještě v pubertě nebo už jsi senilní?" Menšík taky dobrej, na rozdíl od jeho manželky v podání Tvrzníkové, protože ta kdyby tu nebyla, tak se houby stane. Apropós houby. O těch to je taky. Jinak slabší dílko. S původním Bohoušem to má společného jenom toho bernardýna. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Více vtipu než v prvním dílu, navíc se chování ke zvířatům výrazně zlepšilo, ze stupně "nepřijatelný" na stupeň "dokonalý". Z Bohouše juniora se už nedělá popelnice, zblajzne akorát relativně nezávadně znějící Babinskýho vývar s buřtíkem, a netráví celej film v hospodě, pošlou ho i ven, na lov do lesa. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • V kuchyni poletují netopýři, což byl dříve ve studiích běžný problém. (Nethall)
  • Při natáčení způsobil bernardýn osmileté Mahuleně Bočanové zranění na hlavě, ze kterého pochází její jizva o 32 stezích. (hermiona)

Reklama

Reklama