Reklama

Reklama

Ten kluk

  • Česko Chlapec A (festivalový název) (více)
Trailer

Eric Wilson vychází po mnoha letech z vězení pro mladistvé a pod jiným jménem se pokouší začít nový život v tichém městečku poblíž Manchesteru. Pomáhá mu v tom sociální pracovník Terry, jenž pro něj najde práci a je nablízku, kdykoli Jack potřebuje podporu. Naivní, citlivý a otevřený mladík, který strávil dlouhé roky v izolaci, se snaží zorientovat se v prostředí, jež je pro něj zcela cizí. Nachází si kamaráda Chrise i přítelkyni Michelle a vrhá se do nového života s nadějí a ochotou vyhovět všem jeho nárokům. Zvládne nástrahy dospělého světa a dokáže se ubránit stínům vlastní minulosti? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

Hild 

všechny recenze uživatele

Nesmírně silné a působivé britské drama, které pokládá otázky, které se dotýkají celé společnosti. Zaslouží si člověk druhou šanci? Ať už udělá cokoliv? Divák neví, co si má vlastně o hlavní postavě myslet, má pociťovat sympatie? Lítost? Odpuštění? Nebo snad odpor a nenávist? To celé propojení hlavní postavy s divákem je mistrně budované, na začátku divák bádá a pomalu odkrývá osudovou událost a na konci odpověď na zásadní otázku stejně nedostane, v konečném důsledku to však někomu bude stačit na odsouzení hlavní postavy, nebo naopak někdo si tak obhájí své soucítění s hlavní postavou. A když v závěrečné scéně divákovi ukápne slza? Měl by se snad kvůli tomu cítit špatně? Tento film se bude líbit každému jinak, záleží, jak se k danému tématu každý staví. To je na tomto filmu tak výborné. Ještě musím, zmínit Andrew Garfielda, který zde exceluje, neskutečně procítěný výkon. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MINULOST NIKDY NEDOBĚHNE BUDOUCNOST…“ /// Pro Jacka by měla bejt minulost mrtvá. Jenže to všechno jsou jen kecy, páč všichni víme, že minulost si vás dřív nebo později najde. A pak je jen na vás, jak se s ní dokážete vyrovnat. O tom je tenhle film. O druhý šanci. O ponaučení. Bohužel ti, co si chyby uvědomujou a litujou svých činů, jsou na tom hůř než ti nepolepšitelní. I o tom je tenhle film. Ne, nefilozofuje se tady. Jen vypráví. Příběh, kterej se může stát i ve vašem okolí a kterej vede k zamyšlení. Mělo to bejt kratší. Některý pasáže k ničemu nevedli a jen ubrali na dramatičnosti. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V osmnácti vo mně psali v novinách (ĎÁBEL DOVRŠIL PLNOLETOST!). 2.) Jsem kurátor. 3.) Thx za titule ,,larelay“; ,,alsy“ a ,,Matt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

O tom, jak i ten nejhodnější z nejhodnějších si může v útlém věku definitivně podělat život . Trošku mi tam neseděl ten závěr, jak se najednou slehne zem po jeho "vyvolené" a ani to imaginární setkání na molu s ní nebylo zrovna nejšťastnější, pár věcí nedořešených, nebo nevysvětlených (např. vztah jeho kurátora k synovi). ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Britský Zločin a trest v duchu neorealismu. Stejně jako Dostojevského Raskolnikova i titulního „Boy A“ tíží břímě v podobě zločinu a i pro něho je navázaní heterosexuálního vztahu (v klasickém filmu doplňující příběhová linie ovlivňující tu hlavní) příčinou obratu v jeho životě/povaze. Boy A je převážně intimním dramatem s psychologicky propracovanými charaktery, kterým samozřejmě dominuje ústřední antihrdina perfektně zahraný Andrewem Garfieldem táhnoucím prakticky celý film. Hlavní linku obohacující flashbacky postupně odhalují podstatu hrdinova zločinu, zatímco filmová současnost dále rozvíjí jeho trest, který pobytem ve vězení rozhodně neskončil, neboť cejch kriminálníka se těžko smazává. Tento film je velmi působivým příběhem člověka snažícího se znovu socializovat a jako takový funguje skvěle. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Nezvyklé téma, které proti sobě staví jednu a tu samou osobu v přítomnosti a minulosti. A ačkoli to přítomné já se se svým minulým já vcelku úspěšně vyrovnává, společnost krátkozrace soudí člověka za čin, který udělal před x lety jako dítě, v podstatě jako někdo úplně jiný. 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)

Související novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (více)

Reklama

Reklama