Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych pronést pár slov o velmi úzké souvislosti mezi Šádvelem a pošahaným, grafomanským retardem. Ne, nebojte se, dělal jsem si legraci, nechám Šádvela na pokoji v jeho klecovém lůžku a tento komentář rozhodně nebude čtyřikrát delší než můj penis! Počítám, že chlapec už asi taky někdy vzal svého registrovaného partnera na výlet do jeho rodných vidlí a z toho hrobesa, co se tam strhlo, doteď blábolí sáhodlouhé nesmysly, kvůli kterým se můj komentář bude nacházet až někde na straně 54. Ale nevadí! Alespoň si tu můžu plácat, co chci, aniž by mě nějaký katolík zase naprášil. Takže, vezmete li svou drahou domů do nějaké Staré Vsi nad Mississippi, musíte počítat s tím, že tam pořád bydlí pár roztomilých vidláků, které v patnácti přeblafla po pátečním fotbale, co se jí i po těch letech budou znovu snažit naštěkat do boudy. Jak vkusně poznamenal kolega Cervenak, může být klidně hnusná jako prdel Ernesta Borgnina, proti tomu ubečenému, huňatému skopovému to pro ně bude pořád princezna. Jste li k tomu všemu podměrečný, pacifistický intoš, tahle dovolená se vám kurevsky potáhne. Naprosto kulantní rymejk s výbornou gradací, který rozhodně není tak zbytečný, jak by se dle názorů zbytečně prudce objektivních zbytečných u*ž*i*v*a*t*e*lů mohlo jevit. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek původního filmu: Zásadní problém toho všeho spočívá už jenom v tom, že se příběh odehrává v Americe (a v současnosti. Film jako tenhle zkrátka nelze remakovat). Ona totiž zamlžená depresivní ves kdesi v Anglii roku 1971 oplývá mnohem hutnější atmosférou, než americkej nudnej zapadákov roku 2011 (to přece nikoho nezajímá). Další zásadní potíž je v obsazení. V původní geniální verzi jste představitelům ty vesnický burany vážně věřili, když se ale v roli dementního pedofila objeví Dominic Purcell, veškerá vážnost jde stranou. Další obrovský mínus jsou digitální jeleni. To kurva nejsou tvůrci schopný najít v lese reálnýho? Vždyť i ty křepelky (nebo co to bylo za ptactvo) v původní verzi jsou skutečný! Další mínus je hlavní představitel, James Mardsen je vcelku dobrej herec a nic proti němu, ale snažit se hrát famózního Dustina Hoffmana, kterýmu jsem fakt tu jeho postavu věřil, je k smíchu. Záporem dalším je pak vykreslení psychologie postav. Peckinpah to měl pevně v rukou a naprosto přesně a uvěřitelně postavy po psychologický stránce rozvíjel, avšak zde veškerá psychologie v podstatě úplně chybí. Třešničkou na dortu je potom závěr, kterej nejenom, že je méně brutální, než v originále, ale taky mnohem hůř natočenej (zejména pak po střihový a kamerový stránce). Závěrem: Sračka ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prepáč, Sam. Vieš, že tvoju tvorbu vysoko uznávam, hoci si bol šovinistická prepitá sviňa. Ale táto nová verzia sa tvojej minimálne vyrovná. Áno, je to v princípe zbytočný film. V princípe. Má však plnokrvné a plnokrvne zahrané postavy, "gradácia k prúseru" funguje bezchybne a finále je napínavé a intenzívne. Každá puška v príbehu vystrelí. Nebyť Skarsgarda, ktorý v polohe "som nadržaný a prebúdza sa vo mne zlo" iba tupo zíza do neznáma, nemám výhrady. (Mimochodom, Kate je hnusná, ale tým sedlákom to asi nevadí.) ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Aktualizovaná, divácky přístupnější verze, která se může řadit k těm lepším remakům. Bez srovnávání s Peckinpahovým originálem se noví Strašáci jeví jako nadmíru povedená žánrovka s plnokrevnými postavami a parádním závěrem. I když ne tak intenzivním. Dojem zbytečnosti celého projektu však převládá. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Rymejk nerymejk, zákony vidlákova zůstávají pořád stejné. Ne že bych se místy nenudila, ale občas bylo docela zábavné si pravidla připomenout. Zákon 1. Každý měšťák představuje potencionální nebezpečí a je třeba ho zastrašit, nejlépe demonstrací síly. Zákon 2. Měšťák vykazující vyšší stupeň inteligence, než průměr našich obyvatel (nejspíš každý měšťák) představuje dvojnásobné nebezpečí a je třeba sílu nejen demonstrovat, ale postupně násilí i aplikovat. Zákon č. 3. Měšťák, který odvlekl naši samici a pojal ji za manželku (nehraje roli, zda si to sama přála) představuje nejvyšší možný stupeň nebezpečí a je třeba neprodleně za a) samici ihned označkovat semenem samců původního kmene za b) drzého cizince zničit všemi dostupnými (čti nezákonnými) prostředky. Na závěr si dovolím připojit poznámku, která by mohla být užitečná všem chlapcům s poruchou zraku. I ten nejrozkošnější z vás, když si nasadí lennonky jako tuhle James Marsden, je rázem nepíchatelný. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Producentovi Rodu Lurieumu se dostalo požehnání Dustina Hoffmana, původního představitele hlavní role. (Conspi)
  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama