Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

Zeck 

všechny recenze uživatele

To, co na začátku působí neuvěřitelně svěže a slibuje nám geniální vyvražďovačky stejných lidí několika způsoby. To na konci končí na svém megalomanském nápadu. Celou dobu jsem žil v domění, že mám skvělý přehled o situaci, další a další zvraty jsem stíhal a zvládal, celé mi to dávalo smysl a byl jsem na sebe hrdý. Vraždy působily brutálně a loď zajímavě. Jenže, čím více bylo zvratů a opakovaček, tím víc se vytrácelo kouzlo celého tohodle kolotoče. Potřetí mě to už nebavilo, možná kdyby se hlavní postava snažila změnit tok událostí jiným způsobem. Tvůrci se dokonale zamotali do svých zvratů a pozorný divák si mohl všimnou tuny blbostí, které nám naservírovali. Proč hlavní postava nebyla schopná odhanout situaci a nevěděla, co dělala zhruba před hodinou a kam má tedy zajít, pokud se události stále opakují?! Závěr byl směšný a pohřbil uplně vše, na čem děj celou dobu makal. Kdyby scénář vynechal totální smyčku celého děje, možná by film dával smysl. Takto ovšem vyznívá, jako bezpointní a nelogický. 60% 27.02. 2010 ()

castor 

všechny recenze uživatele

I přes velmi slušný začátek mě Triangle o svých kvalitách příliš nepřesvědčil!! A nebylo to jen proto, že jsem se v něm ne vždy orientoval.. Naštěstí leccos vytáhne pohled na Melissu George, okatou, vyzývavě oblečenou slečnu, která splňuje žánrová klišé tím, že ráda leze a prozkoumává temné místnosti, od kterých by jiní šupem utíkali. Hlavně ale nabízí poměrně zajímavý námět. Další z britských nadějných tvůrců Christopher Smith už kdysi potrápil Franku Potente v Metru, teď bych v jeho podání ale uvítal spíš nějakou přehlednou vyvraždovačku, a ne mnohdy jen na efekt natočený „smyčkový experiment“.. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

To zase jednou chtěl být někdo chytrý a mysteriózní. Výsledek je iritující, nudný a nesmírně hloupý. Vystresovaná, nesympatická kráva, v hlavní roli, mě srala celej film, ale jakž takž bych vše prominul, kdyby to alespoň dávalo smysl. Ale nedává. Ta smyčka nefunguje, postavy se chovají hypernesmyslně a já v duchu bezmocně žasl, jak až moc je to debilní. Scéna s taxikářem je až komická. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith nám po napínavom Metre (Creep) a polo-vtipnom Severance ponúkol ďalší hororový kúsok - Triangle. Napriek tomu, že sa jedná o vcelku nenápadný film, je v ňom už cítiť vyššie ambície a oveľa väčšiu prepracovanosť, než u predošlých spomínaných kúskov, k čomu trochu dopomohlo aj nenápadné vykradnutie iných mysterióznych filmíkov. Parta známych na mori sa s jachtou dostane do búrky, vďaka čomu stroskotajú a dostanú sa na palubu opusteného parníka. A tu ich namiesto tradičného, maskovaného hororového killera, na ktorého to zo začiatku vyzerá, čaká niečo výrazne zaujímavejšie... Priznávam, miestami je ťažšie sa vo filme zorientovať a sám režisér pripustil, že sa dá vysvetliť 3 rôznymi spôsobmi, ale je to zaujímavé, napínavé, atmosféra je kvalitná, vizuál skvelý a nebyť občasnej prekombinovanosti deja a nelogickosti postáv, tak by to z môjho pohľadu nemalo chybu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith je zajímavej pavouk. Očividně se mu pod hladinou dvaceti mega na film líbí, díky čemuž si ve filmech může prakticky dělat co chce, ale přitom je ambiciozní, že by mu to tři čtvrtiny současných zámořských tvůrců mohlo závidět. Triangle mě po celou svojí dobu trvání nějak obzvlášť nechytal a zaujal mě maximálně tak velmi zručně nasnímanou a nekompromisní akcí. Bezskurpulozní lov hrdinů brokovnicí mi mimo jiné velmi připomněl francouzské Martyrs. Jenomže pak se film zaklesne ve smyčce stejně hlavní hrdinka a všechno se odehrává znovu a hlavně naprosto stejně, což na pozornosti nepřidá. Jakkoli se Smith právě snaží udělat z násilí stmelovací prvek mezi divákem a filmem. Ovšem konec mě pěkně dostal. Zejména svojí agresivitou proti hlavní postavě (u zrcadlové scény jsem skutečně nadskočil), funkční myšlenkou a depresivním fatalismem. Podobně tady jako například Black Death. Sice vůči konci vyjde najevo jak je vlastně celá loď zbytečná, ale pořád jsem velmi zvědavej jak to dopadne, až někdo nasolí Smithovi pořádnej rozpočet. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)
  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama