Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (384)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dopredu (od polovice) jasnému a neprekvapivému záveru, miernej prekombinovanosti deja a občas drhnúcim súvislostiam to na mňa fungovalo. Za 15 minút sa film rozbehne, vizuál je aj na ten malý rozpočet slušný, nápad dobrý a atmosféra dostačujúca. Celkom inteligentné a ja som bol celkom spokojný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová, hravým spôsobom prekombinovaná sci-fi zábavka pre fanúšikov podobne ladených časovo- paradoxných filmov. Väčšinou sa k nám dostávajú v podobe vysokorozpočtových hollywoodskych produkcií s megahviezdou v hlavnej úlohe a trikovou výpravou. V prípade scenára Triangle by ale taký film nefungoval, takže oná zdanlivá vizuána nevýraznosť a absencia známych hercov je najväčšou devízou filmu. Takto mu môžeme všeličo odpustiť. Niečo pre fanúšikov napríklad takého Primer. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

I přes velmi slušný začátek mě Triangle o svých kvalitách příliš nepřesvědčil!! A nebylo to jen proto, že jsem se v něm ne vždy orientoval.. Naštěstí leccos vytáhne pohled na Melissu George, okatou, vyzývavě oblečenou slečnu, která splňuje žánrová klišé tím, že ráda leze a prozkoumává temné místnosti, od kterých by jiní šupem utíkali. Hlavně ale nabízí poměrně zajímavý námět. Další z britských nadějných tvůrců Christopher Smith už kdysi potrápil Franku Potente v Metru, teď bych v jeho podání ale uvítal spíš nějakou přehlednou vyvraždovačku, a ne mnohdy jen na efekt natočený „smyčkový experiment“.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dokonale chladný pravoúhlý trojúhelník s až nepředstavitelně nepříjemným rozuzlením. Myslíte si, že už víte jak snímek skončí a těšíte se s jakou chutí vypálíte, jak byl konec předvídatelný a jak jste na špek neskočili, jenže ejhle takhle jednoduché to rozhodně nebude. Napětí je dávkováno intravenózně s přesností na mililitry roztočené do jednoho bludného kruhu z něhož není cesty ven. Prakticky drsnější a bezvýchodnější verze podobně vymazleného a do sebe zapadajícího Butterfly efectu, akorát s tím rozdílem, že Triangle už nikdy nechci vidět znovu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jessie (Melissa George) se se svými přáteli vydává na jachtě na otevřené moře. Ztroskotají však a spásu naleznou v podivném parníku z třicátých let bez posádky, který se objeví jako na zavolanou. Jenže po nalodění na něj se začnou dít zvláštní věci. Jessie se tady vyskytne ve dvou verzích, jako hodná a zlá, a všechny vyvraždí. Jessie se ocitla uvězněná v dokola se opakující smyčce, ze které není úniku, ale není jasné, jestli je blázen, nebo se jí to jen zdá, anebo je parník prokletý. Stoprocentní odpovědi se v závěru stejně nedočkáme, ale přesto jsem byl po celou dobu solidně napnutý, protože film nabral pěkné tempo, nebyl ukecaný a vládl vynikající režií Christophera Smithe, který si také napsal scénář. Jeho režie snese ta nejpřísnější měřítka, a pokud je coby scenárista slabší, režijně si může troufnout na cokoliv a klidně na další (mysteriozní) horor. Melisse George jsem její zápornou verzi věřil trochu méně, ale její kladná verze byla překvapivě zajímavější. Nebylo vůbec snadné z té tajuplné smyčky vybřednout, protože režisér sám si na sebe svým scénářem tak trochu ušil smyčku, ale zvládl to v pohodě a předvedl, že je schopný natočit originální horor s předivem tajemna, který uplyne jako voda. Hrozí však, že se divák ve filmu postupně mírně ztratí, což ztíží orientaci v ději. Tedy trochu zamotané, překombinované, ale v konečném vyznění rozhodně zajímavé. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)
  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama