Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Takhle se má točit drama. Silný příběh, mozaikovité skládání, složité, komplikované a nelítostně utrápené postavy, talentovaní herci a gradace postupná, rvoucí srdce, mozek a jiné útroby. Výstupy PB hraničily s maniakálností, ten chlap mě nepřestane udivovat nikdy. Možná bych si v roli titulní hrdinky dovedla líp představit někoho o kapánek starší... To jen aby můj komentář nebyl slaďoučký jak med... ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Filmov s černošskou tematikou je veľa a priznávam sa že tento som si vybral kvôli Dakote Fanning a neľutoval som. Môžem ho statočne zaradiť k tým vydarenejším. Jednak téma vyraďovania černochov zo spoločnosti a na druhej strane trápenie sa Dakoty, ktorá v detstve nedopatrením zastrelila svoju mamu. Celá táto smrť je však zahalená rúžkom tajomstva, pretože otec presviedča svoju dcéru, že ich mama opustila, lebo ju už nemilovala a v ten deň, keď umrela, sa doma len zastavila pre jej posledné veci. Po nespočetných nezhodách s otcom uteká Dakota na svoje narodeniny s pestúnkou od otca preč a vydá sa na cestu do mesta, kde strávila jej mama svoje detstvo, aby zistila skutočnú pravdu. Otec, ktorý Dakotu doma bijával, sa nakoniec ako to už býva zvykom zmení a pôjde hľadat svoju dcéru. Vynikajúca dráma s dobrými hercami až na Aliciu Keys, ktorá mi tam liezla na nervy až do ¾ filmu. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Další z často používaných témat - Amerika 60.let 20.století - to sice ano, ale já s tím problém nemám. Jako nemám problém s černochy ;) Spíše mě to ještě více láká podívat se na film, který právě zpracovává toto téma, které považuji za dost důležité. A doporučila bych plno dalším lidem, aby se podívali na to, čeho byli lidé, a bohužel stále i jsou, schopni, jen pro barvu pleti udělat. Dakota Fanning patří mezi mé oblíbenkyně, takže ona byla pro mě hlavním tahounem celého filmu, ale také se zde znovu objevila Jennifer Hudson, která o 2 roky dříve slavila úspěch ve filmu Dreamgirls. Jen mě lehce zarazil Paul Bettany, který na mě vůbec nepůsobil jako otec Dakoty. Ale spíše jako její starší bratr. A tajemství včel - které má hlavní představitelka tak moc ráda - zůstalo mi utajeno :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Literárne dielo má v názve včely, film ho bez problémov preberie, český preklad takisto, vo filme sú včely a potom príde slovenský distribútor, ošúcha dioptrie pomýtkom a preloží to ako Múr nárekov, lebo však on akurát kukal dokument o Jeruzaleme. No nič, ja najprv myslel, že ide o film o trpiacich nekritizovateľných, ale toto je o iných trpiacich, o nových nekritizovateľných. Rasizmus bol, aj nešťastné dievčatko bolo - inak Dakotou vynikajúco zahrané, aj zlí bieli muži boli, aj otec zlý tyran bol. Takže všetko v poriadku. Už dávno som síce nevidel otca tyrana inej než vápnovej farby, ale asi tak to je, že rodiny africké či indické taký neduh nepoznajú. Chýbalo mi však niečo emočnejšie, nič čo by tu slzu do oka vtislo, takže pre prípad potreby dojatia odporúčam pod oči 10 gramov čínskej masti. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Překrásný snímek, který mě rozplakal. Naprosto upřímný snímek, kde, co se týče děje, se v podstatě nic neděje, ale odehrává se tu dokonalá souhra hereckých výkonů, skvělé kamery - opět mé oblíbené sluncem prosvícené pohledy vlévající teplo do srdíčka, hudby a písní, a vnitřních soubojů postav. O tom film vlastně je - o duši a o tom, co se odehrává uvnitř člověka. Jak už jsem zmínila, hemží se to tu výbornými herci, kteří předvedli skvělé výkony. Queen Latifah prostě role silných sebevědomých kyprých černošek sedí a vždycky, když je v nějakém filmu, kde má takovou roli, vnese mi podivný klid do duše, že vím, že všechno dopadne dobře....nevím, jak to dělá. Co se týče Dakoty Fanning, tak ta už je nyní jedinečná herečka, která si vybírá samé zajímavé role a málokdy je k vidění v nějakém braku nebo šumáku, a to je jí teprve 18, v tomto filmu 14 tedy. Omluvte mě, za tento neskutečně sentimentální komentář, ale mě se film dotkl a dlouho na něj nebudu schopna zapomenout. Na závěr krásná skladba, která ve filmu zazněla - Doncha know. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Jennifer Hudson v rozhovore prezradila, že režisérka Gina Prince-Bythewood ju počas natáčania poslala do obchodu, aby kúpila niekoľko vecí, no kým tam bola, personál a zákazníci ju slovne a rasovo napadli. Incident bol v skutočnosti zinscenovaný hercami pod Bythewoodovou réžiou, aby Hudson získala pocit z rasovo napätého prostredia, času a prostredia filmu a pomohli jej s charakterizáciou. (Arsenal83)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama