Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Kurnik druhy film, kde hra tá Latifah ako struna, ohla vôbec niekedy vo svojich filmoch chrbát ? To vždy musí chodiť taká našponovaná akoby s oceľovým korzetom pod šatami ??? A malá Dakota, ak sa nebude opičit ako Kulkin a nevydá sa zavčasu, tak snáď z nej niečo bude, Priemerný filmy osadený v priemernej americkej dobe 60 rokov. A v súvislosti so scenárom ma napádaj ešte všakovaké úvahy, ale to asi niekde inde .... hernajst ... Tak dobre poviem to teraz , nech je pokoj. Kedysi dávno ešte na vojne sme hrávali piati chalani pri pive takú hru jeden druhému sme napísali 5 rôznych slov s absolútne rôznym významom, a potom sme každý sa snažili napísať básničku, kde sa tie slová museli nachádzať. Bývala pri tom sranda a zábava, obzvlášť, keď to niekomu vyšlo , či vážne alebo, častejšie, humorné. Pri sledovaní niektorých amerických filmov (ako aj v tomto prípade) mávam dojem , že aj tu sa scenáristi hrali podobnú hru a víťaz mohol natáčať. Veď dať takto všetko dokopy (rasizmus, včely, dievča postihnuté zabitím vlastnej mamy, ružový dom, múr nárekov ,,,,... to len v Amerike ide :( ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který je tím nejjednodušším zpusobem prostě milý i pres svoji tragickou stránku. O hledání lásky, mateřské, lidské... o odpuštění sami sobě, o vděčnosti z obyčejných věci... Strasne se mi líbili scény, kdy jen tak si dělali snídani, kdy May Lili cesala vlasy a pak ji do nich políbila... O lidské dobrot, přijímání toho, že každý jsme jiny... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. A Box Of Secrets (03:17) ,2. Don't Bother Looking For Me (01:00) ,3. The Supremes Were In My Kitchen (00:54) ,4. Peaches (00:44) ,5. Black Madonna (00:50) ,6. Just Another Way Of Dying (01:22) ,7. Who Have We Here (00:48) ,8. Bee School (02:23) ,9. Daughters Of Mary (02:48) ,10. Purple Honey (00:51) ,11. Tears And Sprinklers (01:00) ,12. Marshmallows And Grahams (02:00) ,13. Don't Tell Mary (02:56) ,14. Time To Die (04:48) ,15. She Came Alone (01:36) ,16. Map (01:25) ,17. Kiss (01:23) ,18. Hat Box (02:02) ,19. Will You Marry Me? (00:58) ,20. You Was Here All The Time (01:25) ,21. All These Mothers (03:34), ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nějak si neumím představit, že by s tenhle film mohl líbit mužům. Ale podle hodnocení asi ano, tak jsou možná obecně citlivější bytosti, než jsem si myslela. Protože tenhle film je zcela a výhradně o vztazích: zraněných, ublížených, laskavých, přátelských i milostných. Nikdo jimi ale naštěstí nemává jako signálním praporkem - vyplývají ze situace, z pohledů, gest, ze zdánlivě náhodně proneseného slova. ______ I když z filmu často dýchá poklidná, idylická atmosféra, je proložený až drastickými momenty. Tohle je, kupodivu, dobrý americký psychologický film o síle ženského spojenectví. /2. 8. 13./ ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Z Dakoty bude opravdu jednou skvělá "oscarová" herečka, v tomhle filmu opět mile překvapuje. Secret Life of Bees je situován do tehdy ještě hodně rasistického prostředí USA někdy v 60. letech a ať už drobné narážky (vchod do kina pro černé zvlášť) nebo i poměrně důležité zvraty na to nezapomínají neustále poukazovat. Osobně mi to vůbec nevadilo, myslim, že by se to mělo sem tam v nějakém filmu objevit, ať všichni můžou porovnávat s dnešní dobou, ale chápu, že na někoho tam může být těchhle scén až moc. Na druhou stranu, těch krásných záběrů kamery a celkově příjemného prostředí je tu taky dost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 22. února 2008 v Severní Kalifornii, konkrétně ve městech Lumberton, Watha a Southport. (BMW12)
  • Jennifer Hudson v rozhovore prezradila, že režisérka Gina Prince-Bythewood ju počas natáčania poslala do obchodu, aby kúpila niekoľko vecí, no kým tam bola, personál a zákazníci ju slovne a rasovo napadli. Incident bol v skutočnosti zinscenovaný hercami pod Bythewoodovou réžiou, aby Hudson získala pocit z rasovo napätého prostredia, času a prostredia filmu a pomohli jej s charakterizáciou. (Arsenal83)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama