Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na vrchol žánru sice Jestřábí žena nedosáhne, ale přesto jde zejména díky silnému obsazení o slušný nadprůměr. Temná středověká atmosféra a záměrně provokativní barevná stylizace, kdy se dobro halí do černé, zatímco zlo do bílé barvy, dělá z tohoto snímku zajímavý kousek. Každopádně příběh funguje a film nepůsobí nijak lacině, což ve fantazy není zdaleka pravidlem...Celkový dojem 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I sexuolog Zvěřina by vám potvrdil, že nejhorší je mít s kým, ale nemít jak. Zhrzený Biskup z Aquily vymyslel vskutku dokonalou kletbu (obzvláště palčivou pro Navarreho, který má dva ptáky), ale co zmůžou úklady proti opravdové lásce.. Powellovy syntezátory mě nechávaly absolutně v klidu (na rozdíl od pážecího sestřihu Brodericka) a občas i nápaditě podkreslily děj, takže pokud jste sokolník, milovník střelby z kuše či beznadějný romantik, nebude žádným překvapením, když vám Ladyhawke usedne na rukavici. Pokud však nic z toho nejste, vidím to spíš na vlka.. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Fantasticka stredoveka pohadka. Vyborni herci, hudba dokonale mimo ale presto funkcni, rozumna davka mysticna, ale stale si drzici stredoveky realismus, nesmrtelny pribeh a pusobiva kolekce historickych zbrani. Obzvlast Navarrova double crossbow a hlavne - ten velky a nadherny... ZWEIHANDER!!!! 9/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nádherný romantický příběh ze středověku, o dvou milencích, kteří byli prokleti. Muž se večer mění ve vlka a žena je přes den jestřábem. Jako lidé se mohou setkat jen na pouhý okamžik, skoro se dotknout. To je však vše. Pomůže jim jeden starý mnich a uprchlý vězeň, který měl být popraven. Kletba je zlomena. Aquilský biskup zabit. Konečně může být Navarre se svou Isabeau. Příběh plný čisté lásky a napětí. Nádherná hudba, která doprovází děj. Jejich utrpení v prokletí budete prožívat s nimi až do konce. Atmosféra, která vás pohltí a už nepustí. Tenhle film mám strašně moc ráda. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nádherně ponurá pohádka z patřičně temného středověku, dojemně hrdinská i romantická. Její fantazie létá na křídlech jestřába a disponuje vlčími tesáky. Vypráví o krutém prokletí, které nezná slitování ... a o oddané lásce, která každý den čeká na kratičké okamžiky střídání dne a noci, třebaže jsou pro ni nanejvýš bolestné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Scéna útěku Filipa (Matthew Broderick) z vězení se natáčela na hradě Soncino v provincii Cremona, Itálie. Scény z vnitřního nádvoří Biskupa (John Wood) s Marquetem (Ken Hutchison) a Cézarem (Alfred Molina) se natáčely na hradě Torrechiara u Parmy, Itálie. Hrad, kde bydlel mnich Impérius, je pevnost Rocca Calascio, provincie L´Aquila v Abruzzu, Itálie. Středověká vesnice s hradem a kostelem pro závěrečné exteriérové scény je Caslell´Arquato, provincie Piacenza, Itálie. (Rattus Rattus)
  • Filip (Matthew Broderick) stojí hned vedle Navarra (Rutger Hauer), když mu podává látku, do které má zabalit jestřába. Avšak hned poté, když Navarre řekne Filipovi, aby si vzal jestřába, stojí Filip několik metrů od něj. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama