Reklama

Reklama

Trojdílný muzikál Doctor Horrible's Sing-Along Blog, určený výhradně pro internet, pojednává o šíleném vědci a zároveň superzločinci, který je platonicky zamilovaný do dívky z prádelny, Penny. Je však příliš plachý na to, aby ji oslovil. Zároveň velmi touží po tom, aby se dostal do ligy superzločinců. V cestě za splněním obou snů mu však stojí jeho věčný rival a superhrdina Captain Hammer, který ho ve všem poráží. Scěnář napsal uznávaný tvůrce Joss Whedon, spolu se svými bratry a snoubenkou jednoho z nich, během stávky scénaristů a celý projekt natočil s minimálním rozpočtem s pomocí svých známých. (Sydia)

(více)

Recenze (291)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joss Whedon má prostě dobrý nápady. Spojil elitní seriálové herce v čele s legen "wait for it" dary Neil Patrickem Harrisem do jakéhosi hybridu, který je k prasknutí nabitý nápady. Zlej doktor jako sympaťák a proti němu namachrovanej "klaďas" Captain Hammer jako totální namyšlenej debil. Kdyby se to odehrávalo na americký střední tak Nathan Fillion je hráč americkýho fotbalu a šikanuje nerda Harrise. Celý je to navíc muzikál. Nejde to moc dobře popsat, ale je vidět, že s talentem opravdu může být za málo peněz hodně muziky. These are not hammers. Hammer is my penis. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Podezříval jsem ho z toho už dávno a teď to mám potvrzené, Joss Whedon je génius. Všechno, na co sáhne, dopadne perfektně (Buffy, Angel, Dollhouse, Firefly, Serenity nebo Avengers). A co se stane, když spojí síly geniální režisér a geniální herec (Neill Patrick Harris). Prostě bomba. Kde jinde uvidíte jako hlavního hrdinu šíleného vědce a jako záporáka superhrdinu? Tohle je prostě Awesome. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

For every day, there is a night, for every world is an underworld and for every hero, there is this guy - his name is Dr. Horrible. Krajší darček svojim fanúšikom Joss Whedon skutočne venovať nemohol. Nielenže tento na televízne pomery hviezdne obsadený internetový muzikál napísal a zrežíroval, ale i napriek tomu, že ho v podstate zafinancoval z vlastného vrecka, sa nebál umiestniť ho počas prvých dní zadarmo na oficiálnu webovú stránku. A je nutné dodať, že sa v tomto žánri orientuje ako ryba vo vode a inteligentne ladenými textami, chytľavými melódiami a vkusnou choreografiou dokáže pohladiť aj dušu diváka, ktorý s jeho tvorbou nikdy predtým neprišiel do styku. "Once more with feeling" je možno iba jeden ale aj "Doctor Horrible's Sing-Along Blog" svojim finále ukazuje, že nie je len chytľavou jednohubkou ale dielom s vlastnou hĺbkou. Len moment ked zaspieva Nathan Fillion nad ležiacim Neillom Patrickom Harrisom "Why" je proste awsome. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Whedon je skrátka majster. Jeho seriály sršia nápadmy. Sú vtipné , svieže, a originálne. Neil Patrick Harris ako zloduch Horrible je neprekonateľný a kapitán Hammer v podaní neskutočne pôsobivého chlapíka Nathana Filliona mu skvelo sekunduje. Fillion si zahral vo Whedonovej serenity a firefly. Hudba neskutočne obohacuje príbeh a je vtipní a chytľavá a celkovo je to nakrútené veľmi vtipne a koniec trocha smutný- Horrible sa konečne stane zlým. Rozhodne kvalita. Takto nejak si predstavujem súboj Dantora- X a DOc. Logaritma. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tenhle projekt je pro mě jako cigarety - když jsem je okusila poprvé, moc mi nechutnaly a nechápala jsem, co na nich lidi maj, ale stejně jsem si zapálila znovu. Pak se mi zamlouvaly čím dál víc, a já v nich nalézala chutě, který jsem v napoprvé neodhalila, až se z toho stala závislost (až nechutně chytlavý melodie - hlavně My Freeze Ray...). Ale s cigárama to skončilo tak, že jsem měla z překouřenosti tendenci típat je v půlce a dokuřovala jen ze zvyku, než jsem si uvědomila, že by bylo lepší s tím seknout. A do tý poslední fáze se Dr. Horrible , vzhledem k jen 3 krátkým epizodkám, díkybohu nikdy nedostane a tak mi zůstene jen ten fajn šmak. Patřím k těm, kterým 40 milejch minut stačí a nášupem bych si nechtěla kazit chuť...Zvedám ze 3* (napoprvé) na 4*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Na DVD komentáři štáb vtipkuje, že ta černovlasá žena se slunečními brýlemi, která sedí vedle kapitána Hammera, když zpívá písničku "Everyone´s a Hero in Their Own Way" je Sarah Michelle Gellar. Režisér Joss Whedon ovšem pro teleizi uvedl, že to ona není. (HappySmile)
  • Pozostáva z troch približne 14 minútových epizód. (Mihail123)
  • Univerzální zadní dvorek užívaný pro scény s uličkou a pro dramatický vstup kapitána Hammera na scénu, je jedna z částí, která byla zničena při požáru studia v roce 2008. (HappySmile)

Reklama

Reklama