Reklama

Reklama

Škola života

  • Velká Británie An Education (více)
Trailer 1

Divoké dospívání v divokých šedesátých. Píše se rok 1961 a atraktivní, chytrá, šestnáctiletá studentka Jenny (C. Mulligan) poslouchá desky Juliette Greco, ochutnává počátky ženství, sní o výjimečných zážitcích a životě zahaleném do cigaretového dýmu „gauloisek“. Vítejte v poválečném, předbeatlovském Londýně v době, kdy upjaté maloměstské poměry dávají jen stěží tušit, že zlatá šedesátá už klepou na dveře... Film je adaptací memoárů novinářky Lynn Barber. Do režisérské židle usedla dánská režisérka Lone Scherfig (Wilbur se chce zabít, Italština pro začátečníky) a scénář napsal známý spisovatel Nick Hornby (Všechny moje lásky, Jak na věc). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (368)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jistě, vždycky existují postarší pánové, kteří svádějí mladá děvčata. Ne každý je ale vezme do Paříže a ne každý dokáže okouzlit i jejich rodiče. Tenhle to uměl. Přestože se k mladičké a inteligentní Jenny zachoval v mnoha ohledech jako sviňák, zároveň jí otevřel dveře z dusného regulovaného života do širého světa. Ublížil ji ale dost, pořád je z příběhu cítit, jak se s ním stále vypořádává - ty narážky na sexuální nedostatečnost. _____ Poctivě natočené retro je svým způsobem jednoduchý, ale silný příběh, kde velkou roli hraje i docela pevný charakter a rozhodnost teprve šestnáctileté dívky. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Oxford je jen dražší obdoba tanečních. Příjemný retro snímek s neadekvátním koncem, který je k vidění v celé řadě jiných šablonovitých filmech. A už z tohoto důvodu si jej An Education nezaslouží. Rosamund Pike je ve své roli dokonale tupá a na roztomilou Carey Mulligan si rozhodně dám větší pozor. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Princ na bielom koni versus Oxford. Chvíľu som mala pocit, že severská režisérka ide na film viac rozprávkovo ako realisticky, čo v konečnom dôsledku neublížilo. Snílkovský počiatočný rozmer v priebehu filmu nabral správny spád, časom dozrel v jasnejšiu perspektívu a bolo veľmi príjemné sledovať ako sa s témou dozrievania režisérka citlivo a bez zbytočných klišé popasovala. Aj keď celý čas ide o hru emócií a rácia, celkovo to malo svoj štýl a patričnú melanchóliu. Navyše súhlasím s Jojineckom, Carey Mulligan asociuje Audrey Hepburn. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

film som mala rozpozerany snad pol roka. Ani neviem preco, ale vzdy mi nieco vbehlo do toho, aby som to dopozerala a potom som vzdy zabudla, ze som ho vobec pozerala. Znamena to, ze bol ten film zabudnutiahodny? Nie, to rozhodne nie. Ale poslednych 20 minut ma teda patricne znechutilo, to sa musi uznat. Kazdopadne sa tesim na dalsi kusok od pani reziserky. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony Carey Mulilgan a Petera Sarsgaarda jsou víc, než obdivuhodné. Oba dva jsou tak strašně přirození, až úplně zapomenete, že jsou to vlastně herci a své pocity jen předstírají. Nedivím se, že Carey dostala za svůj výkon Zlatý Glób, já bych jí dal rovnou Oscara. Je neuvěřitelně přitažlivá, charismatická a přirozená. Totéž samozřejmě platí i o Peterovi (ne, nejsem gay), ale výkon Carey mě zaujal více. Bohužel s filmem jsem měl trochu potíže. Vůbec mne nezaujal. Co mě jen zaujalo krom výše popsaného byl Alfred Molina - on je snad čím dál tím víc tlustší, ne ? ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama