Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama, natočené podle skutečných událostí, vás zavede do roku 1928, kdy mladý Philippe Halsman, který se později stal slavným a světově uznávaným fotografem, odjíždí s rodinou na výlet do rakouských hor. O rodinné pohodě však nelze mluvit, otcovy vztahy se zbytkem rodiny jsou velmi špatné, obzvláště ty s Philippem. Při jedné túře, na niž Philippe vyráží s otcem sám, je otec smrtelně zraněn. Během následného vyšetřování není zmatený Philippe schopen přesně popsat, co se vlastně stalo, a stává se podezřelým z otcovraždy. Ačkoliv obhajoba zpochybní většinu argumentů obžaloby, zdá se, že proces je již předem rozhodnutý. Soudce i porota jsou odhodlaní dostat Philippa do vězení i za cenu ztráty svého svědomí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V roce 1947 měl Philippe Halsman uskutečnit jednu z jeho nejznámějších fotografií – portrétoval truchlivého Alberta Einsteina, který během fotografování líčil své politování nad jeho rolí ve Spojených státech, když pozoroval atomové bomby. Fotografie byla později použita v roce 1966 na americké poštovní známce a v roce 1999 na titulní straně časopisu Time, který Einsteina tituloval jako „Osobnost století.“ (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Súdny proces s Philippom Halsmanom je mnohými ľuďmi považovaný za vôbec prvý proces národno socialistického hnutia s Židom. (Smok)
  • Udalosti filmu sú založené na súdnych zápisoch, ktoré boli zapečatené viac ako 75 rokov a pre potreby tvorcov filmu boli výnimočne odtajnené na zvláštne povolenie rakúskej vlády. (Smok)
  • Philippe Halsman zomrel v spánku 15. júna 1979. V dobe jeho smrti vyšlo už na obálkach časopisu LIFE viac ako 100 jeho fotografií, čím sa stal najúspešnejším fotografom všetkých dôb. Slávnym sa stal hlavne svojou sériou fotografií nazvanou "Jump!", pre ktorú mu pózovalo mnoho vtedajších celebrít, mimo iných Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Albert Einstein, Salvador Dalí a mnoho ďaľších. (Smok)
  • V roku 1991 bola Halsmanova hlava, ktorú do tej doby uchovával koroner v Innsbrucku po dobu viac ako 60 rokov, pochovaná spoločne s jeho telom. (Smok)
  • Richard Pressburger za Philippom do New Yorku nikdy nedorazil. V roku 1939 ho zatklo gestapo a bol poslaný do Auschwitzu, kde roku 1943 zomrel. (Smok)
  • Ako Phillippova matka vstupuje do kostola, na stene vľavo je možné vidieť moderné svetlo signalizujúce núdzový východ. (Smok)

Reklama

Reklama