Reklama

Reklama

Ozvěny mrtvých

  • Thajsko Winyan Loke Khontai (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ming ve věku 15-ti let byla pronásledována duchem, od kterého se snažila uvolnit. Později poznává mladého lékaře Budda, který objevuje spojení mezi duchem a jejím mrtvým otcem. Doktor tvrdí, že otec dívky byl zavražděn a snaží se doručit pravdu o své smrti… (LIVINGDEAD)

Recenze (48)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor s aktuálními 36 % mě mile překvapil. Začátek mi přišel neuvěřitelně zmatený (radši se na něj podívám znovu v kontextu), rozpohybovaná kamera byla zmateně přeplácaná a tak vůbec mi úvod nesedl. Pak následuje část s úvodními titulky a záběry na hlavní postavu, které za chvilku omrzí, podkreslené příšerně nepatřičnou hudbou. No a pak to začne být zajímavé. Nevím, jestli to byl záměr, ale Ozvěny mrtvých jsou odtažitý a nedramaticky stavěný horor. Moc se v něm nemluví, děj plyne pomalu a divák dění sleduje s odstupem zpovzdálí. U duchařského hororu to zní poněkud absurdně, ale u mě to fungovalo a celkové pojetí na mě působilo vyloženě artově (když nepočítám scénář, který vyšší ambice nemá, ale rezonuje s formou). Atmosféra je budována postupně a velkou zásluhu na ní má Anuchit Sapanpong, která se do své role naprosto vžila. Když ji obdobně zdeptaný mladík žádal o pomoc a mířil na ni pistolí, tak jsem naprosto věřil, že Ming na vlastním životě nezáleží. Zajímavě bylo pojato retrospektivní rozuzlování záplatky, kdy se několikrát po sobě díváme na tu samou věc z jiného místa nebo nám je poodkryto pár vteřin scény navíc. Je to efektní, ale po pár scénách to trošku omrzí. No a konečně po rozuzlení tu je poslední klišovitá patetická scéna, která by beze slov nejspíš vyzněla hodně silně. Každopádně jsem byl při sledování Ozvěn mrtvých napnutý jak struna. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto Thajčanom nevyšlo. Po polhodine som to musel vypnúť, lebo sa to nedalo pozerať. Úplne šialená roztrasená kamera, zbesilé rýchle strihy jeden za druhým, až som mal pomaly závraty. A vlastne ani neviem, o čom to celé bolo, lebo z toho chaosu sa veľa vyčítať nedalo. Že ženskú prenasleduje duch? To som už videl tisíckrát a v oveľa lepšom spracovaní... Brak! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Mám rád lekačky ve spojení s úderným audiovizuálem, leč tato forma narace u duchařského horroru nesmí přejít do chaotické onanie na úkor přehlednosti děje. Nepopírám, že ve Spiritual Worldu se mi některé horrorové scény hodně líbily, ale jako celek jest únavným dílem, ve kterém se rychle stříhá, pořád něco duní a divákovi je to postupně šumák. 5/10 ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Domnění, že sledujuí americký film brzy opadlo a dostavilo se akorát zklamání z japonského paskvilu. Co stálo za zmínku bylo vysvětlování v jakých letech se umírá na jakou nemoc nebo nehodu. Jinak nuda, sem tam lekačka. ( Hodnocení: 2/10 ) ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Asi to zase tak špatný horor nebyl, ale mně prostě nesedl a po určité době jsem měl hrozný problém udržet pozornost a vůbec ho dokoukat. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Ve výčtu možných způsobů smrti, které lékař Budd vyjmenovává, evidentně zapomněl na možnost unudit se k smrti u strašně špatného filmu, třeba zrovna u Ozvěn mrtvých... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No teda film jsem si nechával na nějaký večer abych se mohl pořádně bát, ale výsledek? Nuda bez špetky inovace. Je to úplně obyčejná duchařina která se nesnaží vymyslet něco jiného. Film mě něco kolem 100 minut a aby film byl lepší musel by se zkrátit o 50 minut, protože tyhle scény jsou tak extrémně natahovaný že film není možné zkouknout najednou. Navíc hlavní protagonistka je tak ošklivá že to není možné. No tak tenhle film dokáže zachránit jen celkem dobrej konec. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář je v hodně místech hodně děravý a nedotažený, ale když se zamyslím nad hlavní zápletkou, tak si myslím, že to nakonec zvládli alespoň na slabší průměr.. Tento film jistě není žádné velké terno, ale průměrný film, který je nabitý akcí. Bohužel ho dost často srazili sami producenti díky své neschopnosti. Atmosféra filmu byla jako na houpačce – občas se povedlo skvěle namíchat pocit strachu, který byl doprovázen docela slušným projevem hlavní hrdinky (někdy se mi zdálo, že sama herečka se bojí víc než divák a opravdu ten film prožívá). Jenomže potom se zase dostavila nuda a nelogičnost střídajících se scén. Hodně často producenti odbočili od hlavního tématu a pokusili se udělat nějakou kličku v ději, ale většinou to byl jen marný pokus, který do filmu vůbec nezapadl. Po technické stránce se mi triky docela líbily, ale jak už jsem uvedl na začátku, tak hodně lekacích scén si vypůjčili z jiných filmů a jejich kvalita v žádném případě nebyla na stejné úrovni. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nova s Primou by z toho udělali srdcervoucí stodílný rodinný dramatický seriál, Jihoameričani nekonečnou telenovelu bez hlavní romantické linie, Američani lehce dementní TV seriál pro čerstvě náctileté, Thajci z toho udělali duchařinu, která je prvních 80 minut bez jakéhokoliv děje a vzájemných souvislostí a kdyý nakonec zapadne poslední (a takřka jediná) součást mozaiky, je až překvapující, že se někomu chtělo točit sto minutový film s takovouto zápletkou. 3/4 doby ten film prostě jen přešlapuje na místě, aniž by se někam hnul. Určitě vám na mysl vyskočí Šestý smysl, možná vás trochu zaujmou nepatrné stopy surrealismu, jako celek to však stojí jedině za hovno. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia zahadzujú vynikajúcu prácu maskérov v strašidelných scénach, ktoré pôsobia zbytočne psychedelicky a skôr rušia, ako spôsobujú husiu kožu ( na zopár výnimiek ). A ďalším klincom do rakvy je český dabing, hlavne dabérka hlavnej hrdinky. Tak strašný prejav som ešte nikdy nepočul. Takže škoda tých nedostatkov, potenciál tu bol, talent na jeho spracovanie nie. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický thajský horor, ktorý sa zo všetkých síl snaží vyzerať moderne - neustále sa v ňom niečo musí diať, vizuálne sa snaží posôbiť, čo najviac zaujímavo. No zabúda na to najdôležitejšie - budovanie atmosféry a príbeh. Tu nefunguje ani jedno. Príbeh je nezaujímavý, sto krát videný inde a v lepšom prevedení, o atmosfére sa nedá moc hovoriť, lebo všetko kazia neuveritelne rýchle prestrihy, nájazdy kamery, vizuálne vychytávky a pod. Zo začiatku to možno funguje, ale pozerať sa na to bez akejkoľvek zmeny 100 minút ma nebavilo. A navyše mi vadilo, že strašidelné scény, ktorých je neúrekom na mňa poväčšine vôbec nezafungovali. 2* za pár dobrých vychytávok a niektoré zaujímave nápady, ale celkovo som sa teda dosť nudil. PS: A tentokrát mi vadily aj výkony hlavných hercov. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Kameramanovi by som rozbil hubu...ale fakticky...nevie urobiť jeden normálny statický záber...a film...no nedozvedel som sa nič...pretože mi nejak ušla pointa...ale tie masky ušli ()

Macejko odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší "horor", aký som mal kedy možnosť vidieť. Totálna režijná bezradnosť skrývajúca sa za rádoby umelecké vizuálne vychytávky a strihy, ktoré majú vyvolať dojem ťažkého umenia. Je to ale iba samoúčelná otravná hovadina, maskujúca stupiditu a ohranosť námetu a demenciu scenára. Nesympatická dvojica "hrdinov" (ubľačaná hysterická bruneta a emo šampón s bolesťou v duši) prenesú iba minimum dialógov, ale aj to málo vás otrávi ako málo čo. Prvú hodinu som sa iba bezradne brodil v nepochopiteľnej zmäti obrazov a kecov, ktoré mali byť dejom. Potom som rezignoval a dobre som urobil, pretože človeka, ktorý by sa snažil dej pochopiť a možno aj precítiť (ak sa niekto taký v súvislosti s týmto filmom nájde) musela záverečná "pointa" doslova a dopísmena nasrať. Vyhnite sa tejto thajskej úbohosti veľkým oblúkom, špeciálne ak čakáte hororové majstrovstvo typu Nenávisť. Pretože nie je šikmooký ako šikmooký. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ještě aby mě chodili navštěvovat přízraky mrtvých a mluvila bych s nimi. To už bych se definitivně zbláznila a hledala si teplý pokojíček na druhém břehu Vltavy, protože by mi stejně nikdo nevěřil. Všichni by si akorát říkali, že už jí z toho účetnictví hráblo. Ming s nimi také umí mluvit. Je jakési médium, zprostředkovatel, prostředník. Její pomoc vyhledávají různí lidé. Jednoho dne potká mladíka Budda, ohledávače mrtvol. Budd požádá Ming o pomoc při objasnění vraždy otce. Oba dva začnou pronásledovat duše mrtvých, které usilují o jejich životy. Celý spletitý příběh nám postupně odhaluje minulost Ming a Budda. S atmosférou filmu se tvůrci nedokázali poprat. Chvílemi se dařilo navodit dokonalou atmosféru strachu a to hlavně díky hlavní hrdince. Strach byl potom vystřídán nudou a nelogičností. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Z takéhoto vizuálneho psychogulášu musí prísť zle aj kozmonautovi. Pred pozeraním doporučujem absolvovať aspoň trojmesačný kurz v NASA alebo to po desiatich minútach vypnúť, ináč hrozia trvalé následky. ()

Reklama

Reklama