Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tenhle nesmyslný, prostoduchý brak má na svědomí můj oblíbenec Hallström. Nudná, nelogická blbost, jejíž přesládlou pachuť dovršila ještě shnilá třešnička v podobě příšerné finálovky. Mé emoce zůstaly naprosto netknuté, což je u romance zásadní prohra. Půl hvězdy ze sentimentu k Hallströmovým filmům a půl za sexy sixpack Channinga Tatuma. Jinak sorry milý Lasse, ale tohle byl pro mě odpad. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström se tu teda pořádně vyřádil, sice se to tváří jako obyčejný romantický drama, ale Hallström z toho teda udělal fakt výživnou záležitost a strká divákovi stále víc stupidnější a vykonstruovanější zvraty nebo jestli chcete, zvratky, až ho totálně znechutí. Nemůžu sice říct, že by to bylo horší než německý doktorský lahůdky z hor, ale Hallström by se s tim radši chlubit neměl ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů o lásce dvou lidí, ale nemožnosti být spolu, je už tolik, že nebýt něčeho výjimečného nebo originálního, už skoro nemá smysl na to koukat, pokud se v tom vysloveně někdo nevyžívá. I tento film spadá spíše do průměru nebo podprůměru, ale naštěstí jsou zde aspoň dva sympatičtí herci, především Amanda Seyfried, na kterou se stačí jen dívat a může vám být skoro jedno, jestli hraje nebo nehraje dobře. Plus se mi ještě docela líbil vložený příběh o sběru mincí, i když se nejednalo o hlavní dějovou linii. Aspoň něco tam tak působilo netuctově a to je dobře. ~(3,0)~ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svatá šnorchlino! Celkem dlouho jsem byl ušetřen takovýchto citově vypjatých pokřivenin a parodií na romantické filmy a stejně tak jsem tušil, že jednou to zas přijde, jako se vrací rýma nebo komáři. Milý Johne je tak předvídatelný a nehorázně tupý, až to skutečně bolí. V jistých chvílích jsem opravdu čekal sitcomový smích, čestné skautské. Tatum, ta krychle s ušima, je absolutní neherec a Amanda Seyfried vypadá, jako by jí někdo vrazil násadu od smetáku do řitního otvoru. Lásce dvou takto poškozených a vyšpulených lidí sice je lehké uvěřit, ale ne okolnostem, jakými se to přihodilo. Protrpěl jsem to peklo až k závěrečným titulkům a zapřísahal se, že tohle dobrovolně už nikdy pouštět nebudu. 30% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks je král kýčařů mezi ženskými romány a přesně takové jsou i jeho adaptace. Tuto alespoň trochu pozvedává vcelku schopná Amanda Seyfried, ale Channing Tatum zřejmě nedokáže pracovat s mimickými svaly ve svém obličeji a chodí celý film jako panák. Na papíře to může být asi méně otřesné, ačkoli ani tomu příliš nevěřím. Nevěrohodná přepálená historka s tolika slzopudnými vějičkami... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Keď John (Channing Tatum) pozve Savannah (Amanda Seyfried), aby sa stretla s jeho otcom, dá si na ľavú ruku rukavicu, aby si prezrela mince. V ďalšom zábere (keď sa pár rozpráva) má Savannah rukavicu na pravej ruke. (Arsenal83)
  • Film je adaptací stejnojmenného románu Nicolase Sparkse, který vyšel ve Spojených státech v roce 2006. (Olík)

Reklama

Reklama