Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sára a její rodina se hrdě hlásí ke Svědkům Jehovovým. V místní komunitě chodí od domu k domu a káží o Soudném dni a o věčném spasení Jehovou vyvolených. Když se však Sára zamiluje do Teise, je postavena před nejtěžší volbu svého života. Teis nepatří ke Svědkům, jejich láska však díky tajným schůzkám nadále vzkvétá. Sára se zmítá mezi svým svědomím, vírou i vášní a je nucena rozhodnout se mezi svou láskou a rodinou, což jsou dva naprosto rozdílné světy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Dánská režie se nám snaží uvědoměle ukázat lidské předsudky vůči jinému vyznání, odlišnému životu atd. Pěkná ukázka toho, jak jsou Jehovisté dementní a vlezlý a my je na druhou stranu nechceme pochopit. Vlastně ani nevím, k jaké straně se film přiklání. Znát postoj režiséra, mohla být tahle hádanka vyřešena. Takhle je to fifty fifty a asi to tak má být, jednoduše jen ukázat úskalí světa svědků Jehovových. To se povedlo, ale zajímá mě to úplně stejně, jako když mi nějaký to jejich jelito zabouchá na dveře. Stejnej nesmysl by se mohl natočit o každý organizaci a sektě. Norsko má ale potřebu světu ukázat situaci Jehovistů. Jako zarputilý ateista, pohrdající veškerou vírou a všemi náboženskými organizacemi jsem se snažil o nezaujatý postoj, ale tady je všechna snaha marná. Nuda k uzoufání, nesmyslný bláboly, nesympatičtí herci (až na Rosalinde Mynster - ta se opravdu snažila). Film je podle skutečného příběhu a mladým lidem v rodinách Jehovistů možná pomůže v jejich situacích a rozhodováních, pro ty ostatní je k ničemu. Pokud ale patříte mezi ty, kteří těmhle pošukům otvírají dveře rádi, a snad dokonce s nimi řešíte jejich apokalyptické vize a listujete v jejich kýčovitých knížečkách, pak se na film 100% podívejte. Pro vás dávám 100% a doufám, že vám film otevře oči. Pro ty, kteří jako já těmito lidmi víceméně pohrdají, bych doporučil pustit si úplně něco jiného. Hodnotím 15%, které patří pouze Rosalinde Mynsterové. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2008 6. 6. : Film inspirován skutečnou událostí, pohlíží na život v sektě Svědků Jehovových. Mladá dívka Sára, vzorná a oddaná členka sekty, se seznámí s Teisem, který však tuto víru nevyznává. Rázem se stane černou ovcí, zavrženou nejen společenstvím, ale i celou svou rodinou... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tiez som si hovoril - co uz len moze byt zaujimave na zivote ludi, ktori patria do sekty Svedkov Jehovovych. Okrem toho ze chodia od dveri k dveram a hovoria s ludmi. Svet Svedkov Jehovovych je svet minulosti, ziju v strnulych nemennych pravidlach ...... ako plus mozno hodnotit to , ze reziser a filmari pristupuju k Svedkom Jehovovym bez demonizacie a nehadzu na nich spinu. Coz mne je jedno ked sa na tu sektu kyda spina od oklia - lebo maju svoje utkvele predstavy ze nesmu tusim prijat transfuzie krvi, odmietaju sluzbu v armade a neucastnia sa politickeho zivota - mno ale ako vieme, prepojenie ekonomiky s politikou je uz dlhodobo zname - a ekonomika sa dotyka kazdeho cloveka : 70 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Od první minuty filmu je jasné, že jde o vyjímečný snímek, hlavně co se týče atmosféry. Lovestory, které prožíváme s mimochodem velmi zajímavou mladou hrdinkou, je strhující zejména díky jejímu členství u Jehovistů. Nejedná se vůbec o nějaký sektologický rozbor, režisér prostě využívá nabídnutý prostor, a to velmi netradiční. Pro českého ateistického diváka to znamená až pobouření náboženskou demagogií Svědků Jehovových, to je však zde vedlejší. Jde o zásadní rozhodnutí postavit se na vlastní nohy i za cenu ztráty nejbližších. Většina z nás před toto extrémní dilema nebyla postavena, a z toho především režisér Oplev těží. To musí sebrat každého, pokud je to vyprávěno realisticky. Zde sice místy tvůrce sklouzává k zaujatosti, ale jakoby si to v poslední chvíli uvědomil, stáhne svůj odsuzující verdikt zase zpět a věnuje se jen popisu situace. A tak přesto, že jsme podvědomě tlačeni emocemi do výbuchu vzteku a zničení všech Jehovistů atomovou bombou, rozhodnutí zůstává jen a jen na nás, jelikož Oplev natočil vlastně jen "krátký film o lásce"....P.S. nepřeceňoval bych jeho protijehovistické poselství!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POKAŽDÉ, KDYŽ ZVONÍTE NA DOMOVNÍ ZVONEK, MÁTE MOŽNOST ZACHRÁNIT ČLOVĚKA“..... /// JEHOVA – to je otázka volby! KDO JE SOBEC? Ten kdo věří nebo bezvěrec? Tenhle film to ukazuje velmi dobře a jasně. Z obou stran! Film o něčem! O životě, který doufám nepoznám. O lidech, kteří NĚCO dokázali. Byť se ,,jen“ zřekli víry, Boha Jehovy. Je to totiž kurevsky složitý! PROČ ZACHRÁNIT ŽIVOT TADY A TEĎ, KDYŽ ZTRATÍTE ŽIVOT VĚČNÝ? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád filmy podle skutečných událostí. 2.) Jsem Jehovista, kterej neví jak ukončit manželství. 3.) Zjistím, že pořádnej sex vyléčí každou průkopnici! /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečné scéně je dívka, která se na Sáru podívá a usměje, "skutečná Sára", podle které byl snímek z části natočen. Její pravé jméno je Tabita a režisér přiznává, že inspirací pro natočení filmu mu byl její článek z roku 2006, jenž si přečetl v dánských národních novinách. (Rokle)
  • Dánové tento film vyslali jako svého kandidáta na Oscara za rok 2009. Snímek se však nedostal pětice nominovaných. (Rokle)
  • Ačkoli je film fikcí, na řadě míst se opravdu podobá životu Tabity. Titulky v závěru snímku, které odkazují na Sářinu (Rosalinde Mynster) budoucnost, přesně reflektují Tablitin skutečný život. (Rokle)

Reklama

Reklama