Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 2

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (367)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vrhl jsme se do neznáma, protože název Poltergeist, mi absolutně nic neříkalo (staré díly neznám) a jsem nakonec příjemně překvapený tímto Hororem. Původně jsem si myslel, že to bude ve stylu Insidious či V zajetí démonů, což tenhle typ moc nevyhledávám, ale ve spojení paranormálních jevů, jako zde, se mi to dost líbilo. V druhé polovině mě to vyloženě vcuclo a vyplivlo až na závěrečné titulky. Finále bylo suprový. Sice to není Horor plný krve či infarktových lekaček, ale občas bodne i tohle. Čtvrtá hvězda za slušné obsazení a za to, že děti v hororech nesnáším a tyhle na facku nebyli. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som fanaticky uctievac originalu. Videl som ho len raz, takze vznik remaku mi nevadil, ale vzhladom na vysledok ho povazujem za absolutne zbytocny. Podme najprv ku kladom. Skvela technicka stranka, vdaka comu sme konecne mohli vidiet aj ako to vyzera v tej druhej dimenzii. Casting. Vsetci herci, vratane deti, su dobre typovo obsadeni. Lenze to je vsetko. Film postrada akukolvek atmosferu. Vsetky tie lakacky su neskutocne predvidatelne a vdaka plocho napisanym postavam som sa o ne vôbec nebal a tak nejak znudene som sledoval aky dalsi celkom kvalitny trik na mna vybafne. Takze vysledok je jedna velka remeselne natocena nuda. 4/10. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí původní trilogie jsem si musel dát krátký oddych, abych se na tento film pořádně připravil. Nějak se totiž netajím tím, že jsem odpůrcem remaků a jen málokterý z nich mě dokázal přesvědčit o tom, že nejde o naprosto zbytečné zneuctění originálu. Nechci nikterak snižovat herecké kvality některých zúčastněných (v jiných filmech), ale zde si teda svůj „herecký talent“ za rámeček nedal nikdo. A to platí jak pro představitele dětských rolí, tak i dospělé. Zatímco osazenstvo původního Poltergeistu (Craig T. Nelson, JoBeth Williams, Heather O'Rourke,…) podalo opravdu úctyhodné výkony, tak tady do byla vyložená katastrofa. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ani jedna z postav mi nebyla sympatická a mnohdy mi přišlo, jako bych spíš sledoval jen nějakou další parodii na známý film. A to že byl jako jeden z producentů filmu uveden i sám Sam Raimi mě rozhodně obměkčit nedokázalo. Tady totiž nejednou mé oči zaplakali nad celkovým zmršením mnou oblíbeného filmu z roku 1982. Tvůrci sice použili kostru originálního scénáře, ale toho se drželi jen opravdu striktně. Jejich nový hábit byl totiž nejen odpudivý, ale zároveň i nezáživný a místy neskutečně trapný. Pořádnou atmosféru aby tady člověk pohledal, o nějakém napětí se nedalo ani mluvit a to jsem se ještě nezmínil o směšné světélkující show, která nahradila poctivou práci staré gardy, která si dala sakra záležet, aby se s filmovými triky pořádně vymazlila. Divák zde sice narazí na několik slibných momentů, které ho alespoň na kratičkou chvíli probudí z těžké letargie a polospánku, ale těch tu bylo opravdu jako šafránu. Navíc tvůrcům nemůžu odpustit to, že zde „klauni“ i starý strom zůstali značně nevyužiti. Popravdě ani nevím, jak bych měl toto „veledílo“ ohodnotit, protože pořád ve mně přetrvává značné znechucení. Tohle už opravdu znovu vidět nepotřebuji. 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $47,029,025Tržby Celosvetovo $86,429,025Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ nakoniec ani len ošumelá rutina ale len gulášový zlepenec bez poriadnej atmosféry, k tomu zlý výber hercov, hlavne keď Sam Rockwell hrá tatka, úlohu do ktorej sa absolútne nehodí z jeho jašatým pohľadom, miestami až zbytočne komické, dokonca aj pri takzvaných strašidelných scénach ako keď konár stromu ťahá chlapca von, ďalší zbytočný remake /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vznik tohto remaku som sledoval s nemalou dávkou skepsy celé roky. Presne tak dlho sa o ňom totiž hovorilo. Roky. Nakoniec som bol prekvapený, že sa vôbec naozaj začalo nakrúcať. Následne však vzniknutý materiál na podozrivo dlhý čas producent Sam Raimi tajuplne zatvoril do strižne a keď bol nakoniec pustený s riadnym meškaním do kín, len nimi nenápadne prešumel a zapadol prachom. Čísla neklamú, faktom je, že pri slabom rozpočte 35 miliónov ich snímka napokon na celom svete zarobila skvelých 95, ale z tých miliónov divákov sa nikto nehlási k tomu, že film videl. Právom. Je to totiž strašná nuda. Po remeselnej stránke nejde o katastrofu, no scenár je predvídateľný, nezáživný, neoriginálny a plný klišé. Mohlo by sa zdať, že to zachránia aspoň herci, no hoci som rád, keď komici a pošuci hrajú civilné postavy, Sam Rockwell s pribúdajúcimi minútami čoraz viac pôsobí bezradným dojmom v štýle „čo tu doprdelky robím, mal som zostať v komédiách“. Jeho dcéru a manželku si budete predstavovať v porne, ale to bohvieaké plus nie je. Vyháňači duchov sú neviditeľní a snímka nezíska tempo ani príchodom média. Spomínate si na Zeldu Rubinstein? Tak teraz tu máte Jareda Harrisa. Podobá sa na Michaela Rookera, ale nie je to Michael Rooker. Film pôsobí prestrihane, vinou čoho vzniká množstvo zmätených a logických momentov (chlap, ktorému zmizla dcéra, sa paranormálnych vyšetrovateľov s ľadovým pokojom pýta, či nechcú sendvič). Ako-takým plusom je snáď len zaujímavý, ale o to kratší nápad vydať sa do sveta duchov. Trocha mi to pripomenulo Insidious. Sťahovanie kože z tváre pochopiteľne zmizlo, nahradila ho trápna vŕtačka. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 60. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama