Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film, který je příliš velkou komedií na to, aby mohl účinně kritizovat morálku moderní společnosti, a zároveň příliš malým dramatem na to, abychom mohli jinak skvěle vytvořenou zápletku víc prožívat. Celé to stojí a padá s výkonem Robina Williamse, který není 100% - možná i proto, že neměl v dialozích tolik prostoru pro jeho oblíbenou improvizaci. Film má ale několik skvělých momentů (Kyleův odchod, scény s divnou sousedkou, záverečná sekvence), a pokud nehledáte snímek, který byste si chtěli užít v kruhu rodinném, určitě se na něj podívejte. 65%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Skoro som odpadol, keď som zistil, že režisérom aj scenáristom je ten ukričaný psychopatický punker z kultovej Policajnej Akadémie:))) U mňa World´s Greatest Dad spadá do kategórie "malý nenápadný film, ktorého genialitu vidím asi len ja":) Fantastický mix černoty, naschvál hyperbolizovanej irónie, smiechu cez slzy, pretvárky, ľudskej jes(h)itnosti, psychologickej reflexie- kde každá scéna a veta má svoj význam a najmä "hlbší rozmer". Všetko je tu síce dohnané akoby ad absurdum, veľmi zdanlivo a len na povrchu. Príjemný šok. A tá záverečná myšlienka bola ako čerešnička na torte..."Myslel som si, že najhoršie je ostať sám. No najhoršie je, keď zostanenete s ľuďmi, s ktorými sa cítite osamelo".Btw: Tá smrť ako tu niekto spomínal aj mne pripomenula poviedku "Črevá" od Chucka Palahniuka:) ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Výborná satira - povedané slovami klasika - nastavujúca pokrivené zrkadlo súčasnej konzumnej spoločnosti. Robin Williams doslova exceluje a konečne mu niekto ušil na telo rolu, ktorá naplno využíva jeho hereckú manieru (vo väčšine filmov pre mňa neznesiteľnú). Počas sledovania som dúfal, že poslednú ranu medzi oči všetkých pokrytcov zarazí nejaký riadne drsný a neamerický záver. Nakoniec som ale uznal, že zdanlivo cukríkový a predvídateľný "morálny" epilóg je oveľa oveľa drsnejší. "Bláznivý Zed" je vskutku skvelý autor, glosátor i režisér. (9.1.2016) ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Teď nevím, jak se nejpřesněji vyjádřit. Myslím, že jakožto film, spadá do té průměrné až celkem podprůměrné kategorie i přesto, že mám Robina Williamse jako herce velmi, velmi ráda. Jde o to, že děj ve filmu, jako takový, nebyl zas tak špatný. Příběh byl vymyšlený, řekla bych, celkem dobře. Jde o to zpracování filmu, které se mi prostě nelíbilo. Vše bylo roztahané, chvílemi nezáživné, prostě a jasně to nebyla tak, jak by to být měla a mně, jako diváka, to prostě neoslovilo. Ale i přes všechny ty chmury dávám 3*, jelikož na úroveň 2* patří mnohem horší filmy, než je tento. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych nečekal, že v nejúchylnější černý komedii, co kdy uvidím, bude hrát hlavní roli Robin Williams, kterýho si pamatuju hlavně z Flubbera a Jumanji. Ale bylo to super, hrozně mě bavil Williamsův syn, kterej je totální pošuk a úchylnej úlisňák bez přátel a zájmů, kterej masturbuje i při pohledu na převlíkající se sedmdesátiletou sousedku. Williams jako nedoceněnej spisovatel a učitel poezie je taky boží a jeho manipulace s lidma ze školy je pecková. Sice se mi během sledování filmu nestalo zase mockrát, že bych se smál nahlas a na Oskara tenhle film taky neni, ale bavil jsem se u toho fakt dobře. "Chlapče, ty mi nečteš vlastní poezii, ale text z písničky Under Preasure od Queenů a Bowieho" - "Aha. Nečekal jsem, že je znáte" - "Jo, znam, jsem totiž bílej" ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)
  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)

Reklama

Reklama