Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dva nezaměstnané počítačové techniky se jednoho dne zčistajasna usměje slunce. Byť jde o trochu křivý škleb. Vinou dopravní nehody usmrtí muže. A v jeho zavazadle naleznou dva miliony eur. Je podobná náhoda ale vůbec štěstím? Takový obnos totiž musí nepochybně někomu patřit a onen někdo bude chtít peníze dřív nebo později zpět. Nález navíc ještě více vyostří kontury již dříve existující dominance a podřízenectví, které mezi oběma lidmi panují. Následující den je pak objeveno tělo mrtvé slepé dívky a vše nasvědčuje tomu, že zmizelá hotovost byla původně určena jako její výkupné. A hned vzápětí je uneseno další vážně nemocné dítě. Policie vedená mladou zapálenou seržantkou a jejím kolegou začíná roztáčet soukolí vyšetřování, do spletence mysteriózních událostí se ale vnáší světlo jen s největšími obtížemi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá zápletka na začátku rozjela solidní podívanou v tomto krimi trilleru. Často se dařila ta snaha o ponurost, kterou známe z nejlepších filmů tohoto žánru, hlavně americké výroby. Bohužel je to také dost chaotické a některé scény hodně nelogické ( např.upálení soka i s penězi). Mélanie jsem teď viděl v několika filmech (Le concert, Podfukáři) a dá se říct, že tato role ji asi seděla nejvíc. Škoda té nepřehlednosti v ději, protože jinak to bylo drama jak se patří. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Lucie oplývá schopností nereálný dedukce a přitom se musí v práci mezi samýma chlapama vypořádávat s lehce paranoidnim pocitem méněcennosti ... njn, klasika. Do toho nějaká ta zvrácená řecká mytologie a vyjde vám jeden z těch svym způsobem zvláštních, avšak zároveň i dokonale průměrných francouzských vejmyslů; pouze ucházející, přes okultní podtext v pohodě srozumitelná kriminálka s atmosférou řidší, než by se zřejmě slušelo. Oblíbenci Mélanie s Gillesem nicméně odvedli excelentní výkony - aspoň jejich potenciál byl teda vytěženej adekvátnim způsobem. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Máte-li v oblibě takové ty thrillery s pátráním po ujetých vrazích (SILENCE OF THE LAMBS, SE7EN,...), tak tohle je poměrně zajímavá volba. Sice je to takový trochu 'normálnější', těžko něčím strhující, ale solidní atmosféra a celkově dobré vyznění tomu nechybí. Mélanie Laurent, kvůli které jsem na to (ve spojitosti s Tarantinem) koukal, také nezklamala. Ještě se mi líbila dobře do toho zapletená revenge. ()

tidwell 

všechny recenze uživatele

Od kriminálky, dnes již pouhého komerčního produktu, žádné myšlenkové poselství čekat nelze - její funkcí je lehce zahrát na strunu našich nižších pudů a ukojit touhu po strachu a děsu a ano, Le Chambre des morts tyhle pocity navodit umí, ale není to trochu málo? Přijít dnes v tomhle žánru s něčím novým, znamená vymyslet krkolomnější způsob trýznění obětí nebo "úpravy" mrtvol - což může mít pro nás, kteří kriminálkám nerozumíme, něchtěně komické účinky - ale samo o sobě to je trochu zvrácené. Tenhle film si za své hodnocení může sám se všemi svými účelovými skoky ve vyprávění, neuvěřitelným množstvím nesmyslností (mrtvé opičky, to tu ještě nebylo:) a především neobjasňováním motivací jednání postav (že by bylo jedno, proč někdo vraždí, ale hlavně, že vraždí?) - zbývá tedy jen ponurá atmosféra. Mélanie Laurent, Céline Salette i Gilles Lellouche jsou výborní herci, především ve filmech, které mají hlavu a patu. Závěrečná dekadentní klipovitá scéna byla "zajímavá", ale hlavně kvůli hudbě... ()

musculimus 

všechny recenze uživatele

Thriller, jak se patří. Mrtvá zvířata, mrtvé děti, mrtvé ženy, mrtví muži. Film si udržuje po celou délku svou linii; nechybí ani milostná složka. Detektivka Lucia někdy vypadá na IQ 200. Už od scény se záběrem na plochu jejího počítače je jasné, kdo má vraždy na svědomí, což nechává divákovi skoro celý film na přemýšlení o dalších aspektech děje. Hodně věcí zůstává bohužel nedořešených - jejich řešení by ale zabralo spoustu filmového pásku, takže je dobře, že to skončilo, jak to skončilo. Z filmu je poznat, že francouzi rozhodně nejsou troškaři - když už vycpaná zvířata, tak přiměřeně kolem milionu. Jinak opět skvělá Mélanie. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Tento snímek se natáčel v severní Francii. (claudel)

Reklama

Reklama