Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Romantický doják s prvky mystična, aby to bylo zajímavější...Ale mě se to líbí.Jaká ženská by si nepřála čekat na svého prince s jedním okem zeleným a druhým modrým a podvědomně tušit, že opravdu přijde a s jistotou sobě vlastní jiné odmítat.Kdyby tohle ženská věděla, ušetřila by si spoustu blbostí pro nic. ()

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Další z ikonických filmu mýho dětství. Devadesátková estetika, nádherná Nicole Kidman (film, kde jí to podle mě nejvíc slušelo), sympatická Sandra Bullock... Jo a ve vedlejší roli se mihla moje oblíbená Evan Rachel Wood. Budu to muset po letech znova oprášit, filmy, který jsem viděla poprvý v dětství hodnotim trochu přes takovou nostalgickou, magickou clonu. Nicméně, na to, že tenhle film šel do distribuce v roce 98 (a mám takovej pocit, že téhož roku už jsem ho viděla na VHS), tak je vlastně dost feministickej. I když to jsou Čarodějky z Eastwicku taky. Těm se samozřejmě nemůže vyrovnat, ale i tak to není tak špatný, jak se nám snaží nakecat čsfd. Bez těch hereckých es by to byl o půlku horší film, ale Sally a Gillian jsou díky nim skvělý. Od dětských let už jsem to viděla mnohokrát a úsudek se mi výrazně nezměnil. Prostě magickej film o síle sesterské, resp. ženské, lásky, a v neposlední řadě taky o tom, že někdy je dobrý se držet dětskejch snů... jedno oko zelený, druhý modrý. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je to komedie? Je to romantický film? Je to horor? Od každého špetka - takže si nikdo nepřijde na své. Sandra Bullock a Nicole Kidman jako dvě sestřičky čarodějnice, které se musí vypořádat se svým prokletím, že každý muž, který je miluje zemře. To by bylo docela jednoduché, kdyby poslední muž Nicole Kidman nebyl až tak úplně obyčejný člověk.... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá a příjemná romantika v kouzelném hávu pro zpříjemnění večera. Hlavní myšlenka nebyla vůbec špatná, scénář byl (jak to u těchto filmů bývá) sušší, což vyrovnala skvělá hudba. K hereckému obsazení nemám slov, protože tam hrály všechny moje oblíbené herečky - Kidman, Bullock a Wiest. Rozuzlení na konci a film jako celek u mě obstály a i přes veškeré zdejší negativní názory se mi to zkrátka líbilo. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z největších slátanin roku 1998. Herecky výkony sou tak strašny (obzvlášť v kombinaci s českym dabingem), že aji tasemnice by to zahrála líp. Ono celkově ty filmy o čarodějnicích, takovejch těch klasickejch americkejch, většinou stojijou za velkou ruku v malé kundě. Kolikrát jsem vubec nechápal, co se to tam, kurva, děje, třeba co měl, u všech hoven, znamenat ten telefonní strom. Jediny co, tak krása Kidman, trochu aji Bullock. Jinak všechny žensky v tom filmu si nezasloužej žít. No, to bych byl moc tvrdej, spíš si nezasloužej hrát... Ale hlavně to je chyba režiséra, že vubec něco takovyho natočil, a producenta, že na to vubec dal prachy... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Gary Hallet (Aidan Quinn) trpí postižením Heterochromia Iridium, což znamená, že jedna jeho duhovka má zčásti nebo zcela jinou barvu než ta druhá. Přestože je to u lidí neobvyklé, některé celebrity to tak také mají - např. Kate Bosworth nebo Jane Seymour. (HappySmile)
  • Teta Frances (Stockard Channing) a teta Jet (Dianne Wiest) často nosia oblečenie a štýly, ktoré boli populárne na začiatku 20. storočia, čo naznačuje, že sú skutočne oveľa staršie, ako sa zdajú byť (ako naznačujú niektorí obyvatelia mesta). (Arsenal83)
  • Dom sa po nakrúcaní zbúral, hoci Barbra Streisand ho chcela kúpiť. Nebolo to však možné, pretože bol postavený na indiánskej pôde a z toho dôvodu bolo tiež zakázané akékoľvek kopanie alebo úpravy. Preto museli celý dom zničiť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama