Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Davson odpad!

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že distributor označuje tento film jako romantickou komedii s prvky horroru. No, romantický děj to má, ale tak neuvěřitelně pitomý, že to snad ani není možné. Komedie to v žádném případě není, vůbec jsem se nezasmál a ani úsměv se mi na rtech neobjevil. A jestli je to horor? No, to snad ani nelze o tom uvažovat. Zařadit do žánru to opravdu nedokážu. Jak tedy nakonec celkově vypadá žánrově nezařaditelný film? Děj je bezduchý, nudný, herci nic nedokázali (i když v tomhle snad ani nešlo nic dokázat), závěr špatný (i když jak může být dobrý závěr, když je film celý špatný) - prostě nezajímavý film, kterým jen ztratíte čas. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Až detinské a pritom dospelácke, lebo to je o túžbe čarodejníc so zasúvacím reflexom a tiež túžbe tých, ktorí by zasúvať, teda zamilovať sa do čarodejníc boli ochotní. Ja teda duo Bullock, Kidman za špeci krásky nepovažujem ani zďaleka, ale zas radšej také čarodejnice než Kolíková. Tam už ani kríž ani cesnak nepomôžu a zásuvací reflex sa mení na impotenciu. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak film jsem opravdu viděla hodně dávno, takže si ho už tak jasně nepamatuju, ale pořád vím, o čem to bylo, sice ne detaily, ale kostru zhruba znám pořád... To je dobrá známka, pamatovat si u filmu po tak dlouhé době, o čem byl. Nicole mám jako herečku docela ráda, Sandra zase není moje úplná oblíbenkyně, je u mě zařazena v kategorii neutrální. Celé herecké obsazení vyznívá ale jako dobré. Film celkově nebyl špatný, nenudíte se, docela se mi to líbilo. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Když koukám, jak špatně hodnotíte tenhle film, tak já mu přidám jednu hvězdu. Takže místo tří, dávám 4. :-) Mně se prostě tahle čarodějnická pohádka (chvílemi trochu morbidní) s prvky kouzel a romantiky líbila. :-) Mám ráda Sandru a nevadila mi tady ani Nicole. Nečekala jsem od toho žádný veledílo, takže mě film nezklamal. :-) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Co vedlo Nicol Kidman upsat se k tomuto pofidérnímu projektu zůstane zřejmě navěky záhadou. Fakt je však ten, že ani ona svou přítomností film nevytrhla ze zoufalého podprůměru. Přitom nemuselo být nutně tak zle. Námět sliboval docela dost, bohužel zoufalá neschopnost režiséra zabila naprosto vše. Snímek bez nějaké výraznější dějové linky, patřičného zlomového bodu, či kvalitního závěru. Herci jen tak pochodují před kamerou, občas prohodí nějaké to moudro, či romantické gesto a tím to hasne. Vizuální efekty překvapivě nic moc a postava kterou hraje Goran Visnjic je naprosto mimo. Když to všechno sečteme, nevyjde nám z toho skutečně nic hezkého. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Jimmy Angelov se podle původního scénáře jmenoval Jimmy Hawkins a byl to venkovský balík z Texasu. Ovšem potom, co režisér Griffin Dunne uviděl Gorana Visnjice ve Vítejte v Sarajevu a Madonninu videoklipu "Power of Goodbye", rozhodl se přepsat postavu na východního Evropana a obsadit do ní Gorana. (HappySmile)
  • Původně se mělo natáčet na ostrově v Nové Anglii, nakonec se ale filmování kvůli počasí a finančním důvodům přesunulo na západní pobřeží San Juan Strait ve státě Washington. (HappySmile)
  • S veľkým rozporom sa pri nakrúcaní stretol Griffin Dunne, a to bol obrovský rozdiel v klapkách, ktoré herečky potrebovali pri jednotlivých scénach. Kým Sandra Bullock bežne natočila scénky na 2-3 pokusy, Nicole Kidman ich potrebovala aj 70-80, pretože takto bola zvyknutá pracovať po predošlom filme Spaľujúca vášeň (1999), ktorý točila s Kubrickom 18 mesiacov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama