Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Ani ten největší spratek si nezaslouží, aby mu nějaký cizí zmetek, který honí pecky, svoje ego nebo kdovíco, zkazil celý život. Tyto skutečné příběhy o nespravedlnosti a o laxnosti justičních systémů mě srazí vždycky do kolen. Hilary Swank i Sam Rockwell vtiskli svým sourozencům maximální dávku přesvědčivosti a protestuju, že se jim i celému filmu úplně vyhnuly oskarové nominace. Moc se mi líbily i Minnie Driver, Melissa Leo a Juliette Lewis. Všechny herecké výkony značnou měrou přispěly na intenzitě filmu. Jinak jsem tvůrcům vděčná, že to zapíchli v pravý okamžik. Divák si tu nepříznivou péesku vyšťourá (nebo se jí nechtěně dozví) stejně jinde a ten filmový závěr mi připadal únosnější. I tak dostaly emoce poměrně zabrat. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh podle skutečné události. Nikterak velkolepé drama, ale civilní a příjemná podívaná, za kterou jsem rád. Hilary Swank předvedla opět výborný výkon a její vztah s bratrem byl opravdu pěkný a uvěřitelný. Ovšem z takového dramatu by se dalo určitě vytěžit víc. Podle námětu a obsazení jsem čekal třeba i nějaké ty oscarové nominace, ale čert to vem. Spíš je škoda, že se film nedostal více mezi lidi... ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Jakožto film je to věc jedna, jakožto skutečný příběh věc druhá. Zkuste si představit, že by se to stalo ve vaší rodině. Zbývá jen smeknout před pevným sourozeneckým poutem, před uběhlým životem, co se prosypal mezi prsty jako pouštní písek. Skvělý Sam Rockwell, Hilary, která nedokázala být v té životní mašinérii krásná, a ráda jsem viděla tu vždy pro mne zvláštní, Minnie Driver. Slušný film. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Ameriká v prášku, tíživé drama podle skutečné události, které se mohou státi jenom ve Spojených státech amerických. Začátek až příliš tlačí na strunu a všechen ten příběh o nerozlučných, ale problémových sourozencích, poté obvinění z vraždy a vězení, jeho sestra se zoufale snaží dokončit práva, aby svého bratříčka dostala ven a nakonec se jí to povede. Nevadí, že jsem prozradil vše, protože Conviction je tak prvoplánový snímek, takže víte jak to skončí. Bohužel mě příběh podle skutečné události tak nenadchnul jako například další amerika v prášku The Blindside. Mohlo to být o mnoho lepší, protože ty herecké výkony ústřední dvojice byly opravdu dobré. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jak už to u snímků s Hilary Swank býva, film stojí především na strhujícím výkonu Hilary Swank. Její kreace sestry s buldočí povahou a nezdolným odhodláním je chytlavá, líbiva a značně syrově zahraná tak, že se nemůže divákovi nezamlouvat. Kupodivu i Rockwell, jinak průměrný herec, se v roli vězně nebývale pochlapil. Netroufal bych si Conviction zaškatulkovat mezi klasická soudní dramata. Nedosahuje sice kvalit například Haggisového "The Next Three Days", které je dramaturgicky vyzrálejší a daleko sofistikovanější v rámci pohledu "zevnitř" - tedy fungování vězení a příprava celého plánu osvobození. I tak je ale Odsouzení dobrý film. Velice civilní, jemně konzervativní a Hilary je neskutečně impulzivní "great woman", takže proč ne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)
  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)

Reklama

Reklama