Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční můry jako klíč k dávnému zločinu
Cecilie vidí a slyší věci, které ostatní nevnímají; místa nejednou mění svůj vzhled a lidé tam vlastně ani nejsou. Jedné noci je znásilněna, ale o činu nezůstanou žádné důkazy a žádné stopy. Manžel Mads ji přivede na psychiatrickou kliniku, kde s pomocí psychiatra Pera začíná rozplétat děsivou souvislost mezi svým zážitkem a brutální vraždou, která se stala před více než třiceti lety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

jefff 

všechny recenze uživatele

Cecilie je průměrný horor ve stylu např. Shaymalanova Šestého smyslu. Plusem je určitě netypické severské prostředí a neokoukaní herci. Lekaček kupodivu moc není, což bych jako negativum neviděl, neboť Cecilie sázela na atmosféru a mysteriózno. To bohužel nebylo uplně dotáhnuto do konce a k příjemnému mrazení v zádech notný kus chyběl. Škoda. I tak je to příjemná podívaná a změna od stále neměnící se americké produkce. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Niečo z klasických duchárskych filmov, mysterióznych thrillerov a Šiesteho zmyslu.Zápletka je tu taká, akú sme videli už desiatky razy u iných filmov, ale atmosféru má dobrú, dej plynie svižne, nadväzuje na príbeh a celkovo baví.Bohužiaľ, ale nemá ničím iným prekvapiť tak, že si naňho ešte niekedy spomenieme, resp. aby sa vyhrabal zo žánrového priemeru. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ubohá Cecilie. Má tvář jako Botticelliho anděl... a v hlavě bramboračku (neboli odborně řečeno 'hyperaktivní mozek'). Nebo aspoň se to tak navenek jeví. Však to určitě znáte - ty děsivé přízraky, které ona vidí, opravdu existují, ale samozřejmě jí to nikdo nevěří, ani její manžel, který se jí ještě navíc snaží zavřít do pakárny, mizera jeden. Její cvokař jí předepíše nějaký fajnový klepky, ale i když je do sebe hází jako lentilky, přízraky ne a ne zmizet... No a dál už nic napovídat nebudu, protože bych to celý prozradil. Skvělá oddechovka, slušná filmařina a zajímaví herci, kterým jako absolutistická panovnice nekompromisně vládne Sonja Richter. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pološílená učitelka , která má halušky a je na pokraji zhroucení. Vše má jistý opodstatnění, jenže jak mám hrdince fandit, když není moc sympatická ani hezká? Nevýrazná duchařina, která sice neurazí, ale nic ve vás nezanechá a velice rychle zapomeňte, že jste to viděli a to je asi chyba. Děj vás nepohltí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem bych asi upozornil, že nejde až tak o horor. Spíš bych to viděl jako mysteriozní thriler. Sice to má pomalejší rozjezd ale mě to i tak sedlo. Nedá se ani tak říct, že se jedná o něco originálního. Prostě taková ta klasika. Všichni si totiž myslí, že Cecilka má vyjebáno v hlavě ona si vak prochází peklem protože vidí co jiní ne. Nechci víc prozrazovat o co tady go a odkud vítr vane. Určitě to i přes svoji "neoriginalitu" svoji atmosféru má. Nechybí tomu ani napětí. Už několikátej film se Sonjou Richter. Zatím nikdy nezklamala. Slabší 4hvězdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v dánském městě Svendborg. (GASTON73)

Reklama

Reklama