Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První díl Cold Pray (2006) byl pro mne jednoznačně slasherem číslo jedna za poslední asi rok. Jeho originalita a kouzlo bylo založeno na detailním popisu postav/obětí, jejich vztahů a psychologii. Navíc měl úžasnou atmosféru severských hor a samoty. Druhý díl sice jednoznačně a nepokrytě vykrádá špičkovou klasiku Halloween 2 (1981) ve smyslu "všechnu povražděnou mládež a jednu přeživší holku jsme převezli do místní osamocené nemocnice a s nimi ještě jakéhosi obrovského horala ...". Přeživší hrdinka z prvního dílu je zpět a po původním šoku a dostání se z traumatu je nucena opět bojovat o svůj holý život (i životy druhých ...), navíc zde má k sobě vyloženě sympatickou mladou a krásnou lékařku, která s ní těsně u konce vytvoří pěkně drsnou dvojici ... Každopádně ten nejdrsnější je opět horal, který zde například během 10 minut vyvraždí nemocnici plnou policajtů s obušky, revolvery a brokárnami. Krumpáč svičtí, drtí a zabodává se v přímých záběrech, film má spád, opět špičkovou atmosféru, výborné postavy (jedné zavražděné mi bylo fakt strašně líto ...) ... zabíhá již sice více do zavedených "slasherských klišé", ale stále je to prostě vyjímečný a ojedinělý horror. Více akce, krve, méně napětí a atmosféry. Opět výborné. Kdyby zůstaly původní postavy, snesl bych klidně další pokračování ... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kdybych řekl dobré pokračování tak lžu, protože dobře je jen za tři. Tak že vynikající pokračování Ledové smrti, což jsem neočekával. Atmosféra znovu mrazivě skvělá a děj zvládnutý od začátku dokonale. Přesunul se místo staré chaty do nemocnice z větší části, poněvadž se tam přesunula jediná živá Ingrid Bolsø Berdal. Bohužel s ní i vrah, který náhodou přežil a proč? To jsme se dozvěděli zhruba v polovině. Opět skvělý slasher, který měl hlavu a patu. K závěru se děj na pár okamžiků přesunul na chatu, tak jsme na chvilku mohli na zavzpomínat na první díl. Pokračování beru zhruba na stejné úrovni jako jedničku, ale dvojka je o něco lepší, což se často nestává. Závěrem chci říct, že ten vrah byl hrozný "hovado" a do křížku bych se s ním nechtěl nikdy dostat, když jsem viděl jak ty ženský létaly jak kus papíru.. 8/10 = 80% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,380,797║ klasický problém druhých časti, keď sa balansuje z nesmrteľnostou záporáka, ktorý absolvoval pád do 50m rokliny po prepichnutý krompáčom ale dobre tvorcovia viditeľne inšpirovaný Americkým Halloweenom v skutku vedia obratne narábať s príbehom a dokážu upútať aj keď nám poväčšinou ponúkajú klasické klišé scénky /50%/ ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tam. kde skončil první díl, druhý krásně navazuje. Jannicke se dostává do nemocnice, poté, co přežila masakr v hotelu. Záchránáři mezi tím vyzvednou a dovezou těla do stejné nemocnice. Bohužel pro ně je to další noční můra, protože ten parchant s krumpáčem je nějakej hodně odolnej a řádění začíná znovu. Krásná návaznost dělá z druhého dílu stejně kvalitní horor, jako ten předchozí, tedy alespoň pro mě. Je tu víc krve, ale na napětí to neubírá. Ba naopak, je to mnohem napínavější. Takže hodnotím úplně stejně. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak norové mají svůj vlastní Halloween 2 a to doslova. Jednička se mi hrozně líbila a na druhý díl jsem se strašně těšil, hlavně když jsem viděl to úplně stejný hodnocení a slyšel sem samou chválu od známých. Začátek je sice hodně slibnej a navíc já miluju když pokračování začíná přesně tam, kde končí předchozí díl, jenže jako fanoušek Halloweenu jsem se doslova musel smát, protože záběr od záběru je to vykradený druhý díl Halloweenu z roku 1981. Když pominu tohle, pořád to docela šlo, samozřejmě atmosféra prvního dílu šla úplně stranou na úkor rozvinutého příběhu, který mě docela bavil. Jenže obsazení je zoufale nesympatické, vraždy nudné, napětí neexistuje a jediná dobrá scéna je past na tu trojici fízlu ke konci. Sympatická Ingrid Bolsø Berdal tady vypadá jako děcko s Dawnovým syndromem a když poslední přeživší dřepí v káře před špitálem a strhne se předposlední boj, doslova jsem musel řvát v duchu na řežiséra jaký je kokot, to imbecilní jednání postav už prostě nešlo přehlížet ani po vypití litru čistého methylu. Určitě bych ho tam totiž nechal ležet a běžel se mrknout na ječicí krávu nad mrtvolou jejího starýho a nevyprázdnil bych celej zásobník do palice toho 2 metrovýho vidláka, tupá scénáristická kreč, jen aby se mohla strhnout finální bitka, která mi definitivně sebrala i 3* za tu imbecilní scénu s usnutím, vidim jak borka co mi jde po krku sedí s brokárnou v mým šmajchl kabinetu a jen kolem ní projdu a čumim na ní dokud se neprobere, ježiš. Jak jsem se na druhý díl po prvním těšil, tak po druhém mám z třetího dílu víc než obavy a nechápu že tahle vykrádačka se spoustou nesnesitelně imbecilních scén má stejné hodnocení jako parádní jednička. 45%. Těžké zklamání. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno