Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Obyčejný remake, který dopadl stejně mizerně jako Funny Games od Hanekeho. Američtí dramaturgové vnutili režisérovi pár amerických klišé a je z toho další zbytečnost. I když se herecké hvězdy snaží sebevíc, moc to filmu nepomůže. Výhodou je, že když se podíváte na jeden z filmů dřív, tak si ho oblíbíte a druhý pak následně budete odsuzovat. Záleží tedy na vás, jestli chcete černobílý francouzský originál s skvělým zpracováním, nebo americký remake, kde je jen přehlídka 13ti amerických hvězd. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Převládají rozporuplné pocity - předně se o ně zasloužil sám Sam Riley, který má po celou první třetinu výraz strávníka ve školní jídelně před konzumací koprovky, špenátu, červené řepy, fazolek na smetaně... (každý nechť si vybere dle vlastního odporu), dále "důležité" (ne)herectví Jasona Stathama, znásobené směšným tralaláčkem, Mickey Rourke, plnící úlohu slizouna se jménem, jehož postava je pro žánrový status zřejmě neodmyslitelná a v neposlední řadě kolísavá úroveň snímku, kdy nezáživný rozjezd končí úvodem do hry, aby se po jejím odmávnutí pokusil o návrat v mírně tragikomickém dojezdu... Opačné dojmy prezentuje nejluxusnější část snímku, kdy už sjíždění bohatých supů na akci, o které se na veřejných plakátových plochách nedočtete, smrdí hřbitovem a u diváka způsobuje nedokrvenost končetin z očekávání věcí příštích. A že se tam děly věci! Riley díky nim konečně našel uplatnění pro svůj výraz a Michael Shannon pro svůj talent - jeho ďábelský moderátor a hlavní rozhodčí ve hře o život a sázky byl největší hvězdou mého večera... A nakonec poučení pro pořadatele podobně laděných soutěží - pozor na elektrikáře, jsou totiž na napětí zvyklí :-) ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi realistické snímky, které jsou chladnokrevné, gradující a v závěru excelující, tohle je ten správný. Je mi jedno, čehože či číže je to remake, kdo už se tím zabýval, bohatě mi postačí tenhle, abych si připomněla, co se mi skutečně líbí. Je mi fuck, jak dlouho se nám ty postavy rozvíjí a jak dlouho trvá, než zjistíte, o co jde, ten moment překvapení je dechberoucí. Jako byste stejně, spolu s hrdinou, neměli na vybranou. (Taky je mi teda jedno, ehmmm, že v jednom záběru nám hlavní hrdina zajde za světla a vyjde za tmy, což byl asi šotek.) Pro mě je to jeden z nejlepších, které jsem viděla a upřímně mě šokoval víc než celej slavnej odpornej Srpski film, protože tohle totiž ani nepozbývá logiky, celou dobu dokonce věříte, že je to skutečně možné, a ani tam té brutality není přehršel. Závěr byl naprosto bezkonkurenční a to po vás vlastně ani nechtěl, abyste ho oplakali. Nemohu jinak. A Statham je teda charismatický vůdce kluk jeden, až by mi i slina ukápla! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence s pistolema jen naznačí, ale zatím neprozradí, oč tu půjde. Po několika minutách, kde se moc nemluví, jen cestuje, začne divákovi pomalu docházet, co se bude dít. CITÁT - Narodil jsem se jen jednou a zemřu jenom jednou......... Celý ten závod byl docela vzrušující a to jsem koukal jen na televizi a nestál jsem v " ringu ". Dramatický příběh o tom, jak získat velké peníze, ale také jak přijít o to hlavní - život. Vincent je toho důkazem. Konec mě velmi překvapil - symbolické světlo v tunelu. Scénář - Gela Babluani a Greg Pruss. CITÁT - Dívejte se na žárovku.....až se rozsvítí.......... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s dobrým hereckým obsazením ve vedlejších rolích. Ruská ruleta je celkem drsné téma, ovšem zamrzelo mne, že krve a prostřelených hlav se zde moc nedočkáme což je pro mne velké mínus, protože je film dosti předvídatelný a nedostatečně vzrušující. Místy mi vadil i levnější vizuál, ale na pobavení dobrý. Plusem Statham, Rourke a crazy Shannon. 60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)

Reklama

Reklama