Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Sandstorm 

všechny recenze uživatele

V prvních minutách divák vůbec neví o co jde, čímž Vás film dostane a chcete vidět víc a víc. V další půl hodině už víte o co jde a nastupuje napětí, které jsem ve filmu dlouho nezažil a podtrhují ho přesvědčivé herecké výkony. Poslední půl hodinka už je taková volnější. Nechce to ovšem nad filmem příliš přemýšlet, logika tady příliš nefunguje, ale jen si ho užívat. Povedená jednohubka na jedno použití, nic víc, nic míň. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Drsný svět hazardu. Do takovéhle ruletky bych se opravdu v životě nechtěl dostat. Napětí se první hodinu, hlavně při samotné hře, dá opravdu krájet. Proč to ale po té velice dusné a nekompromisní hodince nemohlo skončit, nebo se vyvíjet trošku rafinovaněji? Pro mě je závěr se Stathamem trošku laciný. Nevadí mi, jak to dopadlo, ale mohlo to být prostě líp prodané, zapůsobylo to na mě trošku vynuceně. Role vesměs všech známých tváří jsou tu opravdu jako lákadlo. Počínaje Rourkem a konče 50tníkem, to byly spíš camea. Herecky zaručeně nejlepší Majkl "Zod" Šanon! 3,5*. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějak extra mě to tedy nenadchlo a to jsem tento film (remake) viděl dříve než originál (oba filmy si jsou natolik podobné, že je budu hodnotit úplně stejně – moc nechápu, proč měl režisér potřebu natočit remake vlastního filmu. Moc silných momentů jak tu někteří tvrdí, jsem tu nenašel – pár atmosférických (emočních) sice jo, ale moc velký dojem to na mě neudělalo. Navíc si myslím, že tu byla spousta nudných pasáží. Důležité postavy tudy byly o něco lépe načrtnuté než v originále (tím nechci říct, že by byly nezajímavé, ale tady se trochu více věnovali jiným hráčům, viz linka Mickey Rourke a 50 Cent). A na to, že se tu objevila celá řada známých ksichtů, to úroveň filmu taky moc nepozvedlo, v originále byli někteří herci přesvědčivější než tady. Spíš to vidím na obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z podvědomí stejně jako pára nad hrncem. Žádný zázrak nenastal a Statham tu hrál jen druhé housle… ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Filmu paradoxně škodí velká jména ve vedlejších rolích, protože dávají tušit, kdo asi přežije, čímž je divák ochuzen o nervydrásající okamžiky a chvíle napětí při čekání na rozsvícení žárovky tak nemají patřičný dopad. Přesto u mě hollywoodská verze v porovnání s francouzským originálem vítězí, a to především díky lepší vykreslenosti postav. 13 Tzameti bylo na můj vkus až příliš neosobní a rozvleklé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Potkám-li někde větší finanční obnos či šanci na získání balíku, tak mi letitá zkušenost velí, abych je nechal bez povšimnutí v klidu odpočívat. On je totiž jistě někdo bude hledat a mne nebaví příjemně trávit volný čas s nabitou bouchačkou u palice. Samozřejmě, že ze mne hovoří hrdost člověka, který nikomu nic nedluží a honbou za penězi ve své podstatě pohrdá. Přesto mne tento snímek docela dost bavil až do první ustřelené hlavy. Pak se změnil v rutinu směřující po vyjetých kolejích k očekávanému závěru a já jsem tentokrát byl ochoten přijmout od něj mnohem víc.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno