Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako doplněk ke hře fajn, samostatně to moc neobstojí. Škoda, že se tvůrci nezaměřili více na atmosféru, první třetina je totiž super a skoro to mělo ambice vyprávět zajímavý prequel příběh. No, nakonec to sklouzlo k přímočaré béčkové řezanici, která má tak akorát délku, aby nezačala nudit. Animace působí trochu levně, ale není aspoň přehnaně strakatá tak, jak mají ve zvyku anime z východu. A tvůrcům budiž ke cti, že nezapomněli na už mezi horory tradiční creepy verzi Twinkle Twinkle Little Star. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Drsná krvavá horrorová jízda, bez inteligence, ale s tak silným tahem na branku, že to člověku málem utrhne koule... Neznám hru, hraju obecně málo. Ale toto mě velmi příjemně navnadilo. Není to úplný blábol, prostě je to nedotažený. A krve tam je opravdu hodně. Dětem bych to radši nedoporučoval... Velmi příjemný a zajímavě propracovaný vesmír mě na tu hodinu a čtvrt vtáhl a nepustil a velmi zaujal. Což se mnoha přitepleným hollywoodským áčkovým produkcím s mnohamilionovými rozpočty nepodaří ani zpola. Rád bych si z tohoto světa přečetl nějakou knížku, pokud kdy nějaká vznikla... ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

V první řadě podotknu že Dead Space je vynikající hra. Kdo nehrál, ať to hned napraví. Downfall je vcelku líbivý doplněk před první hru. Zatímco ve hře sbíráte informace z textových dokumentů a videonahrávek, tak ve filmu se tyto střípky dávají dohromady sami. Loď USG Ishimura má tajný úkol, a sice najít a vyzvednout tajemný mimozemský artefakt (Marker). Lidi na lodi propadají strachu a šílenosti. Chválím parádní zpracování lodi, které jakoby vypadlo z oka tomu, co prožíváte ve hře. Napojení na původní hru je taky skvělé. Těžko říci jestli by dokázal animovaný Dead Space zaujmout i lidi, co si nemají šanci vyzkoušet samotnou hru. Oproti podobně laděnému Dantes Inferno je to, ale pozadu. Nakonec je to vcelku dobrý počin, u kterého na konci vyvstane otázka: To jako zapomněli tvůrci filmu na Nicol? Kde sakra je? (60 %) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dead Space: Downfall dejovo predchádza hre Dead Space, takže si to môžte pozrieť aj vy "smrteľníci" čo ste nehrali hru. Ale viac to poteší asi ludí ktorý ju hrali, ako ja. Mňa potešila dvojnásobne. Za prvé preto, že mám rád hru a za druhú preto, že animáky mám rád a v takom štýle sa len tak nevidia. Dead Space: Downfall by som prirovnal k serii Alien len s Dead Spaceovským univerzom. Zo začiatku ma animák podobne prvky ako prvý Alien a v druhej polke zas ako Aliens, čo je pre mňa veľmi príjemná kombinácia. Celý tento vesmírný bordel ma dokopy len 71 minút, takže tempo filmu naberá čoraz väčšie grády ... dovtedy kým nezapočujete: Twinkle, twinkle, little star, How I wonder what you are :-) 80% - 4* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příznivci herního Dead Spacu by nejspíš řekli - parádní dokreslovačka k prvnímu dílu (anebo taky ne, protože jim pořád nějaké reálie jejich oblíbeného depresivního vesmíru nebyly odtajněny - ale i to se s časem mění, byť třeba "jen" formou knihy). Já osobně hráčem horrorové bezmála kultovky nebyl, a jen mě zaujala veeeeelká vesmírná loď a zástupy fest hnuzných zombáků - nastojte - odolných proti uražení hlavy a podobným prověřeným taktikám. Podíval jsem se na prvních dvacet minut a pak strávil pár hodin přehrabováním v Dead Space Wiki, protože mě do značné míry originální přístup tvůrců k hrdinům dost zaujal - to ale bohužel nesouvisí s Downfallem jako filmem, ke kterému bych tu měl něco jakože smysluplného říct. To "bohužel" je na místě, protože se mi nechce hanět jinak utěšeně propracovaný a vzkvétající fenomén, jehož je tento filmový počin součástí....jenže Downfall sám o sobě opravdu neobstojí. Děj je i při sedmdesáti minutách stopáže v podstatě nulový, animace je na rok 2008 dost nevyladěná, a koncentrace na gore efekt je až přehnaná. Ono ale tvůrcům ani nic jiného než krev a vnitřnosti nezbývalo, protože z hlediska nějaké horrorové atmosféry taky není oč stát - vybavuji si dva povedené momenty, a žádné překvapení se za celou tu víc než hodinu nekoná, snad kromě závěru, který završuje Dead Space trademarková ukázka na téma "i roztomilá ukolébavka jde zpívat tak, že z toho mrazí". 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama