Reklama

Reklama

Obsahy(1)

VyVolení je televizní reality show televize Prima. Soutěž pod licencí maďarské společnosti IKO byla poprvé uvedena v Maďarsku pod názvem Való Világ (Skutečný svět).

Principem celého pořadu je pobyt skupiny lidí v uzavřené vile, ve které je rozmístěno mnoho kamer a mikrofonů. Některé kamery jsou za poloprůhlednými zrcadly. Účastníci jsou nepřetržitě sledováni a nahráváni. Plní různé úkoly a televize z jejich pobytu vyrábí sestřihy, které vysílá. V noční době se mohou vysílat i choulostivější scény. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (449)

InJo 

všechny recenze uživatele

Fenomén, o kterém by se dala napsat diplomka. Na jedné straně téměř dokonalá studie primitivismu ubohých nafoukaných maloměšťáků (čest těm pár výjimkám, které si na nic nehrály a chovali se jako... obyčejní lidé), kterým se prostřednictvím účinkování 've vile' splnil sen - zviditelnit se a být pravidelně v televizi v hlavním vysílacím čase a na titulních stránkách bulvárních plátků. Na druhé straně ovšem stojí fakt, že je to stále jen a pouze monstrózní komerční shit, kterému jde v podstatě jen o peníze (viz posílání tun sms na podporu svým "favoritům") a koláče sledovanosti (jak také jinak, že). Některé (vyhrocené) momenty exkluzivní a pomalu nezapomenutelné, bohužel ale také spousta vaty, nebetyčné protahování každé série, patos (někdy ale docela funkční!) a moře dalších (drobnějších) výtek. Pozoruhodné... ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když už jsem si myslel, že není většího zouflace nežli mě, tak jsem zapnul bednu a k mému škodolibému potěšení jsem spatřil něco přes jedenáct naprosto devastujícím způsobem psychicky narušených jedinců. Tato hrska dokonalých tragédů mě okamžitě zvedla sebevědomí. Navíc si myslím, že to byla docela prdel. Dívat se na Vladka, jak si stříhá vlasy a řvě přitom víc než celá Británie v období úmrtí pricezny Diany je zážitek na celý život a jsem rád, že jsem mohl být přítomen této pamětihodné události. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štětky, narcisové, šedé myši, zkrachovalci a blázni zavření pod dohledem kamer ve vile z překližky. Výborné pro studium psychologie osob v uzavřené komunitě a díky některým výlevům i občas koketující s klinickou psychiatrií - musím přiznat, že jsem se chvílemi tím dobrovolně zvoleným cizím neštěstím náramně bavil. Pokud to podobně jako ve filmu Kontakt zachytily některé vzdálené civilizace a nabyly dojmu, že tato sebranka je opravdu soubor vyvolených pozemšťanů, pak zničení naší planety jednou dobře mířenou ránou laserovým paprskem bych považoval z jejich strany za zcela legitimní.. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

To není možný to je tady taky:-D První série tu jsem sledoval asi jako každý, každý to žral, což šlo poznat, když šel člověk večer po ulici, tak zpoza oken slyšel tu známou melodii( Vyvolení uvodní song - pro zapomětlivé;-] ) 1.série - 3,5* ale ty ostatní dvě to je odpad....radši je nebudu ani komentovat.... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Všichni to tady notně kritizují, nicméně jako studijní materiál se mi tento pořad zdá dobrý. Filmu Das Experiment se to sice přirovnat nedá, ale kdo chce, své si tam najít může. V noci se na rekapitulace nedívám, jen občas přímo on line a na první Duel. Skupinky, které se tam tvoří, manipulátoři i ovce mě celkem baví, ale dlouho se na to dívat opravdu nedá. Předchozí série jsem nesledovala, takže jsem v tomto směru nováček. A sama bych se tam nedala zavřít za žádné peníze. Pozn.: Asi po polovině jsem to vzdala, protože tou nudou se nedalo ani spát. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (15)

  • 1. serie - V každém smíšeném duelu zvítězil muž. (duklak2)
  • 1. serie - Z 12 duelů se zpátky vrátil 4x zúčtovaný a 8x vyzvaný. (duklak2)
  • Před začátkem každé série byla postavená nová vila, jelikož ta předchozí byla vždy srovnána se zemí. To znamená čtyři vily celkem. Vila pro čtvrtou řadu (2013) vyrostla za pouhé čtyři týdny a dva dny. Plocha vily činila 700 m2 a postavili ji přímo barrandovští kulisáci. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama