Reklama

Reklama

Nostalgická tragikomedie nás zavádí do jednoho newyorského baru, jehož neurvalý majitel Jacques (Brian Cox) už chce pověsit řemeslo na hřebík. Najde si proto na ulici svého následovníka, mladého pobudu a snílka Lucase (Paul Dano), který má ale na barmanskou profesi až příliš „dobré srdce“. Lekce otrlosti může začít... Mladík se rychle učí práci za barem a přizpůsobuje se místnímu stylu. Všechno jde podle plánu. Až jednoho deštivého večera do pánského baru vejde krásná a namol opilá letuška. Lucas se bezprizorní cizinky ujme a nabídne jí útočiště. Přítomnost ženy atmosféru baru zcela promění, což cholerický majitel nese s nelibostí. Od této chvíle už se události mohou vyvíjet jen špatným směrem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Syrový film promíchaný se špetkou romantiky klade důraz na kontrasty lidských vlastností a daří se mu to. Celková výstavba je trochu nečekaně utnuta a film se přeměňuje do jiné roviny, stejně jako charakter Jacquese. Výborní herci. *** Ve zkratce: Je důležité mít srdce na správném místě. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Celé to příjemné a rázovité dryáčnické vyprávění o nepravděpodobném přátelství dvou vyšinutých mužů ruinuje předvídatelný motiv symbolického dluhu, který od počátku předurčuje vyústění filmu. Kári bohužel není Trier a emoce neukočíruje. Na konci se mu film vymkne z ruky do nepravděpodobné pohádky, kterou celou dobu nebyl. Škoda, třeba v Outsiderech to Islanďan ustát dokázal, tady mu chybí nadhled. Ale za příjemnou většinu filmu dávám víc než dobrou. ()

Reklama

Meijin 

všechny recenze uživatele

Příznačná je atmosféra v zastrčeném newyorském baru s pravou špinavou patinou. Je to posvátné místo, kde nemají místo žádné novoty ani jiní hosté než štamgasti. Děj se točí kolem specifických charakterů 2 hlavních postav: barmana - sprosťáka s infarktovými záchvaty a mladého bezdomovce - beznadějného slušňáka. Změní je vzájemné soužití? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Paul Dano patří mezi nejzajímavější mladé herce a postavy loserů a podivínů jsou mu jako ušité na tělo. V tomto snímku ukazuje, že má možná až příliš "Dobré srdce." Brian Cox ho proto začne učit "správné barmanské výchově" a postupem času se z Lucase stane nejen profík ve svém oboru, ale také se trochu otrká a nenechá si s*át na hlavu. Jeho osud mě docela zarazil a bylo mi ho líto, ale zato jeho "dobré srdce" našlo to správné místo... Příjemný nezávislý kousek. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak ako to vidím ja je, že oni vám natlačili 500 dielny seriál do 95 minút, lebo toto sa nikde inde nedeje! Už už som si myslel, že... Wááááw, náhrada za Kaurismäkiho , ale s príchodom tej ženskej to šlo dolu vodou! Môj záver: Názorná ukážka toho, ako sa dá zpackať vynikajúci nápad. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama