Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Metat povedené hlášky a být cool není jenom tak. Musíte prostě mít TO. A tenhle film TO nemá. Od první minuty se nám ale snaží namluvit, že jo. A tlačí při tom tak na pilu, že každá rádobydrsná hláška, každé "fuck" ve větě, je s přibývajícím časem otravnější a trapnější. Když nastoupila na scénu ta kravka, co si hrála na nejultimátnější drsňačku na světě, můj pocit trapnosti nad tímhle filmem stoupl na maximum, tak jsem tuhle zoufalou snahu o drsnost prostě vypnul. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Je to sice dobře udělané, občas i trochu vtipné, ale strašlivě hloupé, trpěl jsem u toho jako zvíře. Trapně teatrální irčanství a drsňáctví "svatých" bratrů (které by se snad dalo uvěřit Reedusovi, ale určitě ne Flanerymu, kterého stále vidím jako toho mladého panického neochlupeného hezounka v roli mladého Indiany Jonese), trapné submisivní šaškování "uzenáče" Collinse (chvílemi jsem se za něho až styděl), vrcholně trapná postava agentky FBI (tedy ta filmová, jinak Julie Benz má postavu i ciferník samozřejmě maňifik), trapná snaha o cool image vatikánské svaté stolice, prostě třeskutá blbina, jejíž smysl moc nechápu. Tarantinovi rozumím, tomuhle ne. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK CO TO... SYMBOLIZUJE?" - "SYMBOLIZUJE? SYMBOLIZUJE TO POŘÁDNEJ PRůSER." Jeden z nejočekávanějších sequelů v mém životě a jsem i nejsem zklamán. Duffy si pořád rád hraje, bohužel tentokrát si nehraje na "natoč zábavný nápaditý vigilanťák se srdíčkem", ale na "co nejvíc obšlehni jedničku". Taky trochu moc tlačí na humor a začíná mi vadit statičnost přestřelek, kdy se bráchové prostě někam postaví a zatímco je kamera cool zpomaleně objíždí, střílí z jednoho místa na padouchy, dokud ti nepadnou. Náhradníci Benz a Collins nejsou marní, ale oproti Dafoemu a Della Rocovi nepůsobí svojsky a přesvědčivě, ale karikaturně, a chybí i výraznější hlavní záporák - místo toho tu máme dva, kteří jsou celou dobu odstavení ve svých úkrytech. A snaha dát tomu osudový background Kmotra je samozřejmě úsměvná. Ale pořád jde o zábavný bonus k jedničce, jen příště bych ubral na humoru a sebecitacích, a radši to postavil na vlastní nohy a víc rozhýbal akci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama