Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy vám vůbec není do smíchu, ale přesto se smějete? Tak přesně tohle jsem zažíval u této výborné komedie, v níž, kromě exterminace psa, toho není moc přímo humorného, ale ten humor neustále vybublává z nepříjemných, situací a šíleného chování mnoha postav. Prostě se znechuceně smějete. A to je paráda. Tenhle ironický a popichující humor, který jen krásně souzní s vaším znechucením mám hrozně rád. Už jsem to u nějakého jeho filmu určitě psal, Colin Firth mi byl krajně nesympatický, přesto mě dokázal přesvědčit, že je a bude skvělý herec. A teď najíždí na druhé kolo, přestává mi totiž být nesympatický a začíná mě hrozně bavit. Zato Kristin Scott Thomas mi nesympatická zůstane zřejmě napořád. Fakt ji nemusím a mám z ní pocit přesně takový, jakou roli tady hrála. Brrrr. Ale zahrála ji dobře. Doufám, že má sposutu jiných fanoušků, kteří ji ocení. Hodně mě dostala Katherine Parkinson, ta proměna z IT Crowds se mi zdála neuvěřitelná. A samozřejmě Jessica. Ta mě uhranula už první rolí, kterou jsem s ní viděl. Věřil jsem a doufal, že někde dostane příležitost ukázat, že není jen hezká ženská, ale že umí i hrát. Tohle je hodně velký krok právě k tomuhle. A doufám, že to nebude poslední krok. Skvělá, rozkošná, k zulíbání. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice. Mladý gentleman si na rodinné zatuchlé sídlo ve staré Anglii přiveze ze světa nevěstu. Je jí mladá a krásná američanka, automobilová závodnice, která kouří, pije život plnými doušky a žije podle moderních trendů dvacátých let minulého století, ve kterém se děj komedie odehrává... Na starém panství, kde se k jakékoliv změně přistupuje s britským odporem tak musí nutně dojít ke srážkám hodnot a rozdílných způsobů náhledů na svět. Krásná Jessica Biel se nehodlá podřídit konzervativizmu paní domu Kristin Scott Thomasové (rezignovaného manžela Colina Firtha nepočítám :-) ) díky čemuž dochází k neustálému jiskření mezi oběma dámami. S připočtením různých nehod např. se psíkem atd.. je film svěží komedií u které jsem se po dlouhé době velmi bavil. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem netušila, že dostanu přesně to, co čekám, a ještě v dárkovém balení! Ale co se divím, ve které jiné zemi bych mohla narazit na typickou austenovskou rodinku, kde vládne vybroušený sarkasmus a pečlivě volená slovní spojení užívá i ten nejposlednější sluha? A všichni jsou lovely - hlavně díky zkostnatělé morálce a pokryteckým předsudkům, a to já ráda, naproti tomu svěží zámořský vánek, přinášející základy pravidel bez předpisů, dává vzniknout neodolatelnému tření, z kterého odletují jiskry, osvětlující příchod nové doby - o to se s nepřehlédnutelnou oslnivostí stará snová Jessica Biel, v zápolení o štěstí s největším sokem v lásce - matkou svého muže, přesnou Kristin Scott Thomas, za lehce stranícího dohledu neodolatelného Colina Firtha, kterého nelze neregistrovat ani mimo obraz, stačí jediné slovo či jen zamžená periferní přítomnost :-O. Divadelní ráz, který však vůbec není na škodu, zjemňuje citlivě upravený dobový hudební podkres, navozující lehkost nového bytí a zvláštní péče věnovaná kostýmům - simply delicious... ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který balancuje mezi dramatem a komedií s anglickým humorem (musím říct, že jsem se u některých scén hodně pobavila). Příjemně mě překvapila Jessica Biel, která s K.S. Thomas odehrála úžasnou rodinou bitvu, a v jejichž stínu stojí hlavně ne tak výrazný Ben Barnes, jehož postava mě popravdě občas lezla na nervy. P.S. Výborná hudba. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama