Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee bol celkom určite najväčší majster bojových umení, ktorý sa kedy točil okolo filmu, ale ako herec nestál za veľa. A jeho filmy nikdy neboli také zábavné ako svieže mlátičky Jackieho Chana. Drak prichádza je v dnešných dňoch už hodne zastaralý a filmársky neatraktívny, a hoci má dobrú bojovú choreografiu, súbojov je v ňom zúfalo málo. Príbeh, herci a hudba - všetky tieto zložky snímky pôsobia dnes už rozporuplne a cheesy. (5/10) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Výstavná skriňa fanúšikov ázijských bojových umení, kultu Brucea Leeho, znamenitých čísiel a tuctu klišé. Prakticky podobne konštelované ako Cesta draka, rozdiel je možno vo výbere lokality, ale mentalita filmu je so spomínaným súputníkom veľmi podobná. Až záver (tentokrát v hre na život a na smrť so zrkadlovým efektom) to tradične zachraňuje, lenže ani ten nie je bohvieako originálny (Dáma zo Šanghaja), takže hodnotím už žiaľ s väčším odstupom a bez citovej nadväznosti. P.S.: Fascinuje ma, ako úzka skupinka pracantov telocviční sa oblečie do civilu a rieši všetky svoje problémy týmto spôsobom :)). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $850,000Tržby USA $25,000,000Tržby Celosvetovo $90,000,000Bruce Lee v plnej paráde, v tomto prípade mi ale chýbajú odľahčenejšie scény potom by to bolo možno znesiteľnejšie a určite aj zábavnejšie ako to bolu vo filme Cesta draka, keď sa to bere vo vážnom duchu nie je to úplne ono. /60%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre to je len obyčajná arénovka odohrávajúca sa v exotickom prostredí. A zo začiatku sa to snaží trochu štylizovať do Bondoviek, ale veľmi rýchlo sa chatrná zápletka premení na klasickú arénovku. Na filme sa už dosť podpísal vek. Hlavne na tempu filmu, ktoré je fakt pomalé, čo nemusím, ale jeho malým bonusom bolo aspoň to, že som si na začiatku vychutnal množstvo záberov na starý Hong Kong. Okrem pomalšieho tempa mi na filme najviac vadilo to, že Bruce tu nie je sólo hrdina, ale hlavné postavy sú tu hneď tri. John Saxon pôsobí ako taká kópia Conneryho a jeho postava ešte celkom zaujme, ale Jim Kelly je úplne mimo. No a bitky sú už tiež trochu za zenitom. Väčšinou len základné kopy a údery. Bruce sa vždy snažil o čo najefektívnejšie zlikvidovanie súpera a nejaké pôsobivejšie kaskadérske kúsky predviedli skôr oponenti potom, čo inkasovali od Bruca ranu. Tým a zároveň neohroziteľnosťou Bruceovej postavy sa najskôr neskôr inšpiroval samotný Seagal. Síce som v detstve Bruca príliš nemusel a tak som jeho filmy nesledoval, ale rozhodne mal výraznú charizmu. Typické neopakovateľné pohyby a gestá. A ten jeho pokrik pri úderoch, uaťááá, pár dní nedostanem z hlavy. Znalci HK hercov sa môže zabaviť počítaním budúcich hviezd v obsadení. Za všetkých spomeniem Samma, ktorý ma krátku bitku v štýle MMA s Bruceom v úvode. Toto je ten film, kde Bruce zabije Jackieho. Bolo Yueng konečne okrem svojich namakaných kôz predvedie aj niečo v bitkách. Trochu sklamaním je hlavný záporák Shih Kien, ktorý na Bruca evidentne nemá a tak si musí vypomôcť rôznymi trikmi. Najviac ma nadchla Brucova bitka s Robertom Wallom v ktorej Bruce predviedol neskutočne rýchle chvaty. Fakt veľká škoda, že Bruce zomrel tak skoro. Podľa mňa vo filmoch nestihol predviesť svoje schopnosti naplno. Výsledkom je solídna, výpravná ale trochu pomalšia arénovka. Stále to stojí za to, ale treba brať ohľad na vek filmu. 8/10. P.S: Ja ani nikto v mojom okolí Bruca nikdy nevolali Brukli, hm. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O kvalitě tohohle.. filmu mi mluví fakt. že jsem ho teď viděl asi potřetí (asi) a to aniž bych si to pamatoval. Teď, při třetím zkouknutí, si totiž vzpomínám, že jsem to viděl poměrně nedávno a už tehdy jsem si říkal, že jsem to už viděl. A přesto jsem si to vůbec nepamatoval. Hopsá se tam, lacině imitují údery, příběh typicky akčně-hongkongsky pitomoučký. Ve spojení s hudbou to spíše vyznívá na prostoduchý pokus o kopírování tehdejších Bondovek. Tvrďácké xichty a hustokrutěpřísné afro. Tentokrát si to hodnocení snad už zapamatuji. ~~~ 1,5* ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Po scéně, kdy se v souboji postava Bobyho Walla pokusí použít rozbité láhve, inkasuje od Bruce Leeho skutečný úder. I když Wall věděl, že tento kop přijde, byl sražen na muže za sebou tak prudce, že mu zlomil obě ruce. (Epistemolog)
  • Úvodní bitka ve které se objeví Bruce Lee a Sammo Hung, byla natočena až po dokončení natáčení filmu, na žádost Bruce Lee. (Witta)
  • Bruce Lee byl omylem při špatném načasování v souboji proti Bob Wallovi pořezán rozbitou lahví. Uměla láhev totiž nebyla k dispozici. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama