Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r.1972 natočil během jednoho týdne legendární hongkongský herec a mistr bojových umění Bruce Lee tři akční scény ke svému nově připravovanému filmu Game of Death. V tomto snímku chtěl Bruce představit svůj vlastní bojový styl Jeet Kune Do a měl ztvárnit titulní roli bojovníka, který se musí dostat na vrchol pětipatrové pagody, přičemž každé patro hlídá strážce, jenž je mistrem jiného bojového umění. Natáčení však bylo záhy přerušeno, neboť Bruce dostal nabídku natočit svůj první film v Hollywoodu(Enter the Dragon, 1973). Po jeho dokončení se k projektu Game of Death vrátil,ale pouhý měsíc nato předčasně umírá a nedokončený materiál je na pět let uložen do trezoru.

V r.1978 se rozdělané látky chopil režisér filmu Enter the Dragon - Robert Clouse a Brucovi blízcí přátelé a spolupracovníci Sammo Hung, Robert Wall či Dan Inosanto a očekávaný snímek se konečně dočkal uvedení do kin.

Příběh byl lehce pozměněn. Hlavním hrdinou je herec a šampión v kung-fu Billy Lo, který se dostane do sporu s mafiánskou organizací, jenž se rozhodne nepohodlného soupeře odstranit. Billy Lo atentát jako zázrakem přežije a využije situace k předstírání vlastní smrti,aby se následně mohl vrátit a pomstít. Film je částečně sestřihem scén z Brucových starších snímků, zbývající sekvence byly natočeny pomocí dvojníka, kterého hráli přeborník v taekwondo Tai Chung Kim a herec a kaskadér Biao Yuen. Vyvrcholením příběhu jsou pak zmiňované tři scény uvnitř pagody se skutečným Brucem Lee. Nejvíce pozornosti jednoznačně poutá finálový souboj Davida s Goliášem, respektive Bruce s Hakimem v podání Kareem Abdul-Jabbara, v té době nejvyššího basketbalisty na světě. Klub NBA Los Angeles Lakers,za který Jabbar hrál, kvůli natáčení údajně pojistil jeho nohy na milion amerických dolarů! (Vojcl)

(více)

Diskuze

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Cerhenak

Souboj ve věži je to nejlepší co Bruce stihl , o čem by ten film byl kdyby natočil místo souboje jen vedlejší scény a souboj ve věži by natočil jeho duble protože  by to Bruce nestihl do točit ..to by byl film o ničem ....ano tento film je v podstatě o ničem ale co tě nutí na ten film podívat je závěrečná část vstupu do věže a tři parádní souboje .Bruce Leeho filmy byli vždy jen o jeho bojovém umění které na tu dobu bylo opravdu na vrcholu .Když se podíváš na jiné filmy ze 70 let z kung fu tematikou kde nehrál Bruce Lee a porovnáš souboje kde hrál Bruce Lee kde předváděl svojí rychlost a obyčejný kungfu film bez Bruce tak ty bitky bylo opravdu trapné a pomalé ,jde viděl že Bruce Lee byl v té době úplně na jiné úrovni svým stylem boje .

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Opravdu velká škoda,z originálu vznikla splácanina,která nemá vůbec nic společného z původním scénářem.Škoda,že Bruce nestihl natočit víc minut,škoda že nejdřív natáčel souboje ve věži smrti.Výsledný děj proto nemá nic společného z finální scénou

na příspěvěk reagoval shanila

shanila

shanila (hodnocení, recenze)

Myslím si že tenhle film neměl nikdy vzniknout Bruce se musel v horbě otáčet když viděl že mu zkurvili jeho veledílo velká škoda že už nedostal šanci tuhle prerlu dokončit ale zas na druhou stranu na úkor toho filmu natočil svůj poslední kult Návrat Draka . Z Game of Death mohl být opravdu velmi dobrý film ale Bruce už nedostal šanci jej dokončit a tak s toho zrobili paskvil , v dneší době kdyby vznikl tneto film tak už se to nemůže stát v díky počítačové animace a technice ale v 70 letech to byla opravdu tregedie ale aspon díky za těch 40 minut co v tom filmu stojí za to.

Uživatel Cerhenak smazal svůj příspěvek.

Uživatel Cerhenak smazal svůj příspěvek.

rizek

rizek (hodnocení, recenze)

vzhladom na rok, aj na to ze museli do scenaru zaradit uz existujuce zabery je to dost slabe.

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Neporazitelny Bruce . Tak tomuto ja hovorim herecky vykon ! Aj posledne snimky na konci filmu v telocvicny su samozrejme perfektne nacvicene o to vsak ohromujucejsie . Cest a slava._____________6K

4AM

4AM (hodnocení, recenze)

pecka nejvíc - žlutý tepláky a v každym patře jinej bojovnik ..... co chcete vic

Reklama

Reklama