Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ti Japonci jsou ale zlí. Schválně staví své jaderné elektrárny do cest vlnám tsunami, v zátoce máchají delfíny v krvavé lázni a nyní by ještě chtěli pošlapat odkaz čínského mistra Huo Yuan Jia? To Chen nedovolí, takže nunčaky k akci připravit a jde se porcovat Japonce ve velkém. Je to sice plné asijsky nervních hovorů, bojovníci přitom ještě nelétají zavěšeni na šňůrách, Chenovy převleky budí pobavený úsměv a závěr neobsahuje žádnou vymazlenou scénáristickou kličku, ale kdo ještě tápe v pohybových vzorcích k sejmutí třiceti soupeřů za minutu, tak si tady rozhodně může doplnit vzdělání. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda bojových a kung-fu filmů, ale styl karate mě nezaujal a proto tak nízké hodnocení. Navíc, neskutečně nudný příběh, který je založený jen na jedné jediné věci, pomstít smrt svého učitele. Jenže takových už tady bylo a nutno říct, že v mnohem lepším a hlavně záživnějším pojetí...viz. J. Chan. Pamatuju se, že jako malý kluk jsem B. Leeho "žral". Teď se jen podívám, zavzpomínám a nahraju jej svojí babičce, té se jistě bude líbit:-)(a to fak nekecám)35% ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Pomstil svého učitele, ale tím ho vlastně zradil, neboť se nedržel jeho myšlení. Nabízela se mu láska jako řešení, ale vrátil se k pomstě po prvním polibku. Pěst plná hněvu přináší jen zkázu, a tak i Chan musí poznat, že přežití školy je důležitější než jeho život. Jistě, herecky je to podáno ochotnicky, ale baletní souboje jsou opravdu neuvěřitelné. Ano, baletní - sledovat Bruce Lee jak tančí tanec smrti obklopen točícím se kruhem nepřátel (vyhlášení boje vrácením nápisu) je nezapomenutelný zážitek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debilní příběh, debilní herci (ten Rusák co mluvil anglicky byl fakt otřesnej) a asi nejdebilnější scénář co kdy spatřil světlo světa. Filmu by prospělo kdyby byl o 20 minut kratší a víc akce. Ale všechno vyvažuje super excelentní Bruce Lee který potvrzuje svojí legendárnost a nikdy se mu nikdo nevyrovná ani Jackie Chan ani Tony Jaa. Bruce Lee je jen jeden, zabíjí pěstma, má nasraný ksichty a vyhecuje se tak, že je to opravdu hrozivý. Kdyby v tomhle filmu hrál hlavní roli kdokoli jinej byla by to největší sračka ale díky Bruceovi je to fakt nářez. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)
  • Podľa historických záznamov skutočný Chen úspešne unikol zo Šanghaja. (Peter-1307)

Reklama

Reklama