Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

predators 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda bojových a kung-fu filmů, ale styl karate mě nezaujal a proto tak nízké hodnocení. Navíc, neskutečně nudný příběh, který je založený jen na jedné jediné věci, pomstít smrt svého učitele. Jenže takových už tady bylo a nutno říct, že v mnohem lepším a hlavně záživnějším pojetí...viz. J. Chan. Pamatuju se, že jako malý kluk jsem B. Leeho "žral". Teď se jen podívám, zavzpomínám a nahraju jej svojí babičce, té se jistě bude líbit:-)(a to fak nekecám)35% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film patrí medzi to lepšie, čo vzniklo v Hongkongu, i ked má tiež veľa neduhov, ako väčšina hongkonských filmov. Trápne smiatie sa na plné ústa, niekedy trápne herecké výkony, slabšie dialógy a jednoduchučký dej a s jasnou hranicou medzi dobrom a zlom. Plusom je jednoznačne Lee a jeho pútavé bojové scény, i ked s lepšou réžiou (teda nie HK), by to bolo o 100% lepšie. ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

Filmy s Brucem Lee jsou jako filmy X-rated. Jako celek nekoukatelné - příšerný příběh, příšerný herecký výkony, příšerná hudba, zvuk, kamera, scénář, režie - příšerný všechno. Jediný, co tam vyniká z podprůměru je samotný fighting scenes, ve kterých figuruje King samotnej - Best of the Best - ano, Lee byl bez debaty ten nejlepší, největší, nejrychlejší, nejsilnější, nejtvrdší, nejnemilosrdnější----zkrátka nej ve všech směrech, byl tak dobrej, že z toho umřel. Ty filmy jsou všechny brak, ale bojový scény, který sou do nich udělaný sou skvělý. Takže nejlepší by bylo, vystříhat jen tydle scény a slepit je do jednoho filmu, takový best off, pak by to bylo geniální dílo nesmrtelný, takhle se tim musí člověk prokousávat a přetrpět tu šílenou stupidní vatu, co tam je. V tomto směru je pak úplně nejlepší, co Lee udělal, pagoda z hry smrti, žádný příběh, jen boj a bohatě to stačí. Lee byl Nejlepší. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasika od Shaw Brothers (tak velebených Quentinem Tarantinem), která je typickou ukázkou jejich produkce - papundeklové kulisy, ne zrovna komplikovaný příběh a jeden zvukový efekt pro úder (jen si všimněte!). To, ale neznamená, že by se divák nudil. Tohle je jeden z nejlepších filmů Bruce Leeho a skvělým případem Hongkongské kinematografie. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)
  • Film by se měl odehrávat v roce 1910. V tomto roce totiž ve skutečnosti zemřel mistr Huo Yuanjia, zakladatel školy Chin Woo v Šanghaji. (pawleta)
  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)

Reklama

Reklama