Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee měl dar. Pohled, kterým dokázal vyjádřit každou emoci. Uměl se podívat tak, že diváka rozesmál, ale stejně tak dokázal, že jste si nadělali do kalhot. Srdceryvný výraz předvedl právě v "Pěsti plné hněvu". Jeho filmy nejsou velké proto, že byl mistrem bojových umění, ale také proto, že byl skvělým hercem, který by se stal legendou, aniž by musel zemřít tak mladý. Smrt si nevybírá podle věku. Člověk se skoro diví, že Jackie Chan po všech těch zraněních vydržel tak dlouho. Je mi jasné, co bude filmu vyčítáno. Je poměrně málo akční, ale podívejte se na ty davové bojové scény, jsou prostě parádní, stejně jako scéna s nunčaky, kdy Bruce ukazuje svoje mistrovství. Je na něm vidět, jak dokáže být soustředěný, jak se dokáže do role vžít, kdy začnete mít pocit, že on nehraje, on opravdu bojuje. Sálá z něj síla, jakou měl jen málokdo. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/bruce-clint-simon-david-zbouchnuta-v.html ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jeho nasranost je krásně viditelná nejen na jeho hlavě, konkrétně obličeji, ale taky na stále zatnutých pěstech. Samozřejmě, že všechny seřeže jak jetel. No takže si to vemu takhle - film byl asi natočen se záměrem mlátiček a proto ho taky jako mlátičku hodnotím. Mlátičky bez děje se mi nelíbí. Tohle mělo jednoduchej děj. Šmitec. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nenadchlo, snad je to tím, kolik let už od natočení uplynulo.Bruce v roli nespravedlivě obviněného Chana, žáka školy bojových umění,který sám přišel shodou náhod na to, kdo otrávil jejich učitele, tak tohoto ukňouraného Bruce jsem vážně nečekala. Akcí pomálu, nehledě k tomu, že mi přišel svým výrazem trošku vyšinutý.Hm, zklamání, víc jak za tři to dneska nebude:-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dnes uz film asi nema moc co nabidnout. Ja jsem si u nej ale krasne odpocinul, zavzpominal a pobavil se. Bruce Lee to fakt umel ( nebavim se ted o herectvi ) a nevim jak na ostatni, ja mel ale pocit, ze ve filmu je stale nejaky silny naboj ci kouzlo, ktere uz zadny Van Damme ci Seagal a spol nikdy nenaplni. Vyborna uvodni pisnicka. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je naozaj škoda, že v čase, keď Bruce natáčal, mu nik nedohodil ešte trošku lepší scenár. Veď Jackie Chan alebo Jet Li majú od herectva tiež pomerne ďaleko. Naplno využiť potenciál bojových umení vo filme tak dostal len po akčnej stránke. Príbeh je spomedzi jeho filmov najlepší, ale aj tak slabučký, občas nejaký ten náznak nádeje, ale ani záver to nijak nevyvracia. Radšej si pozrite K1 súboje a tento film len raz. 70%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Petrov (Robert Baker) zabodává hřebíky holou rukou do dřeva, tak si můžeme všimnout, že po tom co zvedl prkno, hřebíky nejsou zabodnuté tak hluboko, jako předtím. (OndrejKW)
  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)

Reklama

Reklama