Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (301)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších televizních soutěží vůbec a to i celosvětově. Výtečně vymyšlený koncept, kde ani tak nešlo o znalosti jako o show. Jasně, znalosti byly také důležité, nicméně vzhledem k formátu soutěže padlo třeba jen deset otázek za hodinu. Ústředním bodem úspěchu byla postava moderátora a u nás to bravurně zvládl Vladimír Čech. Za něj, za prvních několik dílů osvěžujícího formátu a za napětí v soutěži bych dal i čtyři hvězdy. Bohužel se postupně napětí s opakováním vytratilo a s výměnou moderátora už to šlo dolů. Každopádně děkuji tvůrcům soutěže za její vymyšlení. Třeba také proto, že díky ní vznikla geniální Nohavicova písnička a povedený film Milionář z chatrče. ()

lizardking 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení patří pouze dílům s Vladimírem Čechem.Martin Preiss neměl ani zdaleka takové charisma a Ondřej Hejma byl příliš excentrický, už při výběru kostýmiu, což mi k tomu pořadu nesedělo.Ale Hejma tam byl krátce, takže se mohl rozjet a my jsme si mohli zvyknout. Příliš časté změny moderátorů neprospívají žádnému pořadu, zvlášť když funguje tak skvěle jako třeba Vl. Čech. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost porovnat tento soutěžní fenomén v různých zemích a musím říct, že ten náš je hodně odlišný. Především díky Vladimíru Čechovi, který dokážě člověka natolik zblbnout, že už si ani není jistý, jestli byl Křemílek a Vochomůrka nebo Křemílek a Cipísek :-D:-D...chci tím říct, že v zahraničí ty peníze jsou docela snadno nabyté, protože moderátoři vám do toho nekecají. Tady to bylo tězké nejen na vědomosti, ale i na psychiku, vůli a také víru ve své vědomosti. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Díky Vladimíru Čechovi jsem se vždy jako malý kluk na Milionáře těšil. Byla to napínavá soutěž s vynikajícím moderátorem, na kterou se tehdy dívalo opravdu spoustu lidí. Bohužel co odešel hlavní tahoun pořadu pan Čech a přišli sem jiní moderátoři, kvalita Milionáře prudce klesla a moje sledovanost také. Čtyřmi hvězdami proto hodnotím pouze původní díly, ostatní stály za nic. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Výborná soutěž, na které mi nevadila ani ta nevyhnutelná srážka se stereotypem - je to samozřejmě zásluhou Vladimíra Čecha, který svým brnkáním na nervy dodával pořadu hlavně v nejtužších chvílích atmosféru. Tuhle soutěž bych dokonce považoval za nejlepší, co se kdy v Česku objevila, ovšem to by nesměli včas zasáhnout manažeři shůry a vyměnit moderátora. S Čechovým odchodem kvalita upadla a jelikož hodnotím jako celek, musím v konečném součtu hvězdu ubrat. Jinak tradičně dobrá je také parodie z dílny Zdeňka Izera. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)
  • Ve 20. epizodě v 18. minutě můžeme vidět, že soutěžící má přeškrtnuté všechny nápovědy, přitom ji ještě zbývá nápověda „přítel na telefonu“. V příštím vyobrazení nápověd je už všechno dobře. (mar48)
  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama