Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (134)

fars 

všechny recenze uživatele

Co se tyce akce, tezko budete v kung-fu filmech hledat neco lepsiho. Pokud vubec najdete, protoze souboje jsou opravdu ultimatni. Jet Li hazi protivniky vzduchem, lame kosti, a na samotnem konci si to rozda s urotlym hovadem, co zatlouka hrebiky holyma rukama. Jinak to ale zadna velka pecka neni, klasika o pomste - takze jednoduchy pribeh a dialgy misty o nicem. Treba takovy Fearles se mi filmove libil vice. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jet Li ve vrcholné formě, navíc v choreografii Yuen Woo-Pinga? Je vcelku jedno jak moc nacionalisticky laděný tento příběh je, nebo jak moc klišoidní scénář má. Tady jde především o kung-fu. A toho je tady v nejlepší kvalitě dostatek na to, aby jste se nenudili. Pokud překousnete ty absurdní scény, kdy se pěstí drtí kamenné desky, přeráží se poctivé trámy, lámou stromy a přesto pak v soubojích kosti nekřupou, lebky nepraskají...tak si to užijete. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Díky výborné atmosféře, kvalitní akci, úžasný hudbě a propracovanýmu Anglickýmu dabingu, mne to bavilo po všech stránkách. Nevadí mi recyklace instrumentálky v tomhle filmu, protože to k soubojům sedí a dodává akci šťávu, Jet Li je skutečně na vrcholu svých schopností a na 94 rok jsou bitky dynamické, kontaktní a plné zlomenin. Nejvíc mne bavil fight s mistrem a část s oslepeným zrakem a finále s Japonským generálem. Postavy mi též byli sympatické a i když je příběh vážný, nese se snímek v přátelském duchu. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     "Boli sme obaja v posteli, ale nespali sme celú noc." "Ak ste nespali, tak čo ste potom robili?"     Dosť zbytočný remake, ktorý prevára už aj tak slabučký čajík (ten však mal aspoň ešte aké také čaro). Jet "Kamenný ksicht" Li ma nikdy príliš nebral a jeho hrdinovi sa navyše dá ťažko fandiť, keď pôsobí takmer celý film ako nejaký nezničiteľný terminátor (zabrať dostane až v poslednom súboji). Dej, postavy i dialógy sú prihlúple (ako taká ukážka horeuvedený citát), herci sú toporní (priam zúfalá je v tomto smere tá japonská frajerka), v tomto sa oproti originálu vôbec nič nezmenilo. K tomu je tu ešte vtieravá, presladená hudba, ktorá s k dianiu príliš nehodí. Dúfal som, že si vychutnám aspoň tie súboje (však o iné nejde, že?). Mňa ale nebaví choreografia s mottom "extra rýchlo, extra surovo", bez nejakej elegancie a bez humoru, takže som nebol uspokojený ani v tomto smere (až na nejaké záblesky pri súboji so starším majstrom japonského klanu). Pookrial som až pri záverečnom súboji so "žulovým" Japoncom, obzvlášť pri použití opasku proti meču. Možno by som aj bol v hodnotení trošku blahosklonnejší, keďže ide proste o hongkonské kung-fu béčko, lenže už som videl, že aj takýto žáner sa dá nakrútiť neporovnateľne kvalitnejšie (napr. Ip Man (2008) a jeho pokračovania). ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Milovníci bojových umení si zaiste prídu na svoje. Film má jednoduchý dej o pomste a viacero súbojov. Zaujímavá je hlavne konfrontácia kung-fu s karate v podaní Chena a Funakoshiho. Efekt akčnosti sa režisér snaží ešte umocniť tým, že sa nielen pri kopoch, ale aj úderoch z oblečenia v mieste zásahu zapráši. Spolu s očividne príliš zrýchlenou kamerou v niektorých momentoch to však vyznieva až smiešne. **1/2 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama