Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (134)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Díky výborné atmosféře, kvalitní akci, úžasný hudbě a propracovanýmu Anglickýmu dabingu, mne to bavilo po všech stránkách. Nevadí mi recyklace instrumentálky v tomhle filmu, protože to k soubojům sedí a dodává akci šťávu, Jet Li je skutečně na vrcholu svých schopností a na 94 rok jsou bitky dynamické, kontaktní a plné zlomenin. Nejvíc mne bavil fight s mistrem a část s oslepeným zrakem a finále s Japonským generálem. Postavy mi též byli sympatické a i když je příběh vážný, nese se snímek v přátelském duchu. ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem shlédl anglicky namluvenou verzi, která film radikalně shazuje, protože mi to u šikmookých vadí, protože neslyším jejich mateřštinu. Jinak kromě pár dobrých bojových scén od filmu moc nečekejte. Každopádně neporazitelný generál Fujito, který zabíjí hřebíky rukama je opravdu k sežrání, proto dávám 1* navíc. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Konečně seriózní bojový film se vším všudy, bez předimenzovaného létání a nepotřebného Jackie Chanovského humoru. Choreografie Fist of Legend je vskutku dokonalá, nádherná konfrontace stylů (i když pro mé laické oko jsou si kung-fu i karate dosti podobné), promyšlená technika, věrohodnost i improvizace a vše pod záštitou efektní akrobacie Jeta Li. Radost pohledět... Scénář, tedy zejména dialogy jsou, jak už bývá zvykem, slabší, ovšem i přes to plné hodnocení s přihmouřenýma očima uděluji, neboť bojová složka filmu mě prostě dostala. Samozřejmě, že Fist of Legend nelze označit přimo jako revoluční dílo, ale konečně se jedná o pořádný a důstojný bojový film, něco, na co jsme po Drunken Masterovi touževně čekali.. 9/10 ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film o bojových uměních. Záměrně nepíšu o kung-fu, protože nemám tucha nakolik je to kung-fu a nakolik nějaká jeho odrůda, protože v asijských bojových uměních se extra nevyznám. Nicméně akční scény jsou fantastické. Parádní choreografie a záporák tvrdej jak starej rohlík. Ong Bak byl slušnej, Fearless taky, ale tohle je absolutní žrádlo.75% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Perfektní podívaná, která sice má průzračný děj jako vodu ve studánce, ale to kung-fu, to je něco, absolutní špička mezi souboji.Jet Li prostě umí, i když vždycky na mě působil tak divně, takovým charismatem, jakým na vás kouká špalík, kterým právě chcete přiložit do ohně.Přiznávám, beru zpět, mám moc ženský názor:-) Takový Sanada,....to je charisma:-) No, Jet Li holt nemůže mít úplně všechno,hudba byla skvělá a já ještě počkám s koupí nového pásku na džíny, u nás se totiž o Asiaty zakopnete všude a co vy víte......:-) :-) :-) :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)
  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)

Reklama

Reklama