Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

Aky 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by takový pořad vůbec měl existovat. Politikové ať dělají svoji politiku, kterou v pořadech tohoto typu ať pak komentují politologové. Nebo novináři. Nebo klauni. Ale aby ambiciózní kariéristé otravovali nedělní odpoledne, kdy by televizní divák měl spíše klimbat u pohádky, je zhůvěřilost. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když Václav začínal moderovat tento svůj pořad, jak se musel rvát o každou známou tvář. Z nočního vysílacího času se postupně propracoval až na nejsledovanější politický diskusní pořad v ČR a politické star si dnes dokonce naštvaně dupou, když nedostanou k Václavovi pozvánku. Velký osobní Moravcův úspěch - a to především díky jeho přehledu, pohotovosti, smyslu pro humor a v neposlední řadě tomu, že se nebojí do věcí veřejných pořádně šťourat. ()

Reklama

Bukk

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to sledovala s tím, že bych se mohla něco přiučit. Po skončení pořadu jsem ale vždy odcházela s pocitem, že jediné, co si z toho můžu vzít je to, jak vypadat věrohodně před kamerou, když se chystám lhát a nehnout při tom ani brvou (popřípadě jak rychle vstoupit do protiútoku při vedení diskuze). Děkuji, poučné. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

"Moravec je holt osobnost." - nezájem, má to být především moderátor. Jeho názor mě nezajímá a neměl by zajímat nikoho. Moravec tam má sedět proto, aby kočíroval ty dva pány (dámy), o kterých má být tenhle pořad především. To, že do toho tahá svůj pohled a konfrontuje ho s názorem hostů je sice divácky atraktivní, ale je to absolutně špatně a totálně to ničí celou diskuzi. Není to pak o tom a tom politikovi a jeho přístupu k tomu, jak zajistit "blaho občanů", ale o Moravcovi. A ve výsledku bohužel i ty jeho názory jsou vždy takové, aby bylo jednoznačně určitelné, ke kterému mainstreamovému názorovému proudu je přiřadit, a nic moc zajímavého vlastně od Moravce neuslyšíme. A navíc když se na to člověk podívá z celkového pohledu, tak pořad, kde se baví dva libovolní čeští politici, je prostě už jen z tohohle titulu sám o sobě někde hodně hluboko u dna a nenacházím důvod, proč se na něj koukat. ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Nezajímám se o politiku a tak mě tento pořad ani moc nebere. Sotva vím, kdo je právě prezidentem:-). Volit nechodím, ale to jen z toho důvodu, že se bojím chodit ven u nás na vesnici. Stydím se za sebe. Kdybych přeci jen někdy šel volit, tak bych dal hlas komunistům. Sice jsem je skoro nezažil (jsem ročník 1985), ale z vyprávění starší generace vím, že bylo prý lépe. Všichni měli stejně. Kdo nemakal, šel do vězení. Hned bych bral tu dobu zpátky. Každý měl práci. Ještě před rokem by nikdo z nás určitě neřekl, že v polovině roku nastane velká finanční krize v celém světě. Situace je vážně na pováženou. Např. strojírenská Jihlava. Fabriky Bosch, Automotive Lighting propouštějí a zbývající lidé, kteří o práci ještě nepřišli, tak neví pořádně, co s nimi bude. Mají velké hypotéky a na vše splácejí leasingy. Buďte rádi ti z vás, koho se takováto situace netýká. Vždyť to musí být na mašli. Žít pořád v nejistotě, že přijdete o práci a nebudete mít ani na zaplacení SIPA. Fabriky tedy v polovině prosince daly lidem tzv. "nucenky", kvůli tomu, že není práce. Auta se málo prodávají a tím pádem nepotřebují firmy zabývající se výrobou aut od strojírenských fabrik nové součástky. Jsem sám zvědav, jak to bude v roce 2009. Lidé se vrátí po třech týdnech z "nucenek" a budou čekat, jestli se situace zlepšila. Osobně si myslím, že to půjde všechno do kytek. Bude 50% lidí bez práce a každý rok budou přibývat bezdomovci. Názor na politiky má asi každý stejný. Jsou to svině, které "okrádají" obyčejné občany na daních aj. Jezdí asi zadarmo do zahraničí. Vymluví se na to, že zrovna jedou na služební cestu a přitom si válejí šunky na pláži. Dostávají štědré dary. Auta za miliony. Veškerou dopravu mají zadarmo atd. atd. Každý z nás by je nejraději nakopal do p....e. Vtipné je ale to, že kdybychom byli na jejich místech, tak by jsme se chovali úplně stejně jako oni. A to si spousta lidí neuvědomuje. Otázky Václava Moravce jsou určitě nejlepším pořadem, který se zabývá politikou u nás. Kvalitně zpracované. Moderátor je výborný. Je vidět, že politice rozumí. Líbí se mi, jak dokáže mnohdy velmi vyhrocenou situaci vyřešit. Jsem ale zvědav jak dlouho ještě vydrží na ČT. V budoucnu si myslím, že ho získá NOVA. Tento pořad hodnotit nebudu, protože jsem viděl celé jenom dva díly. A několik ještě dalších minutek. Už si ani nepamatuji, s jakým zrovna politikem pan Moravec diskutoval. Tady máte Otázky na Václava Moravce:-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Politik David Rath poskytl pár dnů před zatčením v roce 2012 rozhovor pro pořad, přičemž se Rath a Moravec mezi sebou pohádali. Kameramani a režisér pořadu pak na adresu Václava Moravce vtipkovali: „Ty poldy na toho Ratha si taky posílat nemusel.“ (vyfuk)
  • Stížnosti na pořad několikrát řešila Rada pro televizní a rozhlasové vysílání, Rada České televize či Etický panel České televize. (JoranProvenzano)
  • Dle svého vyjádření Václav Moravec dostává po každé účasti zástupců Komunistické strany Čech a Moravy v pořadu veliké množství dopisů, že je zločinec, protože prý podporuje zločineckou politickou stranu. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama