Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stačí premenovať Clintovu postavu a kľudne to môžete brať ako nepriznaný šiesty diel Drsného Harryho. Tento film obsahuje moju najobľúbenejšiu filmovú hlášku vôbec. Clint (mieriaci po záverečnej naháňačke na dobitého Raula Juliu tradičnou veľkokalibrovou búchačkou): "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." BANG! :-) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu nic moc. Vlekla se, akční scény byly takové sterilní a neměly grády, Clint působil unaveně, jeho typické hlášky nefungovaly, s Charliem Sheenem neměl vůbec žádnou chemii a vzájemná interakce jejich postav byla minimální. Žádné špičkování, žádné dialogy, které by člověk od buddy movie očekával. Prostě se jen přesunovali z jednoho místa na druhé, kde se Clint snažil o drsňáka a Charlie mu někde opodál dělal křoví. Zato druhá polovina byla naopak velmi dobrá. Od té doby, co Charliemu došlo, že mu v žilách koluje tiger blood, mě film konečně přestal nudit (první půlka v žádném případě nesloužila k tomu, aby pomalu připravila cestu k proměně jeho charakteru, ačkoliv to byl možná původní záměr, pro mě byla první hodina prostě špatná a měl jsem co dělat, abych film nevypnul). Poté, co Charlie vymlátil bar (nejlepší scéna filmu) a vydal se za každou cenu zachránit svého parťáka, už to stálo za to. V závěrečné části pak konečně začala fungovat chemie mezi ústřední dvojicí a akce též začala mít koule. Záporáci byli solidní. Takže první půlka za dvě hvězdy, druhá za čtyři, tudíž celkem za tři. Díky té druhé polovině se v konečném součtu jedná o celkem zábavné eastwoodovské béčko. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje me docela nizky hodnoceni, sice se nejedna o nic super vyjimecnyho, ale rozhodne to je kvalitni kriminalka. Film akorat trpi delkou, nekdy v 60. minute to totiz vypada, ze film muze v klidu behem deseti minut skoncit, ale to ne, furt je to natahovany, aby si Clint splnil svoji normu dvou hodin, ne ze by to ke konci zaclo nudit, i tady jsou fajn sceny, ale klidne to zkratit o pul hodinky a nic by se nestalo. Co se tyce Sheena, ten v prvni pulce pusobi trosku blbeckovskym dojmem, jak kdyby ho Clint obsadil jen z toho duvodu, ze proste potreboval nejakyho partaka, kterej by mu nahraval, ale nechtel, aby mu nekdo vyzral slavu, takze Clint se zvesela pousti do akci, hazi jednu hlasku za druhou a Sheen se tu jen tak bezvyrazne mota. Jenze ve druhy pulce je to zase naopak, hlaskovat a radit zacne Sheen a film ma docela zajimavej vyvoj pribehu. Proste kvalitni kriminalka s nekolika hodne fajnovejma scenama a dobrym obsazenim. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tone klišé sa brodiaca krimi s dobrým obsadením, ktoré pôsobí paradoxne občas až parodicky. V 80. a začiatkom 90. rokov bolo natočených tak akurát kvalitných buddy filmov a Zelenáč je akosi navyše. Nájde sa zopár fajn momentov a poteší sem tam kamera, celok je však absolútne bez atmosféry a film by sa mohol odohrávať aj v Rimavskej sobote (bez urážky) a výsledok by bol rovnaký. On totiž Zelenáč pôsobí ako zákazka a čiže ako aj Eastwoodova strata času. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

David Ackerman si svůj nástup na krimińálku rozhodně představoval jinak. Jako ten nejčerstvější zelenáč je zdrojem vtípků svých nových kolegů, jeho nový parťák Nick Pulovski mu jeho nezkušenost rovněž dává znechuceně sežrat, ale alespoň ho šetrně zbavuje hanlivých cedulek přilepovaných nudícími se kolegy na jeho záda. David se může od Nicka naučit hodně z detektivní práce a již brzy bude mít možnost se pod vlivem okolností změnit z vyjukaného zajíce v chlapa s drsným sarkasmem vycházejícím z koutku jeho úst. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)
  • Boaz Yakin a Scott Spiegel vytvořili postavu policisty Nicka Pulovského jako muže mrzutého, ale oddaného své práci, čímž chtěli vystihnout jistou podobnost s Eastwoodovou starší slavnou rolí - detektiva Callahana. Dohlíželi také na to, aby se děj Zelenáče odvíjel stejným směrem jako série o Drsném Harrym a vznikl tak snímek plný akce, výbuchů a honiček za účasti více než osmdesáti kaskadérů. (ClintEastwood)
  • Ve scéně v Sheenově domě přepne falešný Garcia televizní zprávy na film Tarantula, v němž se poprvé před kamerou objevil tehdy ještě mladý Clint Eastwood. (Javert)

Reklama

Reklama