Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

No hurá, konečně eastwoodovka z osmdesátek (rok 1990 jsou ještě osmdesátá léta:-)), která není oázou trapnosti ani nudy. Volba na Charlieho Sheena jako parťáka byla povedeným tahem, protože kromě komediálního talentu je to prostě i dobrý vážný herec a v podstatě má víc prostoru než Clint. Samozřejmě se nejedná v žánru o nic světoborného, je to víceméně klasický představitel tehdy hodně populárního filmu s nesourodou policajtskou dvojicí, ale film má spád a navíc Sheen a Eastwood jsou opravdu skvělá dvojka. Navíc má tenhle film snad ještě blíž Dirt Harry serii než Sázka na smrt, akorát Harry si tak neliboval ve smradlavých doutnících:-)) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Rookie má parádny nástup, parádnu naháňačku a suchý humor a lá drsný Harry..Potom ako sa Charlie Sheen začne hrať na Johna Ramba je to až do konca jeden veľký kŕč, v ktorom aj hlášky a vlastne všetko vyznieva strojene, umelo a hlavne otravne...na konci som si vydýchol že film skončil...a to asi nie je veľmi pozitívne, však? ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přitažlivé a dobře zvládnuté akční béčko, kde si Clint úspěšně vyzkoušel parťákovskou akční kriminálku.    Calahanovský Eastwood tady ještě vůbec nevyměkl  a tak se dočkáme zhruba stejného počtu mezi zuby procezených hlášek jako  povedených akčních scén, jež zejména v závěru obstará zdivočelý Sheen. Lehce kolísavé tempo mi pak nevadilo tak jako nepovedený a necharismatický záporák Raula Julii. Znásilněný Eastwood (ženou samozřejmě) pak vlije úsměv do tváře. Čtverka jako vyšitá. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený kúsok od Clinta Eastwooda kde si zahral opäť hlavnú úlohu tentokrát si pribral za parťáka Charlieho Sheena. Nechýba ako dobrá akcia, tak aj erotická scéna a Clintove výborné hlášky. Potešili aj ostatné herecké výkony. Svižná a výborná akčná komédia, kde zo seba jednak Eastwood nerobí machra až na pôdu a hlavne je tam okrem neho kopa hercov, ktorí stoja za zmienku, predovšetkým famózny Raul Julia a v neposlednom rade samozrejme aj Charlie Sheen, ktorého som už spomenul. Eastwoodovka, ktorá fakt pobaví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někteří nachází v postavách detektiva Pulovského a Dirty Harryho podobnost, ale jsou tu drobné nuance, které je odlišují. Třeba pan Callahan by v závěru utrousil: „Musí existovat stovky důvodů, proč bych tě MĚL zabít, jenže zrovna teď se mi je nechce vyjmenovávat.“ A pak - prásk! To už mají společné.. Clint o sto šest cedí hlášky mezi zuby a dokonce při vyjasňování názorů s kolegou v autě nasadí svůj osobitý výraz vrčícího pitbula, kterému šáhli na oblíbenou kostičku, nicméně Zelenáč je v žánru buddy movie jen průměrným kusem, kterému by ubraných dvacet minut rozhodně přidalo na údernosti. C.Sheen v mých očích herecky nic moc, ale to u něj není nic neobvyklého. Když tak nad tím přemýšlím, dobrý výkon odvádí jen v Dva a půl chlapa, ale tam je vlastně sám sebou.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Boaz Yakin a Scott Spiegel vytvořili postavu policisty Nicka Pulovského jako muže mrzutého, ale oddaného své práci, čímž chtěli vystihnout jistou podobnost s Eastwoodovou starší slavnou rolí - detektiva Callahana. Dohlíželi také na to, aby se děj Zelenáče odvíjel stejným směrem jako série o Drsném Harrym a vznikl tak snímek plný akce, výbuchů a honiček za účasti více než osmdesáti kaskadérů. (ClintEastwood)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)
  • Ve snímku jde najít i poklonu snímku Rio Bravo (1959). Jde o scénu, ve které se Pulovski schová za mrtvé tělo v šachtě výtahu a prozradí ho kapající krev. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama