Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(46)

Příznivci typického Mládkova humoru si přijdou na své v dadaistických příbězích – nepříbězích chudé aristokratické rodinky, která se po restituci dostala ke své zchátralé nemovitosti. Rodinní příslušníci zde přežívají s půvabem looserů, řeší páté přes deváté a občas se jim i něco neuvěřitelného přihodí. V hlavních rolích uvidíte Ivana Mládka (baron Romedius Cyrany von Bollehaus), Milana Pitkina (svobodný pán Emerich Cyrany von Bollehaus), Ivo Pešáka (lokaj Jaroměř Kotula), Jana Mrázka (rytíř Ignác Cyrany von Bollehaus), Lenku Šindelářovou (baronka Matka Anna Cyranová von Bollehaus z Nedabylic), Lenku Plačkovou (komtesa Cyranová von Bollehaus), Libuši Roubychovou (Libuna Cyranová von Bollehaus) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

lord_styx 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem měl opravdu žaludek jak na vodě, to musím uznat. S dalšími díly se však zábava trochu vylepšila. Stejně si však nemůžu pomoct a mám pocit že i když jsou v každém díle tak 2-3 vtipy které mi uzemní a procvičí bránici solidním způsobem, je zbytek jen strašná voda :-( Doufám že se s přibývajícími díly bude zvyšovat úroveň podobně, jako tomu bylo u comebacku.... ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Honem, máme něco v dědekboxu! Tohle neni sitcom, vždyť se tam nic neděje. Celé se to odehrává v jedné místnosti. Jenže ty blafy co tam kecaj, to je prostě něco. Nevim no, pro mě ze super humoru Ivana Mládka skoro nic nevyprchalo. Samozřejmě kdo čeká inteligentní zábavu, ten si na své nepřijde. Ale jako alternativa k českým telenovelám, které běží na jiných televizích, dám vždycky zavděk radši tímto. ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Víte, já jsem momentálně churav, ležím pod peřinou, a tak mám čas u srkání horkého čaje sledovat i takovéto pořady. Když jsem předevčírem odpadně glosoval Partičku, netušil jsem, že v porovnání s tímto pro mě Partička později bude oscarovým adeptem... Všechny lidi i s tím nejmenším zbytkem smyslu pro inteligentní nebo alespoň fungující humor důrazně varuji před tím, aby se byť jen pokoušeli ladit Cyranův ostrov. Dělá ostudu Cyranovi, sytcomu, nám, a vtipný je jako noční televizní přenos s názvem Konec vysílání. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá se situační komedií pranic společného. Zlatá Nova a její Comeback, dokonce i tam byl pilotní díl několikanásobně lepší než co tady vyvádí Mládkův ansámbl. Možná v divadle jako součást country estrády by se to ujalo, ale chodit s tím do televize? Vyhozené peníze pro scénáristy, vyhozený čas pro diváky. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v jedné zemi zvané Nova vládl estrádám muž jménem Ivan Mládek. On a jeho družina bavili diváky týden co týden svým humorem a skladbami doprovázenými na banjo. Jednoho dne ale se ale lid vzbouřil a přestal sledovat tyto stupidní estrádní vylomeniny, kterých bylo tolik, že byste je mohli přehazovat vidlema jak hnůj. A tak slavný Mládek z Novy odešel. Odsunul se do ústraní a z povzdálí pozoroval dění kolem sebe. Po čase se ovšem vyskytla příležitost vrátit se na výsluní v nové zemi TV Barrandov. A tak se tam Ivan Mládek se svými druhy vydal a snažil se tu příležitost chytit za pačesy. Bohužel se ale pravděpodobně chytil tupé, protože jeho sláva už nikdy nedosáhla takových rozměrů jako za dob estrád na Nově. On se ale nevzdává a snaží se svou popularitu získat zpátky. Jestli se mu to podaří nebo ne (což je pravděpodobnější), na to odpověď neznáme. Pokud ale nezemřeli, žíjí v zemi zvané TV Barrandov až dodnes. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Ivo Pešák zde hraje postavu sluhy Jaroměře, tedy i jména města, ve kterém se narodil. (Fenk)
  • Děj sitcomu se odehrává na zámku ve Zbraslavicích. Tento zámek skutečně existuje (přestože se na něm nikdy nenatáčelo) a jedná se skutečně o součást někdejší tvrze. Prvním známým vlastníkem zbraslavické tvrze byl Rudolf ze Zbraslavic, který se připomíná z roku 1260 a který byl jedním z purkrabích na pražském hradu. Jeho potomci Jan a Zdeslav vystupují v písemných pramenech v letech 1316 a 1318. Během 14. století bylo zbraslavické panství rozděleno mezi několik majitelů. Část drželi zřejmě Rudolfovi potomci s erbem zkřížených sekerek, druhá část patřila zručským Kolovratům. Za husitských válek sídlili na zdejší tvrzi Podolci z Podolce, z jejichž erbu odvozuje městečko nynější znak s orlím spárem. Po těchto výrazných stranících Poděbradské jednoty přešla tvrz na Jana Svatbu z Otradovic a roku 1534 jí od Jiřího z Otradovic koupil Jindřich Firšic z Nabdína. Od roku 1547 patřily Zbraslavice Malovcům a koncem 16. století Horňateckým z Dobročovic. Během druhé poloviny 16. století byla tvrz nákladně přestavěna. Z této renesanční stavební etapy se však bohužel téměř nic nedochovalo. Její funkci převzala někdy během 18. století nově vybudovaná zámecká budova stojící na předhradí v místech dřívějšího poplužního dvora. Definitivní konec tvrzi učinil požár v roce 1809. Zbytky budov byly odstraněny a v místě západního a severního křídla vznikly hospodářské objekty, které zcela setřely původní vzhled objektu. Po roce 2000 byl zámek zakoupen soukromníkem a byl zcela zrekonstruován . (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama