Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (154)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost podobný Kinyovu prvnímů filmu Casshern, hlavně teda co se týká vizuální stránky, která je zase značně temná a působí futuristicky, i když film vlastně vůbec futuristickej neni, bohužel se nám ale Kinya stále moc nenaučil pracovat s CGI, takže opět zejména ze začátku, než si na to člověk zvykne, působí triky celkem laciným dojmem a Kinya se bohužel snaží většinu akce řešit přes CGI a podle toho to taky vypadá, nicméně oproti Casshern to je mnohonásobně zábavnější, akce namakanější, působivější a zabalená do odplaty, hudba taky naprosto výborná, obzvlášť ve druhý akčnější půlce a příběh je celkem slušně vystavěnej. Jen bych uvítal míň postav, aby se v tom dalo líp vyznat, ale i tak skvělý akční fantasy ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Začíná to hezky. Japonský Robin Hood jde vykrást banku a vezmi z ní takovou malou krabičku, která se tváří strašně důležitě, ale s dějem nemá nic společného??? Pak utíká po střechách, přeskakuje stometrový vzdálenosti a létá z větve na větev v Narutovském stylu. Stejným způsobem působí i metání kunaiů na protivníky a dokonalý obraz Naruto/Sasuke je vidět v soboji Goemon s kunaiem vs. Saizo s mečem. Je blbost ale ubírat hodnocení kvůli věcem, které tam jsou zcela schválně, například rozsekání milionové armády jedním mužem atd. Někdy před polovinou filmu jsem se jako obvykle ztratil ve jménech a tudíž jsem naprosto nepochopil, kdo po kom jde a proč, takže celý film na mě půdobí jako animačka k nějaké straší PC hře (kvůli té přiblblé grafice) Co se hudby týče, nemám výhrady, líbila se mi. Suma sumárum, docela pěkná ulítlá rubačka. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF, Bratislava 2010] Aj pri akceptácií faktu, že tento stredoveký (zároveň hypermoderný) kolos o bájnych nidžoch, samurajoch a despotických vládcoch priznáva svoju všemožnú krikľavosť, tak je v nemalom počte scén zbytočne pózistický. Nenarážam na bežné či mysliteľské konverzácie, spätné (poddajne millerovské) explikovanie hrôzonosných spomienok, dokonca ani na zopár prometeovských potyčiek (lúka, trh, chrám), tie sa mi (aj pri častom, mierne retardovanom pochechtávaní neznámych spolusediacich) napospol rátajú, ale onen neštastný karambol nastáva práve vtedy, keď sa začne hromadná rúbanica alebo behavé strečkovanie a v nich neúnosný nával hnusácky bazárového "Computer-Generated Imagery.". Chápem, že Kazuaki Kiriya chce byť za každú cenu vášnivý a preto sa odbavuje v čo najkratších intervaloch, ale či už sem toto digitalizačné znásilňovanie patrí alebo nie, tak viacmenej škodí ako prospieva-blokuje prienik do fikčného sveta."Goemon" je teda hrdokrásnou, výtvarne rozkošnou epopejou o cti, zrade a moci len vo vybraných pásmach, zvyšok smrdí nevkusom ako po lacnej kolínskej. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak asijský skákačky nejsou zrovna můj šálek kávy, ale pro jednou jsem zas udělal výjimku a na další si udělal čas. A jak to dopadlo? Z celého filmu mám rozporuplné pocity. Vizuální stránka (v některých momentech) naprosto dokonalá, sice je obraz překolorovaný a přesycený jak blázen, ale v určitých záběrech je to trefně úžasné. Problémem je, že vizuální stránka má tady 2 strany a tou druhou je naprosto nepochopitelná demence trikařů a grafiků. Digitální koně, jejichž běh je tak nepřirozený, až je k smíchu - skákání jak z animáku Gumítci - viditelné hranice mezi herci a pozadím - nepovedená animace prachu a kdoví, čeho dalšího....Naprostá hrůza, kterou v r. 2009 mohl pustit do oběhu jen absolutní šílenec. Některé scény vypadají podobně, jak počítačové hry před několika lety. Celý úsek, kde Goemon utíká před pronásledovateli po střechách, až po útěk na koni, boj v lese a na louce je ten nejhorší filmový zážitek posledních měsíců a možná i let. Příběh, herci, to vše je minimálně na průměrné úrovni a spíše i víc, ale triky, to je sebevražda téhle japonské řežby. Kdybych měl hodnotit jen film, bez těch hrůzných pokusů o senzaci, dal bych 3, bohužel to nejde, každý film by se měl hodnotit jako celek a proto 2 hvězdy a myslím, že nakonec je to z mé strany ještě až moc. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obrazová, efektová bomba. Výprava a celková vizualizácia mi veľmi pripomínala 300 (2006), ale v tomto prípade to bolo ešte veľkolepejšie. Technická vec bola zvládnutá na jednotku. Menej sa mi už páčili hrozne, gýčovito preexponované bojové scény, ktorých tu teda bolo neúrekom. Miestami som mal dojem, že hlavní hrdinovia pod šatami ukrývajú krídla a že ich za chvíľu rozprestrú a niekam odletia. Tiež nie som zvlášť predpojatý k historickým hlúpostiam, ale guľomet v 16. storočí? A vraj to Japonci dostali zo západu :) Vizuálny orgazmus a pekný megalomanský hrdinský príbeh o ceste za pomstou a spravodlivosťou však všetko prevažujú a mne neostáva nič iné, iba túto pastvu pre oči všetkým odporučiť. 80/100 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama