Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle pořad ráda a patří k mým rituálům. Ukazuje kolik je u nás krásných míst, jak rozmanitou krajinu máme a kolik tu žije šikovných lidí, kterým nejsou lhostejná řemesla naších předků. Víc než moře a jídlo v restauraci mi vždycky byly bližší kopce a kopečky, výhledy do krajiny a namazaný chleba s jablkem v trávě. Když se v reportážích objeví moje milované Lužické hory nebo Chudenicko, tak to pak chrochtám blahem ještě půl dne. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Toulavá kamera s časem ztrácí dech. Už to neni ono. Zajímavých míst po české republice si myslím, že je pořád dost, ale příliš často se opakujou muzea s auty, který sou takhle starý a takhle starý nebo se starými koly, nebo traktory nebo zemědělskýma strojema nebo loutkama a to pro mě neni zrovna moc zajímavý. Mam ráda reportáže z přírody a nebo z mojí Plzně:-) ()

Reklama

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Klasiku typu Toulavá kamera asi nemá smysl příliš komentovat, protože každý, kdo má v srdci vandrování po té naší malé krásné laskavé krajině ví, o co se jedná. Snad jen jediná výtka: Toulavka by neměla běžet v neděli, protože druhej den se jde do rachoty a já mám po reportážích okamžitě touhu naskočit na vlak a vyrazit za nějakým tím kostelíčkem, naučnou stezkou nebo muzeem. A v neděli po obědě toho člověk už moc neobjede. Takže: v sobotu Toulavku, v neděli výlet a v pondělí tupé zírání z okna kanceláře a čekání na další podnět z tohohle bezvadnýho informačního centra Český televize ! ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, jedno z nejlepších, co Česká televize divákovi nabízí. A to nejenom díky výborným moderátorům. Díky skvělé kameře a skvělým komentářům můžeme poznávat krásy a zajímavosti své země a získávat tak tipy k osobnímu poznávání a "světe zboř se" dokonce i v závěru každého příspěvku s kontakty. A protože krásně je i u nás doma, nemusíme hledat přírodní a kulturní zajímavosti vždy jen v dalekém zahraničí. Zajímavé by pro mě bylo také více poznávat krásy a zvyky Slovenska. I to má jistě co nabídnout, vždyť se Slováky máme stále ještě tolik společného. Enšpígl zde napsal: "Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil". A já k tomu dodávám: "A ocení ji také Ti, kteří milují přírodu a váží si práce snaživých a schopných lidí". ()

squire 

všechny recenze uživatele

Těch pět hvězdiček není ani tak za uměleckou hodnotu jednotlivých reportáží, nýbrž především za to, že tento pořad existuje a dokonce, že STÁLE existuje (neboť naše ČT s oblibou ruší dobré pořady, zatímco ty přežité leckdy nechávat přežívat i svou fyzickou smrt) a že ještě nikoho z moudrých nenapadlo přesunout jeho premiérové vysílání třeba na středeční odpoledne od 14.30 a pak se divit, že sledovanost rapidně poklesla. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)
  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)

Reklama

Reklama