Reklama

Reklama

Alfa a Omega

  • USA Alpha and Omega (více)
Trailer 1

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je „Ať se všichni baví!“, zatímco Kate prosazuje „Já jsem vůdkyně“? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a – jak jistě brzy uhodnete – se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (125)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, zákony ve smečce jsou pevně stanovené, ale nikde není psáno, že se musí dodržovat. V přírodě to sice chodí jinak, ale to vůbec nevadí. Já jsem velkoryse všechno možná i nemožná klišé, kterými je tenhle příběh přímo nabušený, přehlídla. Jen mi trošku vadili ti vlci, chápu, že je chtěli nějakým způsobem odlišit, ale měli jim udělat lepší hřívu, takhle to moc připomínalo lidské vlasy a vypadalo to nepřirozeně a pak je tu také pár scén, kde ti vlci podivně poskakují a ťapkají. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. Vlka jako zvíře mám nejraději ze všech a tak jsem rozhodně musel tenhle animák vidět. Po pěti minutách zhnusení jsem však začal dlouze čumět kamkoli jinam než na obrazovku. Bez nadsázky je to ten nejhorší kreslený film, který jsem kdy viděl. Příšerná animace, nulový humor, totálně dementní chování všech postav, stupidní stokrát omletý scénář... Průser jako svině! 0% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

9.4.2011 ~ Předvídatelný, dětsky hloupý a navíc poněkud nehezký animák. ~ Vlci. Alfy jako vůdci smečky, Omegy jako lovci. Tyhle dva světy si nejsou souzeny. Ovšem mezi jednou takovou Alfou a jedním potrhlým Omegou vzplane něco, co oba světy spojí. Nečekané. ~ Tedy alespoň ne hned. Nejdřív je totiž musí z jejich národního parku odvézt, aby v jiném parku založili novou smečku, což se hlavně Alfě nelíbí. Má si totiž "vzít" (?) samce z jiné smečky, čímž se tyto spojí a budou silnější. A oba se chtějí vrátit a tak se vrací, za pomoci krůty, a ohrožují je medvědi a blablabla a nuda. ~ Tahle konina vznikla hlavně a to hlavně proto, aby to mohlo být ve 3D a děti na to nalákaly chudáky rodiče, co to absolutně zbytečné 3D vstupné zacálují. Důsledkem tak je, že tenhle hodně podprůměrný animák si na sebe vydělal už jen v USA a ze zbytku světa se jen rýžovalo. Je skutečně smutné, že něco takového se dokáže zaplatit a tak vznikají další a další nedobré filmy. Navíc tento animák byl tak moc špatný z grafické stránky, že v poslední době to ani není s čím srovnat. ~ 1,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomto animáku se vlci dělí na dva nesmiřitelné rody. Alpha a Omega. Vlci z Alphy mají ve svých řadách zdatné lovce a vlci z Omegy oproti nim v lovu značně zaostávají a jsou proto věčně hladoví a podřadní. Vlci se od sebe na první pohled liší i vzhledem a ti z Omegy připomínají tak trochu zaostalce. Vůdci z obou smeček trvají na uzavření sňatku s mladou vlčicí Kate a už jí vybrali i ženicha. Pokud však manželství nebude zpečetěno, vyústí to v boj o údolí nabízející hojnost potravy. Srdce si však ani u vlků poroučet nedá a vlčice Kate se spřátelí s nešikovným, ale dobráckým vlkem Humphreym z Omegy. Následně jsou oba odvezeni správci z jejich parku do vzdálené rezervace pro rozšíření stavu. Zde se seznamují s novými přáteli, ale stesk po domově je silný, a tak se vydají na cestu domů, na které zažijí dobrodružství a vzájemné sblížení. Je to mnohem sympatičtější animák, než nedávný sovičkový povrchní opus od Snydera. Na jeho bombastickou animaci sice nedosáhne ani ve snu, ale rozhodující je v tomto případě příběh, který je divákovi předkládán poutavějším stylem. Vidět film v původním znění je také plus. Vlci promlouvají hlasem Justina Longa, zesnulého Dennise Hoppera nebo Christiny Ricci, ale u mě se nejlépe prezentovala hlasově nejlépe vybavená Hayden Panettiere jako Kate. Vlčí animák disponuje svižným tempem a není skoupý na akční, poměrně napínavé sekvence. Body mu však sráží velmi naivní pojetí vedlejších postav a například kachny hrající golf nebo roztomilý medvídek do konceptu nezapadly ideálně. Rovněž scény, ve kterých vlci tančí nebo vyjí na měsíc, byly slabé, zvláště když po zavití jednoho z vlků z oblohy popadali ptáci a v několika dalších záběrech byli jako v mrákotách. Sympatický průměr se přes všechnu snahu tvůrců překročit nepodařilo. 60% ()

Najlvin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podíval na Alfu a Omegu, a jak to každý sepsul, já byl popravdě mile překvapen. S tolika negativníma komentářema, co se v souvislosti s tímto filmem objevily různě po internetu, jsem čekal nějakou strašnou kravinu, ale teď mám spíše dojem, že je tenhle snímek neprávem podhodnocený. Opravdu nechápu, co že je na tom filmu tak špatného. Grafika i animace vypadají skvěle, postavy jsou roztomilé, příběh neurazí a humor tu rozhodně nechybí. Takže takové hodnocení si vážně tenhle snímek vůbec nezaslouží. Já se u něj skvěle bavil a rozhodně mi přišel daleko lepší než řada jiných, lidmi tolik oblíbených "trháků". Pokud tedy máte rádi animované filmy se zvířaty, jako já, mohu vám Alfu a Omegu jen vřele doporučit! Určitě se nenechte odradit negativní kritikou, kterou mají nejspíše na svědomí stejně jen dnešní dokonalou grafikou zmlsaní lidé, co film pořádně neviděli, koukali na něj jedním okem či snad nepochopili, o čem je. Samozřejmě je to v prvé řadě animovaný film pro děti a ne naučný snímek o vlcích. Na nic víc si ani nehraje, a tak je potřeba k němu také přistupovat. Kdo se chce bavit, ten se zaručeně pobaví, a těch pár drobných chyb s klidem přehlédne. Rozhodně by ale nikdo neměl být zklamaný ;-) Z mého hlediska film splnil všechna má očekávání a některá i předčil. Je to jasný favorit, který se dostal na první místo mezi mými oblíbenými filmy, kde pravděpodobně ještě nějakou dobu pobude. Snad do příchodu druhého dílu? :D Ne, vážně - po delší době konečně jednou zase něco milého pro zasmání, co by si žádný fanoušek animovaného žánru rozhodně neměl nechat ujít. I když se to možná na první pohled nezdá, tenhle film má své jedinečné kouzlo a je jen na vás, zda ho v něm objevíte nebo ne. Mně se tento snímek opravdu velmi líbil, a proto nemohu jinak, než mu dát plných pět hvězdiček ;-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Garthovi se ve filmu podaří "složit" 29 ptáčků. (Kroup4)
  • V minulosti se opravdu přivezlo z kanadské Alberty do Yellowstonského národního parku několik párů vlků, aby rozšířili tamější populaci. (Kroup4)
  • Garth, vlk rudohnědý, nazve Humphreyho kojotem. Ve skutečnosti byli již vlci rudohnědí v přírodě vyhubeni a v současnosti probíhá v Severní Karolíně úspěšný program na obnovu populace vlků rudohnědých a kojotů. (Kroup4)

Reklama

Reklama