Reklama

Reklama

Jeden z nejpůsobivějších válečných sci-fi filmů světové kinematografie natočil v roce 2008 zkušený režisér Andrej Maljukov, který má na svém kontě ceněné snímky Diverzant nebo V ostře sledovaném pásmu. Příběh filmu se odehrává ve dvou časových rovinách – v současnosti a za druhé světové války. Čtveřice mladíků se živí prodejem válečných artefaktů na černém trhu. Jednoho dne objeví starý zákop, kde je ukryt sejf s dokumenty. Mezi papíry mrtvých vojáků nalézají fotografie, na kterých poznávají sebe sama. Šokovaní mladíci raději odcházejí, když v tom... Jako mávnutím kouzelného proutku se ocitají v roce 1942 uprostřed krvavé válečné bitvy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Herráček 

všechny recenze uživatele

Sice trošku nesouhlasím s vykreslením rastamanů, ale to je jediná věc, kterou jsem schopen a ochoten tomuhle vytknout... Po drobném fantasy/sci-fi prvku v úvodu se vykresluje válečný film konečně z jiného pohledu, než toho americky patriotického a patetického... A musím uznat, že ten ruský mi sedí mnohem víc. K hudbě dodám jen to, že je to druhý film v životě, u kterého sem se hned po dokoukání dal do shánění soundtracku... A ta drobná perlička na konec je naprosto vynikající. Zas po dlouhé době film, který nebudu váhat komukoli doporučit... ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, jak spojit sci-fi s válečným filmem. Děj je neohleděný, válečné scény pěkně propracované a ani na chvíli nenudí. Velmi mě potěšila absence propagandy a přehnaného válečného nadšení. Hlavní postavy mají rozhodně blíž k vykradačům hrobů, než k válečným hrdinům, což působí realisticky a tak jaksi normálně. Velmi mě potěšilo i to, že svým pobytem v minulosti nijak neovlivnili děj budoucnosti, jak tomu bývá ve všech podobných filmech. Velmi příjemná podívaná ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, děj je dynamický a nenudí. Kladem je reálné zobrazení východní fronty bez politické propagandy. Je pravda, že ve filmu jsou jisté nelogičnosti, ale to bych odpustil. Určitě bych neřekl, že je to snímek s extra morálním apelem. Ruský neonacista je ze své podstaty skutečný nesmysl (Hitler vedl nejen v Rusku vyhlazovací válku a chtěl zničit Východní Slovany - některé Západní Slovany maximálně germanizovat). Neonacisté v Rusku jsou skutečně silní, a proto opravdu neškodí ukázat ruské mládeži opravdové fakta s historie. Snímek zaslouží 4 hvězdy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografie se nějak nechce vzdát hrdinských válečných filmů z období 2.světové války a dál s plnou vervou takovéto snímky točí jak na běžícím páse. Tentokrát se však krajně inspirovali Hollywoodem a vytvořili pop-kornový Sci-fi snímek o několika mladících ocitnuvší se skokem v čase přímo uprostřed válečné vřavy a aby toho nebylo málo, neopomnělo se přidat ani tragickou lásku. I přes typickou ryze ruskou omšelost je snímek kupodivu zdařilí. Nenudí jedinou vteřinou, je vážný a zábavný zároveň a co se týče válečných scén, tvůrci opět dokázali, že tohle umějí stejně jako kdysi. Škoda jen, že se neobtěžovali vysvětlit co vlastně stálo za tím časovým přesunem a dát větší citový důraz na milostný vztah. Každopádně se jedná o ruský válečný film, jaký tu ještě nebyl. A skutečně stojí zato. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film o cestování do minulosti, tentokrát to je ale pikantní v tom, že se parta ruských týpků, z nichž jeden je skinhead a milovník Hitlera, dostane do druhý světový, kde mezi sebou bojujou právě rusáci a němci. Nicméně co se týká využitelnosti dnešních věcí v minulosti, to se tu vlastně vůbec neděje, takže to více méně zbytek děje působí jen jako obyčejnej válečnej film, což je myslim docela škoda těch nevyužitých možností, ale zase na druhou stranu film disponuje celkem solidníma válečnýma scénama. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně přibližně 12 minut po objevení bunkru, když postavy zkoumají obsah lékárničky, je možné v pravém horním rohu obrazovky spatřit mikrofon. (Topper.H)

Reklama

Reklama