Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (228)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších animáků určený spíše pro to nejmenší publikum. Snaha o převedení slavného dramatu do animáku se sice cení a pár narážek pro dospělejší publikum se zde nakonec taky najde, ale celé to vůbec nefunguje. Příběh je nudný (a nemá to co dělat s předlohou), humorných scén málo a animace je spíše průměrná. Zkrátka, pusťte to dětem, ale sami si jděte lehnout. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Hlasový fond se povedl, animace není zlá (kromě skutečně "hliněného" ozvučení mají i postavy odpovídající patinu), když vám ale celý ten koncept zahradních trpaslíků přijde spíše protivný, pozitiva se hledají těžko. Ok, originální ozvučení stojí zato, je tu pár povedených slovních hříček... 60% ()

Reklama

Guzo 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se rád podívám na nějaký animovaný film, proto je možná škoda, že výběr tentokrát padl na Gnomea s Julií - ušly mi zřejmě o mnoho lepší snímky. Na druhou stranu špatné to taky nebylo, oceňuji jistou dávku originality a děti se u toho určitě budou bavit. A až příště uvidí v obchodě zahradního trpaslíka, rodiče to budou mít hodně těžké. 5/10 (viděno s českým dabingem) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejzajímavější to, že shakespearovský příběh je převeden do komedie, kde hlavní roli hrají zahradní trpaslíci. No, a to je vlastně všechno, co je třeba k tomuhle filmu říct. Pak už je to všechno jen standard, kde nic moc navíc nedostanete, dokonce i toho vtipu je zde celkem poskrovnu. No a asi je jasné, že tohle nebude končit jako Shakespearova klasika. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet a myslím, že dobrá rozprávka pre deti. Pár scénok bolo vtipných, ale aj trápnych a suchých. Obľúbená postavička: modrý hríbik. Pre mňa taký reverzný animovaný film Júlii a Rómea (Gnómea) v šate záhradných trpaslíkov. P.S.: Rozprávka pre dorast a dospelých bude pôsobiť ako zlátanina všetkého možného - humoru, akcie a suchariny :D 3* za pobavenie sa pri tom, inak rozprávka pre deti do 12 rokov ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Když Gnomea nese v zubech pes a utíká s ním přes město, projíždí kolem autobus směřující na Statford-Upon-Avon - rodiště Williama Shakespeara. (Mikyska)
  • Název filmu, tedy úprava originálního názvu hry, vychází ze slova „gnóm“, což je méně často používané označení pro trpaslíka. (Taninaca)
  • Několik reálných gnom-obývaných příměstských britských zahrad pomohlo inspirovat místa pro film. (griph)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama