Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jane Morton, mladá psychiatrička, se stará o Dorothy Mills, čtrnáctiletou dívku bydlící v malé irské vesničce. Jane zjišťuje, že dívenka trpí na stav zvaný „osobnost mnoha“ (rozdvojená osobnost). Dorothy začíná promlouvat hlasem zemřelého Janenina syna.... (LIVINGDEAD)

Recenze (33)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě velký ANO. Velice zajímavej počin. Psychiatrička Jane Morton se dozví o případu Dorothy Mills kterej jí natolik zaujme, že se rozhodne na ostrov na kterým Dorothy žije vydat. Hned po příjezdu má na ostrově Jane nehodu a skončí i s autem ve vodě. Naštěstí přežije. Ani její další setrvávání na ostrově však není pozitivního rázu. Ostrované jí nevidí zrovna rádi a dávají jí to všemožnými způsoby jasně najevo. Ani to Jane neodradí a začne se postupně s Dorothy setkávat. Čím více Jane Dorothy poznává tím více se začíná odkrývat pravda o Dorothy i o místních obyvatelích. Víc už prozrazovat nebudu. Na to, že jde o film z roku 2008 má tady film jen 293 hodnocení což je celkem málo a určitě by si zasloužil daleko větší pozornost. Na druhou stranu podle procent si na tom snímek nestojí zase tak špatně. I přesto si troufnu ale tvrdit, že snímek nemusí sednout každýmu. Příkladem je hororový kolega EvilPhoEniX kterýmu očividně tenhle film absolutně nesedl. Mě třeba právě naopak. Za mě to jsou velmi silný 4hvězdy. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Obyčejný TV psychologický film. Zpočátku to vypadalo nadějně - uzavřená komunita na ostrově, žijící podle vlastních pravidel........podivné pohledy obyvatel, žena vařící v restauraci pouze jídla bílé barvy, podivné hluky, které nikdo neslyšel..... Hmmm, říkal jsem si : "opět nějaký horror o pošahané komunitě, to bude fajn." Jenže pak se to zvrtlo a pozornost se upnula na náctiletou dívku, která se každý den chovala jinak. Proč? Protože měla 5 rozpolcených osobností a tak jsme ji jeden den viděli jako děvčátko, druhý den jako brutálního sadistu, třetí den jako kurvičku.... atd. Jak jsem již psal pouhý TV film, který ničim nezaujme! ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dorothy Mills mi v mnohých ohľadoch pripomenula o 11 rokov starší, podobne ladený nórsky Island of Darkness. Hlavnou hrdinkou je tu taktiež emancipovaná žena (a obeťou bezbranné dievča), prichádzajúca na zlovestný ostrov, obývaný komunitou náboženských fanatikov, ukrývajúcich akési zlovestné tajomstvo. A hoci je Dorothy obohatená o duchárske prvky či postavu, trpiacu syndrómom mnohonásobne rozpoltenej osobnosti, spomínaný Island of Darkness bol predsa len pôsobivejším a mrazivejším počinom. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jane prichádza na malý ostrov , kde má vyšetriť Dorothy Mills. Dievča obvinené z týrania dieťaťa, ktoré opatrovala. Už po pár stretnutiach mladá psychiatrička zistí, že Dorothy trpí zriedkavou psychickou chorobou "rozdvojenej" osobnosti. Nič sa však nedeje bez príčiny, Dorothy je kľúčom k odhaleniu krutého tajomstva všetkých obyvateľov žijúcich na opustenom ostrove. Priznám sa, že táto téma ma vždy zaujme. No označiť tento film za horor, len preto, že má nádych mysterióznosti, mi príde prinajmenšom trúfalé. Divák si príde, ako tak na svoje v úvode a jadre filmu. Záver je však patetický, nudný, bez napätia či výrazného, neočakávaného, prekvapivého zvratu - 50%. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

To hodnotenie nie je prehnané. Možno je pravdou že 5 hviezd sa zdá byť pre film veľa, no ja si za svojim tvrdením držím. Už od začiatku sa ľahko dostaneme do deja, čomu je prospešná aj atmosféra. Hlavnou postavou príbehu je mladá psychiatrička, ktorá prichádza na ďaleký ostrov, kde sa má starať o malú Dorothy, ktorá má pravdepodobne mať poruchu osobnosti - je to schizofrenik. Celý ostrov skrýva veľa záhad, tajomstiev, či nejaké minulé udalosti a tak (hoci to tak zo začiatku nevyzerá) sa vždy niečo deje. Nechýba ani nejaký ten twist či šokujúce prekvapenie, herci hrajú veľmi dobre a tiež hrozí minimum chýb. Preto musím moje hodnotenie trochu zvýšiť, pretože Dorothy Mills si to naozaj zaslúži. Dávam 5* , aj keď len so zatvorenými očami, zato však veľmi slušných. edit (28.8.2018): To hodnotenie o jednu hviezdu znížim, tak dobré to zas nebolo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v hlavním městě Irska Dublinu, dále pak ve městě Bray a u Blessingtonského jezera v okrese Wicklow a také v okrese Donegal od června až do půlky srpna 2007. (Trajektt)

Reklama

Reklama