Reklama

Reklama

O smyslu života

  • USA The Answer Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Arlen Faber (Jeff Daniels), kdysi slavný autor oblíbené spiritualistické knihy "Já a Bůh", se střetává se svobodnou matkou Elizabeth (Lauren Graham) a ze závistlosti vyléčeným mladíkem Krisem (Lou Taylor Pucci), kteří hledají smysl života. A Arlen je jimi i dvacet let od vydání své hojně překládané knihy stále považován za toho, kdo zná odpovědi na jejich otázky. Přestože on sám nemá ani tušení... (Jenda)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film má výborných hrdinov. Arlen Faber a spol sú výborne napísaný, výborne zahraný a každý vo filme drží tú svoju stabilnú pozíciu. Rôzne dejové roviny vďaka nim fungujú na veľmi vysokej úrovni. Plus si nepamätám kedy som videl Danielsa v tak sympatickej úlohe. Problémom celého filmu je znova koniec. Prišlo mi, že všetky odpovede na otázky a všetky dejové línie vyšumeli do prázdna. Nič sa neuzavrelo a náznaky nových začiatkov u všetkých zúčastnených mi prišlo odfláknuté. Nemám rád ak sa úplne všetko vysvetľuje, ale každá jedná emócia odovzdaná charakterom k divákovi má podľa môjho názoru zanechať výraznejšiu stopu ako tomu bolo tu. Tu sa to totiž z nezávislého filmu zvrtlo na mierny Hollywood. Inak som ale spokojný. Je to film vtipný, svižný, pohrávajúci si s duchovnom a jeho dopadom na realitu a tento potenciál využíva film znamenite. Plus úloha Olivie Thirlby poteší. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film s ohromnými vtipnými a sviežimi hláškami a možná i s posolstvom. Je to úplne jednoduchý príbeh zo života, ktorý sa nesnaží za každú cenu byť vtipný a presvedčiť diváka o niečom. Romantická stránka filmu mierne zaostáva a nie je dotiahnutá dokonca, ale tento film si to ani trocha nevyžaduje. Herci hrali úplne prirodzene aj malý Alex bol úplne rozkošný. Podobný film: Dan in Real Life. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

toto byl moc pěkný film, člověk, který pomáhal druhým ve formě knih, ale jaksi pozapoměl na sebe, že i on potřebuje pomoc od ostatních, chápu jeho zlost v počátcích filmu, kdy se na něho obracelo hodně lidí o pomoc, ale nikdo nepomohl jemu,a ejhle najednou zde je žena, která mu ukáže jak jde i líp žít a nebýt tak nabroušenej na okolní svět a na lidi a najednou má kolem sebe hodně přátel, které doposud neměl, bylo také příjemné vidět znovu matku ze seriálu Gilmorova děvčata, příjemný zážitek z filmu ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Životne nepravdepodobné tak ako si pýta žánrové zaradenie komédia/romantický. Čo samozrejme nevadí, viac ale prekvapuje neoriginalita a práca s úplne rovnakými scenáristickými šablónami ako v As Good as It Gets. Čím sa po 95minútach dostaví pocit bezprostrednej zabudnuteľnosti. Je možné, aby sa príbeh po Elizabeth´s vete: "I feel more alone now than I did before we met" ešte niekam vyvíjal ? ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to minulo. Přišlo mi to sice trefně civilní a občas se objevila nějaká ta fajn situace (začátek s pošťákem je super), ale jinak to bylo natahované a o ničem. Lauren "Lorelai" Graham je velmi příjemná a potěšila, na druhou stranu Jeff Daniels mi zrovna nepřišel jako člověk, o kterého "se vyplatí bojovat". Podprůůůůměr 4/10! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama